Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ξεκάθαρες απαντήσεις για τον υπολογισμό προστίμου


Recommended Posts

Συμφωνώ επί της ουσίας με Pavlos33 υπό την έννοια ότι η εξαίρεση από κατεδάφιση δεν συνιστά οικοδομική άδεια, άρα δεν θα μπορούσες εκ των πραγμάτων να δηλώσεις ΝΑΙ (υπάρχει οικοδομική άδεια) για απλούστατα δεν υπάρχει. Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 5,9k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Να ρωτήσω κάτι που πιθανόν έχει αναφερθεί αλλά ενώ έψαξα δεν το έχω βρει.. σε περίπτωση υπέρβασης δόμησης διαμερίσματος, το ποσοστό υπέρβασης πάει βάση του διαμερίσματος ή της πολυκατοικίας?

Link to comment
Share on other sites

γνωριζει κανεις που αναφερεται αν είμαι υποχρωμένη να υπαχθώ στο Ν4014/2011 για υπόγειο κατοικίας , αν έχω κάνει ρύθμιση με το Ν.3843 για την αλλαγή χρήσης και πληρώνω δόσεις?

δεν ρωτάω αν συμφηφίζεται το πρόστιμο το παλιό με το νέο..αλλά αν είμαι ετσι κι αλλιως υποχρεωμένη να νομιμοποιήσω και τα υπόλοιπα (ξεμπαζώματα κτλ)..

διότι τα λεφτά τελείωσαν με το πρώτο πρόστιμο...

μου ειπαν σε μια πολεοδομια πως τους ήρθε εγκύκλιος για αυτό..

Link to comment
Share on other sites

Δεν σε υποχρεώνει κανένας να κάνεις τίποτα.

Αν εσύ πιστεύεις ότι, έχεις κι άλλες αυθαιρεσίες, τις οποίες δεν ρύθμισες με τον 3843, προφανώς είναι επιλογή σου το αν θα τις ρυθμίσεις με τον 4014 ή αν θα τις αφήσεις "αρρύθμιστες" με ό,τι αυτό συνεπάγεται....

Link to comment
Share on other sites

Οι συνάδελφοι απάντησαν, και από τον τρόπο της απάντησης αντιλαμβάνομαι ότι έκανα λάθος και δεύτερον αυτό δεν σηκώνει κουβέντα, αρα συνάδελφε apostolosg της πολυκατοικίας.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον, εγω δε βγαζω ακρη με αυτη τη μαλακια..προχθες το απογευμα πηρα τηλεφωνο στο ΤΕΕ Αθηνων (210-3291206 μετα τις 3.00μ.μ.) και τους ρωτησα αυτο ακριβως το πραγμα...

 

Η απαντηση που πηρα : "Σε οριζοντιες ιδιοκτησιες οπως και σε καθετες, στα εκτος σχεδιου, υπολογιζουμε βασει των νομιμων τετραγωνικων (προσοχη ΟΧΙ ΤΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟΥ) που αντιστοιχουν σε καθε διαμερισμα(οριζοντιες) ή κατοικια(καθετες) και σε καμια περιπτωση δε θεωρουμε οτι του ανηκει ΟΛΟ το οικοπεδο για να υπολογισουμε με βασει το μεγιστο επιτρεπομενο του οικοπεδου. Αυτο το κανουμε μονο στα εξ'αδιαιρετου και ειδικα εκτος σχεδιου αλλα εκει πρεπει να μετρησουμε το συνολο των παρανομιων σε ολο το οικοπεδο και να δηλωσουν ολοι οι ιδιοκτητες."

 

Ταδε εφη...τμημα ΓΟΚ ΤΕΕ Αθηνων..μαλιστα ειχε αφησει το τηλεφωνο και ρωτουσε και αλλους μεσα στο γραφειο...

 

Αντε βγαλε ακρη τωρα..... :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused:

Link to comment
Share on other sites

Πες τους ν' ....αλλάξουν δουλειά!!!

Είναι ευκαιρία τώρα με τις περικοπές.....

Ας το εκμεταλλευτούν.

 

Υ.Γ. Το ΤΕΕ δεν νομοθετεί. Ας τους να ...κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου!!! Μην τους ξαναξυπνήσει κανένας μας πια με τηλεφώνημά του.... Δεν πρόκειται να βοηθήσουν ποτέ...

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.