Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Βεβαίωση σε οικοδομή υπο κατασκευή


Recommended Posts

Ζητησε η τραπεζα σε πελατη μου προκειμενου να του εκταμιευσει δοση δανειου σε οικοδομη που βρισκεται στο 90% των εργασιων , βεβαιωση απο Μηχανικοκαι Ιδιοκτητη για την μη υπαρξη αυθαιρεσιων...

Διαδικασια : μπαινω στο συστημα κανω γεωγραφικο εντοπισμο σε ενα οικοπεδο που δεν δειχνει την οικοδομη(???), καταχωρω μηδενικο προστιμο και στην τεχνικη εκθεση στο τελος αναγραφω οτι κατα την ημερομηνια αυτοψιας μου και κατα την προοδο των εργασιων της υπ αριθμ ταδε αδεια που εχει εκδοθει δεν εχει γινει καμοια αυθαιρεσια ...

το ερωτημα μου ειναι το εξης ..ποιος κατωχυρωνεται στη τελικη απο αυτη τη βεβαιωση? η τραπεζα? και τι ακριβως κατοχυρωνει..η διευθυντρια δεν ηξερε να μου απαντησει!

εχει δωσει κανεις τετοιου ειδους βεβαιωση?

Link to comment
Share on other sites

Γιατί το ζήτησε η τράπεζα; Το προβλέπει ο νόμος;

Δηλαδή όποτε του καπνίσει κάποιου θα ζητάει βεβαίωση;

 

υ.γ. Μήπως του πρότεινε να του εκδώσει την βεβαίωση μηχανικός της τράπεζας;

Link to comment
Share on other sites

Η τράπεζα το ζήτησε για δική της εξασφάλιση μιας και το ακίνητο είναι προσημειωμένο . 'Ετσι θα γίνεται πια σε όλα τα ακίνητα . Μια μία τράπεζα το ενσωματώνει στις απαιτήσεις της . Μήπως όμως υπάρχει και κάποια παρανομία και πρέπει να ρυθμιστεί και αυτό το ζήτημα ? Μη δώσεις βεβαίωση αν δεν είσαι σίγουρος 100% πως όλα είναι οκ.

Link to comment
Share on other sites

Τη βεβαίωση αυτή ποιός θα την πληρώσει? Ο πελάτης? Που λέει ότι η τράπεζα όταν της καπνίσει θα δημιουργεί έξτρα έξοδα στους πελάτες της και αυτοί θα τα πληρώνουν χωρίς αντίρρηση? Η βεβαίωση σε μη τελειωμένη οικοδομή που λόγω των συνεχών εργασιών μπορεί την επομένη της αυτοψίας να γίνουν αυθαιρεσίες πως σε εξασφαλίζει ότι δε θα σου ζητήσουν ευθύνες για μια αυθαιρεσία που θα προκύψει και θα λένε ότι υπήρχε από πριν? Θέλει πολύ προσοχή.

Link to comment
Share on other sites

Διαδικασια : μπαινω στο συστημα κανω γεωγραφικο εντοπισμο σε ενα οικοπεδο που δεν δειχνει την οικοδομη(???)

 

Πάντως το ότι το οικόπεδο στο γεωγραφικό εντοπισμό είναι κενό δεν έίναι πρόβλημα γιατί οι αεροφωτογραφίες δεν είναι τελευταίου έτους. Εγώ στο Ναύπλιο δήλωσα ένα ακίνητο το οποίο κατασκευάστηκε το 2007-8 και δεν υπάρχει στη φωτγραφία!</p>

Link to comment
Share on other sites

petra mantw και εγω πιστευω οτι αυτο δεν θα ειναι προβλημα τελικα...απλα οταν μαθαινεισ κατι τετοιο αποτομα μπαινουν ολα στο μυαλλο σου και σε πιανει πανικος.

η οικοδομη ειναι "δικια" μου και εχει μικροαυθαιρεσιες που διορθονωνται..το θεμα ειναι οτι δεν μπορω να καταλαβω πως κατοχυρωνεται η τραπεζα με μια τετοια βεβαιωση...αβυσσος

Link to comment
Share on other sites

Κοίταξε εγώ βεβαίωση στην τράπεζα έτσι απλά επειδη σήμερα ξύπνησε με αυτό το πλευρό δεν θα έδινα.

Σίγουρα θα έκανα γραπτό αίτημα προς την τράπεζα για να μάθω ποιος το ζητάει το χαρτί και ανάλογα την απάντηση θα απευθυνόμουν στον δικηγόρο μου.

Link to comment
Share on other sites

Όπως λέει συνάδελφος σε άλλο post, επίσημη βεβαίωση μη ύπαρξης αυθαιρεσιών σε ημιτελή οικοδομή δεν νοείται. Μια άτυπη βεβαίωση που θα αποτυπώνει το στάδιο των εργασιών και θα αναφέρει ότι στο μέτρο που μπορεί κανείς να συμπεράνει από τις ολοκληρωμένες εργασίες δεν προκύπτουν αυθαιρεσίες πιθανόν να μπορεί να δοθεί.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.