Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ξεκάθαρες απαντήσεις για τον υπολογισμό προστίμου


Recommended Posts

σε περιπτωση που ο χωρος ειναι 8 τμ και παει με το προστιμο κατ'αποκοπη 2000 ευρω υπαρχει τροπος να βρει το προστιμο λιγοτερο?

 

 

Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας.Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής!

Ευχαριστώ, Manolis gon

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 5,9k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

η βρίσκεις το στέλεχος....η θεωρείτε αυθαίρετο ολόκληρο το κτίσμα, νομίζω

 

ψάξε και στην αστυνομία μήπως βρεις αδεία

 

Σκούρα τα πράγματα τότε...

Link to comment
Share on other sites

Kαλησπέρα και από εμένα,

σε πολυκατοικία του 1980, ο ιδιοκτήτης του 4ου ορόφου, στον οποίο υπάρχει εσοχή στην όψη του, έχει μετατρέψει μέρος του μπαλκονιού-εσοχής, σε υπνοδωμάτιο.

Στο διάγραμμα κάλυψης, δεν υπάρχει έλεγχος για ιδεατό στερεο. Επειδή δεν γνωρίζω τίποτα από ΓΟΚ 73, ξέρετε πως μπορώ να ελέγξω αν υπάρχει υπέρβαση ύψους λόγω του ιδεατού στερεού?

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

 

11. Υπέρβαση ύψους σε φύλλο καταγραφής υπάρχει όταν το ύψος του κτιρίου ή μέρους του κτιρίου υπερβαίνει το επιτρεπόμενο της περιοχής του ακινήτου. Για περιπτώσεις "χαμηλών κτιρίων", συγκρίνεται το ύψος τους με το ισχύον για χαμηλά κτίρια,

 

12. Στο μετρούμενο ύψος του κτιρίου για τον έλεγχο Υπέρβασης ύψους, ΔΕΝ συνυπολογίζεται (προστίθεται) το επιπλέον που έχει προκύψει από μη κατασκευή- ολοκλήρωση μπαζώματος ή από ξεμπάζωμα (εκσκαφή).

Δηλ. Η αφετηρία μέτρησης του ύψους του κτιρίου ξεκινά από τη στάθμη που φαίνεται στην Ο.Α ως αρχή μέτρησης των υψών.

Η διαφορά ύψους που έχει προκύψει από ξεμπάζωμα ή μη μπάζωμα βγάζει πρόστιμο μέσω αναλυτικού.

 

13. Υπέρβαση ύψους σε σχέση με το επιτρεπόμενο ΧΩΡΙΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ Υπέρβαση Δόμησης (δημιουργία επιπλέον χώρων), παίρνει μειωτικούς συντελεστές 0.2 ή 0.4 (ανάλογα με το ποσοστό υπέρβασης ύψους),

 

14. Όταν υπάρχει υπέρβαση του εγκεκριμένου ύψους της Ο.Α όχι όμως υπέρβαση και του μέγιστου επιτρεπόμενου ύψους και ΧΩΡΙΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ Υπέρβαση Δόμησης τότε ΔΕΝ πάμε με τους συντελεστές 0.2 και 0.4 (γιατί αυτοί χρησιμοποιούνται ΜΟΝΟ στην περίπτωση Υπέρβασης ύψους σε σχέση με το επιτρεπόμενο), οπότε πάμε με αναλυτικό που περιλαμβάνει τις επιπλέον εργασίες για την ανύψωση του κτιρίου.

 

15. Υπέρβαση του εγκεκριμένου ύψους της Ο.Α αλλά ΚΑΤΩ από το μέγιστο επιτρεπόμενο ΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ Υπέρβαση Δόμησης (δημιουργία επιπλέον χώρων), Το πρόστιμο για την Υπέρβαση Δόμησης βγαίνει με φύλλο καταγραφής αλλά ΧΩΡΙΣ να τσεκάρεις υπέρβαση ύψους και η διαφορά ύψους χωριστά με αναλυτικό.

 

 

 

GEO21 ή οποιοσδήποτε άλλος:

Καταρχάς βάσει των ερωτοαπαντήσεων του ΥΠΕΚΑ Θ'4 παράβαση ύψους λογίζεται ΠΑΝΤΑ εάν το ύψος είναι μεγαλύτερο από αυτό της ΑΔΕΙΑΣ. Άρα το 11, το 14 και το 15 που γράφεις πάνε περίπατο [αφού μιλάς για μέγιστο επιτρεπόμενο ενώ η σύγκριση είναι με το προβλεπόμενο της ΑΔΕΙΑΣ δηλ πρέπει ποσ. υπέρβ. ύψους: (Πραγμ-Προβλ. Αδείας)/Επιτρεπ.Περιοχ. <>20%]. Όσον αφορά το 12 αυτό ποια εγκύκλιος το αναφέρει??? (ότι δηλαδή η αφετηρία μέτρησης υψών γίνεται από το θεωρητικό διαμορφωμένο έδαφος της ΑΔΕΙΑΣ και όχι το σημερινό)

 

Και άλλη μία ερώτηση. Βλέπω που κάποιοι αρχίζουν και συζητάνε για το 2,40 των βοηθητικών χώρων. Ποιος φωστήρας το επηνόησε αυτό?? Όλες οι ερωτοαπαντήσεις ΥΠΕΚΑ έως τώρα μιλάνε για "υπόγεια", "πατάρια", "σοφίτες" και "ισόγεια που είναι γκαράζ ή αποθήκες". Γιατί μπλέκετε τον ΓΟΚ με τις ερωτοαπαντήσεις??

Link to comment
Share on other sites

@kwstas

Εγω το εχω αναφερει το 2.40 γιατι σε δυο Πολεοδομικα γραφεία μου το έκαναν θέμα όταν ρώτησα για την διαφορα στο προστιμο για τον ίδιο χώρο με 3843/10 & 4014/11. Απορία είχα κυρίως πως στα τσακάλια του υπουργείου ξέφυγε αυτό και δίνουν την δυνατότητα να πληρώσει κανεις λιγότεερο. Άρα κατά την γνώμη σου όλα τα υπόγεια που έγινα κατοικίες πηγαίνουν με μειωτικό 0,50 και ως ΒΧ?

Link to comment
Share on other sites

σε περιπτωση που ο χωρος ειναι 8 τμ και παει με το προστιμο κατ'αποκοπη 2000 ευρω υπαρχει τροπος να βρει το προστιμο λιγοτερο?

 

Ναι βαλε μια παραβαση ακομα και θα πεσει. Κατι θα βρεις, λιγο πιο ψηλο το διαμερισμα, καμια ζαρντινιερα, κανα παρυρο μεγαλυτερο...

Link to comment
Share on other sites

Ποια Λεμπέση ρε παιδιά?? Αν πάτε στο δικαστήριο θα απολογηθείτε ότι το είπε η Λεμπέση ή το ΥΠΕΚΑ ?? Επίσης γιατί εγείρετε θέματα τέτοιου είδους όταν πολλοί μηχανικοί έχουν ήδη υποβάλλει δηλώσεις και εκτίθεντο στους πελάτες τους?? Lefos βάσει ερωτοαπαντήσεων με καλύπτει το ότι εάν η στάθμη αυτή εξακολουθεί και είναι εντός εδάφους ως υπόγειο τότε ναι 50% και Υ.Δ.

Edited by kwstas
Link to comment
Share on other sites

Εεκτος σχεδιου χωρις ΟΑ. Εξωτερικο κλιμακοστασιο που οδηγει στη μονωροφη κατοικια (ανωγειο-10 ριχτια).

Γνωριζει καποιος αν και πώς θα το υπολογισω?

Με αναλυτικο?

Ως ΥΔΒΧ?

Καθολου?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.