Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Νομιμοποίηση με άρθρο 22 ή με τον 4014?


Recommended Posts

Καταλαβαίνω τώρα, αν και άργησα λίγο να πάρω μπρος, πως επιλέγεις να πας για άδεια τη "νομίμως υφιστάμενη κατασκευή" και τακτοποιείς την αποθήκη. Βέβαια πως θα διαχωρίσεις στο σύστημα τα δύο διαφορετικά κριτήρια, είναι ένα θέμα που δεν έχω καταλάβει. Αλλιώς γκρεμίζεις την αποθήκη και πας το σωστά υφιστάμενο κτίσμα για άδεια.

Ναι καταλαβαίνω, αλλά τελικά μπορώ να πάω όλο το κτίσμα με τον 4014 χωρίς να βγάλω άδεια έχω αυτή την επιλογή?

Το πρόστιμο βγαίνει μόνο 1500 ευρώ . (δεν έχει καθόλου άδεια το σπίτι αλλά κατά τα άλλα μπορεί να νομιμοποιηθεί κατα ΓΟΚ σήμερα είναι οκ).

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Συμφωνα μεαυτή την αποφαση του ΙΚΑ και να ενταχθείς στο αρθρο 26 του ν.4014/11 πάλι θα πληρωσεις τα αντιστοιχα με διαδικασια νομιμοποιησης ημερομισθια . Διαβάστε : http://www.pedmede.gr/images/nomoi/3398_07122011.pdf

Link to comment
Share on other sites

Με τη σύνδεση με το δίκτυο της ΔΕΗ τι γίνεται στην περίπτωση που εκδίδεται άδεια νομιμοποίησης? Υπάρχει περίπτωση να ζητήσουν τιμολόγια (ΕΚΚΟ)? Στην περίπτωση που πάει με τακτοποίηση αναφέρει πως με την πληρωμή της 1ης δόσης συνδέεται με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας . Στην περίπτωση του άρθρου 26 του Ν4014/2011 όμως ποια η διαδικασία?

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει μια μερική απάντηση για την ηλεκτροδότηση μεσω 4014 που αναφέρεται στην παρακάτω ΠΟΛ.Δε απαντάει σε όλα σου τα ερωτήματα:

EGKYKLIOS REYMATODOTHSHS 4014 POL 1261 27-12-11.pdf

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σε περίπτωση που υπάρχει ισόγειο με εξαίρεση από κατεδάφιση (γ΄ απόφαση νομάρχη) δηλαδή νομίμως υφιστάμενο, στο οποίο ανεγέρθηκε το 1985 Α' όροφος, κατόπιν σύστασης οριζόντιας ιδιοκτησίας, έχω τη δυνατότητα στην πλατφόρμα του ΤΕΕ, να καταχωρήσω "ναι" στην ύπαρξη οικοδομικής αδείας, σύμφωνα με ερωτο-απάντηση Θ'-2 του ΥΠΕΚΑ?Γνωρίζετε αν ισχύει αυτό?Η' πρέπει να προχωρήσει προς έκδοση αδείας, λόγω του ότι πρόκειται για διαφορετικό ιδιοκτήτη?

Επίσης, σε αυθαιρεσίες, νομίμων υφιστάμενων με το Ν. 1337/83 πως το υποβάλω στο σύστημα του ΤΕΕ, καθώς μου ζητάει αναγκαστικά Αριθμό Οικ. Αδείας?Συγνώμη, αλλά είμαι νέα μηχανικός και με όλα αυτά έχω μπερδευτεί και αγχωθεί ταυτόχρονα...

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνα μεαυτή την αποφαση του ΙΚΑ και να ενταχθείς στο αρθρο 26 του ν.4014/11 πάλι θα πληρωσεις τα αντιστοιχα με διαδικασια νομιμοποιησης ημερομισθια . Διαβάστε : http://www.pedmede.g...98_07122011.pdf

 

Αν διαβάσεις προσεκτικά την διατύπωση αυτής της εγκυκλίου, θα δεις ότι ''παίζει'' με την σημασία της λέξης ''επέρχονται''. Αλλά αν επέρχονται (συνέπειες) όπως θέλει να κάνει επιλεκτικά το ΙΚΑ ερμηνεύοντας εντελώς αυθαίρετα το λεκτικό της παρ.2 του άρθρ.26 του Ν-4014, τότε θα έπρεπε να επέρχονται και οι άλλες συνέπειες των διατάξεων που επικαλείται το ΙΚΑ, όπως πχ τα πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης. Αυτό όμως όπως ξέρουμε δεν συμβαίνει. Εκτός αυτού, αυτή η εγκύκλιος έρχεται σε αντίθεση και με το άρθρ.24, παρ.22, του Ν-4014, και λογικά (αν υπάρχει ακόμη λογική) δεν μπορεί μια εγκύκλιος να καταργεί άρθρ. Νόμου. Το ότι κάνανε πατάτα και χάνουν εισφορές είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Ας τροποποιήσουν τον Νόμο και όχι να βγάζουν λαγούς από τα καπέλα προσπαθώντας να παίζουν με την ελληνική γλώσσα και να μας τρελάνουν όλους.

Παραθέτω τμήμα της εγκυκλίου:

 

Από το περιεχόμενο και την διατύπωση της διάταξης αυτής σαφώς προκύπτει

ότι, πρόκειται για ειδική διάταξη, όπως άλλωστε και στο εν λόγω άρθρο

αναφέρεται (άρθρο 26 με τίτλο Ειδικές διατάξεις ) και ότι, εφόσον καταβληθεί το

«αρχικό παράβολο» και εκδοθεί οικοδομική άδεια επέρχονται οι συνέπειες των

διατάξεων της παρ. 3 του άρθρου 22 του ν. 1577/85 ,επέρχονται δηλαδή οι συνέπειες

του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού 1985 ( Γ.Ο.Κ. /85).

Edited by SIRADRAB
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ανακεφαλαίωση περίπτωσης αυθαιρέτου όπου μπορεί και επιθυμεί ο ιδιοκτήτης να νομιμοποιήσει με τις διατάξεις του αρθρου 22 του ν.1577/85.

Βήματα:

1ο Δήλωση του ν.4014/2011 στο σύστημα του ΤΕΕ για την αυθαίρετη κατασκευή και επιλογή 'έκδοση οικοδομικής άδειας'

2ο Πληρωμή παραβόλου από ιδιοκτήτη και παραμονή στην κατάσταση "αρχική υπαγωγή"

3ο Έκδοση οικοδομικής αδείας εντός τριετίας

4ο Ολοκλήρωση της υπαγωγής με την συμπλήρωση του αριθμού Ο.Α. στο σύστημα

 

Ερωτήματα:

1. μετά την πληρωμή παραβόλου, είμαστε υποχρεωμένοι να υποβάλουμε τα δικαιολογητικά (Ε9, σχέδια, υπεύθυνες δηλώσεις, απόδειξη παλαιότητας, τεχνικές εκθέσεις, φωτο κλπ) ή επειδή θα εκδοθεί άδεια δεν απαιτούνται; Και αν απαιτούνται πότε είμαστε υποχρεωμένοι να τα υποβάλουμε;

 

2. Θα επιβαρυνθεί τελικά ο ιδιοκτήτης με νέες εισφορές στο ΙΚΑ;

 

3. Η νόμιμη αμοιβή του μηχανικού είναι αυτή της αδείας και της υπαγωγής στο ν4014/11 αθροιστικά ή μόνο της αδείας (ένα ή 2 συμφωνητικά);

Link to comment
Share on other sites

συναδερφε wiiliam το συστημα εχει κουτακι με την αμοιβη γιαυτη τη περιπτωση?γτ δεν το εχω δει.εκανα κι εγω μια τετοια υπαγωγη αλλα δεν συμπληρωσα αμοιβη.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.