Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ξεκάθαρες απαντήσεις για τον υπολογισμό προστίμου


Recommended Posts

γιατί την τακτοποίηση με τον 3843 δεν την έχω κάνει εγώ και δεν ξέρω αν έχουν κρατήσει τα παραστατικά για να μπορώ να τον κάνω.

Μπορείς εύκολα να βρεις ότι χρειάζεσαι από το αρχείο της ΥΔΟΜ με τον αριθμό της δήλωσης του 3843.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 5,9k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Α οκ, απλά αν δεν υπάρχει λόγος να το κάνω όλο αυτό και μπορώ να βάλω το ποστοστό 100-200% που έχω ήδη, να μην κάνω τη διαδικασία, γιατί βγαίνουν και πάλι αρκετά παραπάνω στο σύνολο του προστίμου.

Link to comment
Share on other sites

χώρος που τακτοποιήθηκε με ν. 3843 και η διαδικασία περατώθηκε, εμπίπτει στις εξαιρέσεις και δεν απαιτείται να υπαχθεί στο ν. 4014. Με βάση αυτό δεν έχεις υποχρέωση να προσμετρήσεις τα "τακτοποιημένα τετραγωνικά" εκ νέου στο ν. 4014, αυξάνοντας έτσι τα ποσοστά υπέρβασης. Εννοείται όμως πως αν προχωρούσες σε νομιμοποίηση ή σε κάποια μορφή άδειας δόμησης, θα μετρούσαν κανονικά και τα τακτοποιημένα

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Και ακόμη μία ερώτηση. Στα αρχεία για πληρότητα εκεί που λέει έγγραφα ρύθμισης με προηγούμενους νόμους, επισυνάπτονται τα έγγραφα του 3843 μόνο αν έχει γίνει συμψηφισμός φαντάζομαι έτσι δεν είναι;

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα συνάδελφοι.

 

έχω την εξής περίπτωση και θα ήθελα την βοήθεια σας.Σε 5 οροφη πολυκατικοια με pillotis και 2 υπόγεια με άδεια (1997) βάση του Γοκ 85.

 

α) στην κάτοψη της pillotis φένονται 4 όριζόντιες ιδιοκτισίες κλειστοί χώροι στάθμευσης οι οποίοι δεν έχουν μετρήσει στον συντελεστή δόμησης. οι 2 από τις 4 συνεχόμενες κλειστές θέσεις στάθμευσης έχουν αλλάξη χρήση και έχουν γίνει μία γκαρσονιέρα και έχουν διλωθεί στον 3843/10. πρέπει να δηλωθούν και στον 4014?

 

β) στο δεύτερο υπόγειο το όποιο βάση της άδειας είναι αποκληστικά για χώρο στάθμευση έχει κλιστεί τμήμα κάθε θέσης στάθμευσης και έχει δημιουγιουθει από μια μικρή αποθήκη σε κάθε θέση . πρέπει να δηλωθεί στον 4014 ? αν ναι με τι συντελεστές ?

 

ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 

 

 

κανείς για βοήθεια?

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω έχουν απαντήσει παραπάνω οι συνάδελφοι σε κάποια...

 

α) δεν πρέπει να δηλωθούν στον 4014. Αν δεν έχει αποπληρωθεί το πρόστιμο του 3843 ακόμα και ο 4014 βγάζει χαμηλότερα πρόστιμα, ίσως να σε συμφέρει να το δηλώσεις εκ νέου συμψηφίζοντας τα πρόστιμα που έχεις ήδη καταβάλει, αλλά κάτι τέτοιο είναι εντελώς προαιρετικό. Επίσης για να δεις αν κάτι τέτοιο συμφέρει τον πελάτη σου θα πρέπει να συνυπολογίσεις και την επιπλέον δική σου αμοιβή για εργασίες για τον 4014.

 

β) Εφόσον στην άδεια το β' υπόγειο προοριζόταν μόνο για χώρος στάθμευσης (ίσως και να έχουν δεσμευτεί οι χώροι και με σχετική συμβολαιογραφική πράξη) τότε οι αποθήκες θα πρέπει να δηλωθούν ως υπέρβαση δόμησης βοηθητικού χώρου. Οι συντελεστές είναι μεγάλο θέμα και χωράει συζήτηση - εδώ υπάρχει κάποια ελευθερία για το πως θα το αντιμετωπίσεις, αρκεί να μπορείς υποστηρίξεις την θέση σου. Αν οι θέσεις στάθμευσης είναι αυτοτελείς οριζόντιες ιδιοκτησίες και έχουν δικά τους χιλιοστά επί του οικοπέδου, τότε η γνώμη μου είναι ότι θα πρέπει να συγκρίνεις την υπέρβαση με τη δόμηση που αντιστοιχεί στα χιλιοστά της ιδιοκτησίας ή με το ορισμένο εμβαδόν της (αν αυτά είναι αναντίστοιχα) για να προσδιορίσεις το κατά πόσο υπερβαίνεις τα επιτρεπόμενα. Αν είναι παρακολούθημα άλλης οριζοντίου ιδιοκτησίας τότε ως αναφορά θα χρησιμοποιούσα τα χιλιοστά (ή το εμβαδόν) της ιδιοκτησίας. Πολλοί συνάδελφοι συγκρίνουν τις υπερβάσεις σε κάθε περίπτωση με την επιτρεπόμενη δόμηση στο οικόπεδο, ανεξαρτήτως χιλιοστών, και αυτό έχει επίσης κάποια λογική. Μάλλον είναι στην κρίση σου τελικά...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.