Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ξεκάθαρες απαντήσεις για τον υπολογισμό προστίμου


Recommended Posts

 

 

10. Εφαρμόζεται μειωτικός συντελεστής 0,5 όταν το αυθαίρετο είναι υπόγειο, πατάρι ή σοφίτα, ανεξάρτητα από τη χρήση που έχει και όταν είναι ισόγειο με βοηθητική χρήση (π.χ. garage, αποθηκευτικός χώρος), (Β27, Γ21). Θα μπορούσαμε να προσθέσουμε εδώ και οποιοσδήποτε άλλος χώρος ο οποίος έχει βοηθητική χρήση και σε άλλον όροφο πλην του ισογείου.

.

 

μεχρι να αξιωθούν να βγαλουν ενα συμπερασμα εγω και σε συννενοηση με τον πελατη θα δηλωνω μειωτικο συντελεστη οταν εχω μια υπογεια η ισογεια αποθηκη που την μετετρεψα σε ισογεια κατοικια..

με την λογικη οτι ο χωρος εχει πληρωθει στην αδεια σαν βοηθητικος και πρεπει να ειναι φθηνοτερος απο εναν εκ του μηδενος γενομενο

 

οσο βγαζουν ηξεις αφηξεις

διευκρινισεις αυτη ειναι η πιο σωστη επιλογη πιστευω....το πιο φθηνο για τον πελατη εχοντας γνωση οτι μπορει να φαμε αναθεωρηση προστιμου...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 5,9k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Το πατάρι βεβαια δεν είχε πληρωθεί ποτέ και παίρνει το 0,5, όπως και η σοφίτα, όπως και υπόγειο που δεν υπήρχε στην άδεια.

Link to comment
Share on other sites

Το πατάρι βεβαια δεν είχε πληρωθεί ποτέ και παίρνει το 0,5, όπως και η σοφίτα, όπως και υπόγειο που δεν υπήρχε στην άδεια.

 

Οι χώροι αυτοί θεωρουνται μειωνεκτικοί γι΄αυτο παίρνουν 0,5 έτσι τουλαχιστον το καταλαβαίνω εγω.

 

Αλλα ο φίλος dix e6 εχεί δίκιο για τούς χώρους που μέτρησαν στην άδεια.

Edited by tlambros
Link to comment
Share on other sites

Σοφίτα τι ακριβώς θεωρείται ώστε να πάρει 0,5;

Όταν κάποιος πχ έχει άδεια 2 οροφών με στέγη και την στέγη την υπερύψωσε και δημιούργησε χώρο

Όταν κάποιος έχει εξ ολοκλήρου αυθαίρετο κτίσμα με στεγη όπου στη στέγη, σε ένα κομμάτι της που είχε ύψος, δημιούργησε χώρο

Όταν κάποιος έχει άδεια ή νομιμοποιημένο αυθαίρετο χωρίς στέγη και μετέπειτα σήκωσε αυθαίρετα πιο πάνω περιμετρικά τοιχία (πχ 1,5μ ή και 2μ) και στη συνεχεία στέγη, δημιουργώντας χώρο

Γενικά δεν υπάρχει ερμηνεία για το τι είναι σοφίτα και σκέπτομαι μήπως βάζοντας μειωτικούς συντελεστές σε ότι αυθαιρεσία υπάρχει κάτω από στέγη δεν είμαστε καλυμμένοι ;

Edited by steve100
Link to comment
Share on other sites

Όταν κάποιος έχει εξ ολοκλήρου αυθαίρετο κτίσμα με στεγη όπου στη στέγη, σε ένα κομμάτι της που είχε ύψος, δημιούργησε χώρο

 

 

σε κτισμα χωρις αδεια ολα τα τετραγωνικα μετρα κλειστων χωρων (κατοικιες, κλιμακοστασια σε ολα τα επιπεδα διαδρομοι και αποθηκες) δεν πανε σαν ΚΧ? αν εχω δλδ εναν οροφο σε ανοιχτη πυλωτη,στην πυλωτη εχω κλειστο το χωρο κλιμακοστασιου που ειναι ισογειο με βοηθητικη χρηση..θα βαλω 0,5? εγω θεωρω οτι στα χωρις αδεια δεν εμφανιζεται ο μειωτικος

Edited by dix e6
Link to comment
Share on other sites

3. Υπόγειο που εμφανίζεται στην Ο.Α. είναι εντός περιγράμματος και έγινε Κ.Χ. υπολογίζεται ως Υ.Δ. (όχι αλλαγή χρήσης) με μειωτικό συντελεστή 0.5.

 

 

 

Σε περίπτωση όπου το υπόγειο δεν εμφανίζεται καθόλου στην οικοδομική άδεια και τμήμα του χρησιμοποιείτε ως λεβητοστάσιο αλλά το υπόλοιπο ως ΚΧ, θα πρέπει να υπολογιστεί ο μειωτικός συντελεστης 0,5 σε όλα τα τετραγωνικά?

Link to comment
Share on other sites

συναδελφοι εγω προτεινω ολα αυτα τα θεματα(αυτα τουλαχιστον που εχουμε καταληξει οτι οντως υπαρχουν ερωτηματικα και δεν ειναι λιγα)να τα στειλουμε στο ΤΕΕ στο μειλ που εχει δωσει.ετσι δε θα βγαλουμε ποτε ακρη μεταξυ μας με υποθεσεις.αν τα στειλουμε ομως εμεις εδω τοσες φορες οσοι ειμαστε οι αναγνωστες του σαιτ θα τους ερθουν χιλιαδες ερωτηματα πολλλαπλες φορες και ισως πιεστουν περισσοτερο να δωσουν διευκρινησεις συντομοτερα.Μονο ετσι θα παρουμε ξεκαθαρες απαντησεις οπως λεει και το θεμα.

Το αναφερω αυτο για οσους δεν το εχουν ηδη κανει,εγω παντως τους εχω στειλει αρκετα.και θα στειλω ακομα περισσοτερα.

και αναφερω γραπτα γιατι αυτα μενουν και θα τα εχουν ωστε να συγκεντρωσουν τα θεματα που μας απασχολουν

Link to comment
Share on other sites

Συναδελφοι,

 

Επανερχομαι σ αυτο το topic, γιατι βλεπω μεγαλη συμμετοχη

 

Το θεμα ειναι κλασικο για μεζονετες εκτος σχεδιου και σας παρακαλω να το κλεισουμε.

 

Θεμα:

Σε Μονοκατοικια με υπογειο, ισογειο και στεγη εχουμε διαφορετικες αυθαιρεσιες ανα επιπεδο:

Υπερβαση δομησης σε καθε επιπεδο: 40+6+33=79 τμ , ( >200% της επιτρ. Δομησης --> αρα 5δ)

Υπερβαση καλυψης μονο στο υπογειο, κατα 40 τμ ( >20% της επιτρ. Καλυψης --> αρα 7β)

Υπερβαση μονο της δομησης στο ισογειο, κατα 6 τ.μ. Υπερβαση υψους μονο στη στεγη, που εγινε σοφιτα εμβαδου 33 τμ ( >20% του επιτρ. Υψους --> αρα 6β)

 

Λυση:

Εστω οτι συμπληρωνω 3 φυλλα καταγραφης, 1 για καθε επιπεδο με Υ. Δ. αντιστοιχα 40, 6 και 33 τ.μ.

Κατ αρχη, η Υ. Δ. θα επιβαρυνθει με τον 5δ (>200%) σε καθενα απο τα 3 φυλλο καταγραφης.

Στη συνεχεια, θα επιβαρυνθει με το συντελεστη 7β= Καλυψη μονο το φυλλο καταγραφης του υπογειου για υπερβαση δομησης 40 τμ, το φυλλο καταγραφης του ισογειου εχει απλη υπερβαση δομησης 6 τμ χωρις καμια επιβαρυνση και τελος με συντελεστη 6β=Υψος θα επιβαρυνθει μονο η σοφιτα για υπερβ. δομησης 33 τμ.

 

Τι λετε?

 

... :mrgreen:

 

Τι ? Κοπηκα αχ

Edited by Manolis gon
μεγένθυση
Link to comment
Share on other sites

altinis Νομίζω σωστά τα λες!

 

Τελικά Thodoris4 που καταλήγουμε? 1) Αν π.χ. ένας όροφος έχει υπερβεί το ελεύθερο ύψος του τότε πάει μόνο τα τετραγωνικά του όλα επί το 0,2 και δεν κοιτάμε αν έχει υπερβεί ο τελευταίος το εγκεκριμένο!

2) Αν όλο το κτίριο έχει φύγει προς τα πάνω τότε τα τετραγωνικά που υπερβαίνουν το εγκεκριμένο με 0,2?με 1,2? ναι αλλά στη δόμηση δεν έχουμε αύξηση και επιπλέον ούτε κάποιος όροφος έχει αυξήσει τον όγκο του! Επομένως ούτε τον έναν συντελεστή μπορούμε να βάλουμε ούτε τον άλλον! Γιατί νομίζω ότι σε μια τέτοια καθαρή περίπτωση που ο όγκος παραμένει ο ίδιος για όλους τους ορόφους θα πάμε με αναλυτικό επίχωσης και μόνο?Άσε που αν έχουμε περιθώριο επιτρεπόμενου μπορούμε να βγάλουμε και άδεια! Με μια απλή διαμόρφωση εδάφους! Το μόνο που δεν ξέρω τι γίνεται είναι όταν υπερβαίνει μια τέτοια περίπτωση το επιτρεπόμενο! Αλλά δε νομίζω να υπάρχει κάποια διαφορά! **Βέβαια θα μ'άρεσε η δικιά σου εκδοχή με τα τετραγωνικά του τελευταίου ως κοινόχρηστη παρανομία και το πρόστιμο αναλογικά σε όλους τους ορόφους!Όμως θέτω πάλι το ερώτημα : Επιπλέον δόμηση δεν έχουμε (Σ.Υπερβ.Υψ. 1,2) και επίσης ούτε κάποιος όροφος έχει αυξήσει το ελεύθερο ύψος του (Σ.Υπερβ.Υψ. 0,2)!Ιδού το ερώτημα!

Edited by jimaros288
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.