Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ξεκάθαρες απαντήσεις για τον υπολογισμό προστίμου


Recommended Posts

Το ίδιο διαμέρισμα έχει και 2 Η/Χ σύνολο 16,14 τ.μ. που ο ένας έγινε δωμάτιο και ο άλλος προσαρτήθηκε στο σαλόνι. Αυτό υπολογίζεται σε 2ο ΦΚ ως ΥΔΚΧ χωρίς αλλαγή χρήσης και τίποτε άλλο?
ΥΔΚΧ χωρις αλλαγη. Δες αν εχεις ΥΥ

Για τους εξωστες που λες, αυτοι εκλεισαν σε κατοικια ή ειναι παλι εξωστες?

Αν ειναι εξωστες παει μονο με κατ 13 κ τιποτα αλλο

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 5,9k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συμφωνώ μαζί σου ΚΑΝΑ και για αυτό το λόγο ακριβώς πιστεύω πως απαιτείται η συναίνεση των συνιδιοκτητών. Η αναγκαία συγκυριότητα επί του εδάφους εκτείνεται και στην αέρινη στήλη, δηλ. στον υπεράνω της κοινόκτητης επιφάνειας χώρο (Α.Π. 2124/1984).

ναι, αλλά άν συμφωνείς τότε δεν μπορεί να δηλωθεί τίποτα-πέραν απο τον εγκεκριμένο όγκο της οικοδομής?? -ενώ δηλώνουμε κλεισμένους εξώστες κλπ που βρίσκονται μέσα στην αέρινη στήλη του κοιν/στου ακαλύπτου χωρίς να ζητάμε συναίνεση συν/τών

Edited by ΚΑΝΑ
Link to comment
Share on other sites

ναι, αλλά άν συμφωνείς τότε δεν μπορεί να δηλωθεί τίποτα-πέραν απο τον εγκεκριμένο όγκο της οικοδομής?? -ενώ δηλώνουμε κλεισμένους εξώστες κλπ που βρίσκονται πέραν από την αέρινη στήλη του κοιν/στου ακαλύπτου

 

Φυσικά και μπορεί να δηλωθεί, ασφαλώς με την συναίνεση των συνιδιοκτητών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μπορεί να αλλάξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς ακόμη και στην περίπτωση που οι συνιδιοκτήτες επιθυμούν να τροποποιήσουν την σύσταση καθότι χώροι υπό το καθεστώς εξαίρεσης από κατεδάφιση δεν μπορούν να έχουν ποσοστά στο οικόπεδο (σύμφωνα με τους υποθηκοφύλακες).

Link to comment
Share on other sites

φαεθων

καλημερα...

σωστη ειναι η " φλασια" για το "εκτος του νομιμου περιγραμματος"

αλλά και εξετάζουμε και το εάν εχεις κανενα καταστημα με χρηση στον ακαλυπτο, καποιον κανονισμό

ή κατι σχετικό......ας πουμε καποια καθετη με αποκλειστικες χρήσεις???.

 

Αυτο που δημιουργει προβλημα δεν ειναι η ανεξαρτητη κατασκευη στον ακαλυπτο- αφου δεν εξεταζεται σε σχεση με την βεβαιωση που θα δοθεί στο διαμερισμα-

 

αλλα αν η κατασκευη ειναι "συνεχομενη" του ισογείου, επεκταθεισα εντος του κοινοχρηστου...ενιαια με το ισόγειο,,,...

 

Τότε έχει Προβλημα...

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

καταρχήν ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις...κάτι μου έτυχε και έτρεχα εκτός!!!

 

Δεν έχουν κλείσει οι εξώστες, αλλά έχουν μεγαλύτερες διαστάσεις και τμήμα τους είναι εκτός περιγράμματος κάλυψης. Δεν δηλώνεται αυτό ως ΥΚ?

 

οι ημιυπαίθριοι είναι 16314 τ.μ. και με την αποτύπωση το σπίτι μετρήθηκε (εσωτερικά, χωρίς περιμετρικές τοιχοποιίες) κατά 16,48 τ.μ. μεγαλύτερο από τα καθαρά του συμβολαίου! ....δηλ. θεωρητικά 0,34τ.μ. της υπέρβασης δόμησης είναι από εξώστη...

....έλεγα μήπως αυτό μπορώ να μην το αναφέρω?

Edited by Ιφιγένεια_17
Link to comment
Share on other sites

Εχει χυθεί πολύ μελάνι για τους εξώστες. Σύμφωνα με την εγκύκλιο και κύριο σώμα του νόμου εφόσον αντιστοιχεί σε επιφάνεια καταλογίζεται με Υ.Δ.. Πολλοί συνάδελφοι δηλώνουν τους εξώστες με αναλυτικό προϋπολογισμό. Το σωστό κατά τη γνώμη μου είναι να γίνεται ο έλεγχος για το δικαίωμα ανέγερσης των εξωστών και τα τμήματα που δεν ικανοποιούν την ανίσωση, να πηγαίνουν με Υ.Δ., σ’ αυτή την περίπτωση μόνο σου δίνεται η δυνατότητα να καταλογίσεις και Υ.Κ. νομίζω όμως πως δεν χρειάζεται γιατί ο εξώστης δε μετρά στην κάλυψη.

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

θα βγούμε εκτός θέματος αλλά αξίζει.

Δεδομένα.

1. Επέκταση Ο.Ι. σε Κ/Χ του οικοπέδου.

2. Απαιτείται συναίνεση συνιδιοκτητών.

3. Δεν μπορεί να συντάξει νέα Ο.Ι. που να περιλαμβάνει το τακτοποιηθέν.

 

Ερώτημα: πως θα γίνει η μεταβίβαση του τακτοποιηθέντος από την στιγμή που αυτός που το δηλώνει δεν είναι και μοναδικός κύριος του δηλωθέντος χώρου; Πάλι με συναινέσεις;

 

Ιφιγένεια_17, στις λοιπές παραβάσεις δεν έχει δυνατότητα το σύστημα να υπολογίσει προσαυξήσεις. Οπότε το γράφεις στα σχόλια (δεν έχουν υπολογισθεί προσαυξήσεις (ΥΚ/ΥΥ/Πλαγίων/Πρασιάς) καθώς και ελαφρύνσεις λόγω παλαιότητας, λόγω αδυναμίας τους συστήματος) και προχωράς. Προσωπικά αυτό κάνω.

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορεί να μεταβιβαστεί ο εν λόγω χώρος από τους συκυρίους γιατί δεν προβλέπεται από την υφισταμένη οροφοκτησία. Αυτό που μπορεί να γίνει είναι τροποποιηθεί η σύσταση και να δώσουν οι συνιδιοκτήτες στον κύριο της όμορης Ο.Ι. που νέμεται τον συγκεκριμένο χώρο την αποκλειστική χρήση στο έδαφος (ήτοι στο χώρο κάτω από τον εν λόγω χώρο). Γίνεται και στα εκτός σχεδίου.

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

συνάδελφοι ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια...

 

nzerman είσαι σίγουρος πως δεν μετρά ο εξώστης στην κάλυψη? δηλαδή δεν προβάλεται το περίγραμμά του στο περίγραμμα της κάλυψης?

Στο ΔΚ της ΟΑ για το εν λόγω κτίριο τους προμπετρά στην πραγματοποιούμενη κάλυψη ... και αυτό κατάλαβα και από τον ΓΟΚ!

 

Faethon11 δηλαδή να μην το καταχωρήσω καθόλου στα ΦΚ, ούτε καν τα 0,34τμ (προσωπικά μου φαίνεται γελοίο να βάλω ΦΚ για 0,34 τμ)

και να βάλω απλά παράβαση κατηγορίας 13 και τέλος? μια ή δύο παραβάσεις (2 εξώστες, μια ιδιοκτησία)...

Edited by Ιφιγένεια_17
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.