Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Κλίση πλαισίων σε στέγη


dalamaginho

Recommended Posts

Το θέμα όμως είναι ότι έχω δει στέγες με κουφές κλίσεις. Άρα για να έχεις την μέγιστη δυνατή απόδοση σε τέτοιες στέγες ίσως να απαιτείται και κάποια διόρθωση των γωνιών.

Link to comment
Share on other sites

@aiche

 

Σε πάρα πολλά πράγματα σε αυτή την ζωή υπάρχει απόκλιση απο το ιδανικό αν δεν επιτρέπεται δεν επιτρέπεται τέλος!

γιατί εγώ που θέλω να είμαι νόμιμος να λέω όχι σε ένα πελάτη και να έρχεται ο γιός του καφετζή που τα σφάζει όλα και να το κάνει και να μην έχει καμία συνέπεια, είναι σωστό?

Αν θές να έχεις την μέγιστη δυνατή απόδοση πήγαινε σε χωράφι αν θές στέγη ακολουθεί την κλίση της, σε αυτό είμαι κάθετος και θα πρέπει η ΔΕΗ όταν παραλαμβάνει αντί να κάνει μονοπολικές αποζευξεις και να τσεκάρεια για παραμένουσα τάση να βλέπει και κάποια τέτοια χαρακτηριστικά να βγάζει απο τον φάκελο την Υ/Δ του μηχανικού περι νομιμότητας και να τον τυλίγει, όλοι με τα ίδια μέτρα και σταθμά, δεν παίζουμε ρουλέτα να τζογάρουμε αν θα μας καρφώσουν ή αν θα συμβεί κάτι!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Το άρθρο 3 που αναφέρθηκε αφορά κτίρια εντός σχεδίου και οικισμούς.Αρα σε μία βιομηχανική στέγη μπορεί τα πλαίσια να μην ακολουθούν την κλίση της στέγης.Αν κάποιος γνωρίζει κάτι αντίθετο..

Link to comment
Share on other sites

"μέχρι 10αρι με τρακερ σε ΤΑΡΑΤΣΑ".

 

Αυτό δεν είναι παράνομο αρκεί να ακολουθείς κάποιους πολεοδομικούς κανόνες και στατικά να μην έχεις θέμα με την στήριξη των trackers. Δες το λίγο.

Link to comment
Share on other sites

@Dimmo

Αυτό που λες δεν ισχύει γιατί στο ΦΕΚ για εγκατάσταση σε εκτός σχεδίου χώρους ειδικά για τα κτίρια σε παραπέμπει στο ΦΕΚ ΑΑΠ 376/2010 που αφορά στα ενος σχεδίου και μάλιστα κάνει αναφορά στις παραγράφους 1-7 του έρθρου 3 αυτού. Οπότε αυτό που αναφέρεις μάλλον δεν ισχύει, άλλο αν γίνεται!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Σε στέγαστρο μονοκατοικίας με πολύ μικρή κλίση (2-3%) προς τη Δύση, θα μπορούσαν να εγκατασταθούν πανέλα με βάσεις σαν και αυτές των ταρατσών και με κατέθυνση προς Νότο;

 

Η νομοθεσία λέει βέβαια η κλίση των πανέλων πρέπει να ακολουθεί την κλίση της στέγης. Αλλά όταν το στέγαστρο είναι σχεδόν οριζόντιο τι γίνεται;

Link to comment
Share on other sites

Αν είναι ΝΟΜΙΜΟ και μέχρι 7,5 μέτρα θα πάρεις μια μικρής κλίμακας από την πολεοδομία για να το διορθώσεις σύμφωνα με την κλίση που το θες . Αν μάλιστα η κλίση προς τη δύση είναι τόσο μικρή ,μιλάμε για σχεδόν οριζόντια υπάρχουσα στέγη. Οπότε και κατασκευαστικά δεν θα απαιτηθούν τρομερές αλλαγές. Ουσιαστικά θα βάλεις ζευκτά πάνω σε υποστηλώματα που θα απαιτήσουν πολύ μικρή διαμόρφωση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.