Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Νομιμοποίηση με άρθρο 22 ή με τον 4014?


Recommended Posts

περιπτωση οριζοντιας ιδιοκτησιας υπηχθη στο 4014 με το αρθρο 24 και πληρωσε το ενιαιο ειδικο προστιμο κλπ. οι κατασκευες μπορουσαν να πανε όλες και για νομιμοποιηση αλλά ο ιδιοκτητης προτιμησε λογω ανασφαλειας σχετικα με το αν θα εκδιδοταν αδεια νομιμοποιησης (υπαρχουν αυθαιρετες κατασκευες σε κοινοχρηστους της πολυκατοικιας και σε αλλες οριζοντιες και εδω και 3 χρονια η πολεοδομια δεν του την εβγαζε)να τα περασει καταρχην με το αρθρο 24. Τωρα θελει να κανει και υπαγωγη με το αρθρο 26 προς εκδοση αδειας, (εφοσον εχει εξασφαλισει οτι και να μην βγει η αδεια εχει τουλάχιστον περαιωσει την αλλη διαδικασια) Μπορει να κανει εκ νεου δηλωση με το 26 αρθρο? Η μηπως στην ιδια δηλωση που εχει κανει με το αρθρο 24, να προσθεσει απο την αρχη ολα τα φυλλα καταγραφης αλλα αυτη τη φορα προς εκδοση αδειας??

Link to comment
Share on other sites

Ως τίτλο της άδειας νομιμοποίησης τι βάζω;;

Θεωρουσα οτι θα ήταν κάτι σαν "αδεια νομιμοποίησης συμφ. με το άρθρο 26 του Ν.4014" αλλά πρόσφατα στην πολεοδομία Παλλήνης μου είπαν (μηχανικός της πολεοδομίας) ότι πρέπει να είναι "...... με βάσει το 'Αρθρο 22 του ΓΟΚ 85"... παρόλο που εξήγησα ότι ήταν μέσω του 4014 η όλη διαδικασία.. Ξέρει κανεις;

Link to comment
Share on other sites

Αμοιβη αποτυπωσης ειναι. Πες του, αν διαφωνει ακομα, να στο γραψει στο φυλλο ελεγχου και ενημερωσε τον οτι ακριβη αντιγραφα του φυλλου ελεγχου θα χρησιμοποιηθουν για πασα νομιμη χρηση.

 

 

 

Τελικά πως υπολογίστηκαν οι αμοιβές των στατικών , σαν αποτύπωση στατικών , σαν στατικά υπάρχοντος ή σαν νέα στατικά ?

Στις Η/Μ που ζητάν αμοιβές μελέτης και επίβλεψης είναι σωστό (αφού στην ουσία είναι αποτύπωση) ?

 

Έχει κάποιος ολοκληρώσει την διαδικασία στην πολεοδομία ?

Μπορεί να ανεβάσει τα στοιχεία ως υπόδειγμα αντιμετώπισης ώστε να μπορέσω να πείσω τον αντίστοιχο υπάλληλο της πολεοδομίας ?

 

Έχει απευθυνθεί κανείς στο ΤΕΕ για να λάβει οδηγία για το πώς θα υπολογιστεί φορολογικά ?

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Τώρα που είναι πλέον σε ισχύ ο ΝΟΚ, τι κάνουμε με τα τμήματα των αυθαιρέτων που πάνε προς νομιμοποίηση με το αρ.26, όταν το υπόλοιπο αυθαίρετο κτίσμα έχει ήδη ελεγχθεί με ΓΟΚ 2000;

Μπορούμε να υποβάλουμε στην Πολεοδομία φάκελο προς νομιμοποίηση βάσει ΓΟΚ 2000 θεωρώντας ότι είναι συνέχεια της διαδικασίας του Ν4014;

(Έχω ένα παράδειγμα που με το ΝΟΚ δεν βγαίνει η κάλυψη 60%, ενώ όταν είχα κάνει τη δήλωση και το υπολόγισα με ΓΟΚ ήμουν εντάξει με το 70% και μπορούσα να πάω ένα τμήμα του για νομιμοποίηση)

Link to comment
Share on other sites

CHR_TAV,

εκτός από αυτό που λέει ο ΚΑΝΑ, δηλαδή, ότι, κατισχύουν οι ειδικές διατάξεις της περιοχής, η νομιμοποίηση μπορεί να γίνει

και με ¨τις διατάξεις του χρόνου κατασκευής ή τις σημερινές αν είναι ευνοϊκότερες¨.

 

Όπως και να έχει είσαι ΟΚ.

Edited by yannisk72
Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.

Εκείνο που παρέλειψα να αναφέρω είναι ότι πρόκειται για αυθαίρετο του '78 και επειδή δεν μου έβγαινε με τον ΓΟΚ 73, το είχα υπολογίσει με τον ΓΟΚ 2000 και ήταν ο.κ.

Τώρα, αν μπορώ να χρησιμοποιήσω το 70%, θα ρωτήσω την Πολεοδομία γιατί στους όρους δόμησης που μου έδωσαν δεν μου διευκρινίζουν αν το 70% προκύπτει από ΠΔ. Όπως και να έχει, από τις απαντήσεις σας καταλαβαίνω ότι στην άδεια νομιμοποίησης θα πρέπει να πάω με ΝΟΚ.

Link to comment
Share on other sites

θα αναφέρεις τις διατάξεις που ισχύουν σήμερα ΝΟΚ ή του Π,Δ της περιοχής σου

καθώς και τι ίσχυε στο χρόνο κατασκευής του αυθαιρέτου

Αρκεί κάποια απο τις παραπάνω διατάξεις να σε καλύπτουν (δηλ χωρίς να τις υπερβαίνεις)

Link to comment
Share on other sites

Η άδεια νομιμοποίησης (σαν διοικητική πράξη) θα βγει με τον Ν.4030/2011.

Θα αναφερθείς στο συγκεκριμένο άρθρο του ΝΟΚ που σου επιτρέπει να βγάλεις τέτοια άδεια (υπό προϋποθέσεις όπως κι ο ΓΟΚ) και από εκεί και πέρα με τον ΓΟΚ 2000 (αφού σου βγαίνει).

Link to comment
Share on other sites

Εδώ υπάρχει ένα μπλέξιμο των Πολεοδομιών.

Η άδεια σου θα εκδοθεί ως Νομιμοποίηση με το άρθρο 26 παρ.2 Ν.4014

Δεν έχει καμία σχέση το σχετικό άρθρο του ΝΟΚ (άρ. 5 παρ.6 ) που σου αναφέρει ο yiannisk72 γιατι αυτό αφορά αυθαίρετα που δεν έχουν υπαχθεί στον 4014 (είτε δημιουργήθηκαν μετά τον 7/2011 είτε δεν επιθυμούσε ο ιδιοκτήτης να υπαχθεί)

Η αναφορά του σχετικού άρθρου αντικαθιστά το άρθρο 22 του ΓΟΚ 85 μόνο για αυθαίρετα που δεν πάνε με 4014 (και βέβαια πληρώνουν πρόστιμο αυθαιρέτου)

Όσα πάνε με 4014 εκδίδουν σχετική άδεια, πληρώνουν μόνο παράβολο και δεν έχουν πρόστιμο.

Ελεος πια με τις πολεοδομίες, τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβουν ?

 

Απο εκεί και περα θα επιλέξεις αν θα πας με το ΓΟΚ που ίσχυε την περιοδο κατασκευής του αυθαιρέτου ή με το ΝΟΚ που ισχύει τώρα, ως προστα πολεοδομικά μεγέθη.

Ο yannis έχει δίκιο στο σημείο που αφορά τον τρόπο έκδοσης της αδειας νομιμοποίησης. Επειδή υποβάλλεται μετά τις 1/3/2012 παει με τον 4030 (τοπογραφικό/διαγραμμα δόμησης/έγκριση δόμησης/άδεια δόμησης)

Edited by soundholics
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.