Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ξεκάθαρες απαντήσεις για τον υπολογισμό προστίμου


Recommended Posts

Το "πρόβλημα" που έγραψα παραπάνω δεν αναφέρονταν σε αυτό. Προφανώς συμπεριλαμβάνεται στην Υπέρβαση και δεν χρειάζεται αναλυτικός κ.λπ.

 

Το "πρόβλημα" ήταν για το "επιτρεπτόν" του ανοίγματος τρύπας στη ταράτσα πολυκατοικίας (π.χ. από άποψη κτιριολογική, πολεοδομική, στατική, ιδιοκτησιακή κ.λπ.).

Δίκιο έχεις σε αυτό, αλλά σκεφτείτε ότι μιλάμε για αυθαίρετα. Δυστυχώς, ουσιαστικά, σε κανένα από αυτά δεν ξέρουμε πως κατασκευάστηκαν, αν τηρούνται οι κανόνες της στατικής επιστήμης και τελικά όλα αυτά καλύπτονται με μία δήλωση δικιά μας.
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 5,9k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Nα ρωτησω κι εγω κατι:

παλια αποθηκη προ '55 στην οποια γινεται επεκταση και ολο μαζι γινεται κατοικία

δηλώνω:

α. αλλαγή χρήσης την αποθήκη σε κατοικία(εμβ. x)

και β. το υπολοιπο ως αυθαιρετο???(εμβ. ψ))

 

ή όλο το εμβαδον ως αυθαίρετο???(εμβ. (χ+ψ)

Ευχαριστω προκαταβολικα!!!

Link to comment
Share on other sites

Να υποθέσω ότι το προ 55 κτίριο έχει πρακτικά ανακατασκευαστεί σε μεγάλο ποσοστό με αυθαίρετες εργασίες μεταγενέστερες του 1955; Αν ναι τότε θα το υπολόγιζα ως Υ.Δ. Κ.Χ με όλη την επιφάνεια ώς αυθαίρετο.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω για τηναμεση απαντηση συναδελφε,

εχω προβληματιστει!!!

Δεν υπαρχει κατι σιγουρο??

Υπαγεται στην ευχερια του καθε συναδελφου πώς θα το δηλώσει???

Link to comment
Share on other sites

Να το δουμε διαφορετικά. Έστω ότι έχουμε ένα παλιο, λιθοκτιστο ή πλινθοκτιστο κατασκευασμένο πριν το 1955. Αν αποδεδειγμένα (συμβόλαια, αεροφωτογραφίες κλπ) το κτίριο προυφίσταται της χρονολογίας αυτής, όπως είναι σήμερα, τότε σύμφωνα με τον 4014 δεν απαιτείται να δηλωθεί. Εμπίπτει στις εξαιρέσεις του άρθρου 23 παρ. 2.

Στη περίπτωση όμως όπου το κτίριο έχει ανακαινιστεί, πχ αλλαγή στέγης, διαφορετικές ενδεχομένως όψεις, προσθήκη χώρων υγιεινης,προσθήκες βεράντας από σκυρόδεμα κλπ και οι εργασίες είναι μεταγενέστερες του 1955 , η εξαίρεση δεν ισχύει και πρέπει να δηλωθεί.

Σε πολλά θέματα τακτοποίησης σίγουρα υπάρχουν ασάφειες και μας έχουν πετάξει το "μπαλάκι" για το τι πρέπει να κάνουμε. Προσωπικά θα το δήλωνα ολόκληρο αν φυσικά η κατάσταση είναι όπως την έχω υποθέσει.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Συναδέλφισσα

Υπόψη ότι αλλαγή χρήσης δηλώνεις μόνο αν υπάρχει οικ άδεια

Στις άλλες περιπτώσεις (χωρίς ο.α) δηλώνεις απ' ευθείας την νέα χρήση

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

@xfoteinopoulou...με προλαβαν και με καλυψαν οι προλαλησαντες Pavlos33 και ΚΑΝΑ.

 

Εγω εχω κατι μικροαμφιβολιες και θα ηθελα να μου τις διωξει οποιος μπορει.

Εχω διωροφο αυθαιρετο (χωρις ο.α.) σε μη αρτιο και μη οικοδομησιμο αγροτεμαχιο (εκτος οικισμου).

Το ισογειο και μια εμφανη δεξαμενη κοντα στο σπιτι υπηρχαν πριν το 1983, ενω ο οροφος και ο ημιυπαιθριος στο ισογειο φτιαχτηκαν πριν 1 χρονο.

Το σπιτι θα το παω σαν αυθαιρετη δομηση, την καθε σταθμη στην αντιστοιχη περιοδο παλαιοτητας.

Τον ημιυπαιθριο και τη δεξαμενη, που θα πανε μεσω αναλυτικου, θα τα δειξω σαν 2 διαφορετικες παραβασεις?

Link to comment
Share on other sites

Η παλαιότητα θα πρέπει να αποδειχτεί με δημόσια έγγραφα ή αεροφωτογραφίες. Μετα την γνωμοδότηση του ΣτΕ υπάρχουν διχογνωμίες κατά πόσο αρκεί ΥΔ ιδιοκτήτη κ τεχνική έκθεση μηχανικου. Δες μήπως μπορείς να γλυτώσεις από το πρόστιμο τον ΗΧ και τη δεξαμενή (υποθέτω κάποια ανοιχτή στέρνα θα ειναι για αρδευση) πατώντας στην ΣΤ 7 ερωτοαπάντηση. Αν αποδειχτεί η παλαιότητα του ισογείου προ 83 τοτε φυσικά και το βάζεις με μειωμένο συντελεστή σε διαφορετικο ΦΚ

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει μια Δηλωση Αποδοχης Κληρονομιας του 2010, που λεει οτι ο αποθανων (που απεβιωσε το 2009) ειχε αποκτησει το ακινητο αυτο (αγροτεμαχιο με μια παλια ισογεια αποθηκη εντος) με εκτακτη χρησικτησια και τα νεμοταν απο 25ετιας και πλεον μεχρι τη μερα του θανατου του. Το ειχε αποκτησει δε, απο τους γονεις του με ατυπες δωρεες.

Στο τοπογραφικο βεβαια της Αποδοχης Κληρονομιας, αποτυπωνεται εκτος απο το ισογειο και η δεξαμενη, που οπως σωστα υπεθεσες, ειναι μια ανοιχτη στερνα ουσιαστικα.

Περιμενω βεβαια και την αεροφωτογραφια για να τσεκαρω τα της παλαιοτητας του ισογειου, και ελπιζω και της δεξαμενης.

 

Οπως και να εχει ομως, ο ημιυπαιθριος θα παει με αναλυτικο, σαν μια παραβαση.

Η δεξαμενη, που βρισκεται και κοντα στο οριο του εγροτεμαχιου με το δρομο, με προβληματιζει. Να τη βαλω σαν ξεχωριστη παραβαση? Εαν φανει στην αεροφωτογραφια θα αποτελει παραβαση?

 

Εκτος αυτων, οταν κατασκευασαν τον οροφο πριν κανα χρονο, μπροστα απο το σπιτι, εριξαν gros beton σε μια επιφανεια 70 τ.μ., και το καναν σαν αυλη και εχτισαν και μια πετρινη κρηνη...βρυσακι ας το πουμε. Αυτα τα βάζω σαν αυθαιρετες κατασκευες? Εφοσον δεν υπαρχει ο.α. δε νοειται και περιβαλλον χωρος, αρα...υπαρχει αυθαιρεσια?

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνα με την ΣΤ7 μόνο αναλυτικό για τον ΗΧ όπως πολύ σωστά λες. Οι υπόλοιπες κατασκευές δεν θεωρούνται αυθαίρετες αν δεν παραβιάζουν σχετικές διατάξεις. Οπότε νομίζω ότι υπολογίζεις τον ΗΧ και τους κλειστούς χώρους ισογείου κ ορόφου.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.