Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Εκδόθηκε η ΚΥΑ ΥΠΕΚΑ για την Εκπαίδευση και εξεταστική διαδικασία των Ενεργειακών Επιθεωρητών


aim

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 55
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Προσοχή η εμπειρία να είναι αποδεδειγμένη!!

Κόστος?

 

Πως αποδεικνύεται η εμπειρία, με ποια δικαιολογητικά, σε ποιον πρέπει να τα υποβάλλουμε;

Link to comment
Share on other sites

Εμεις που ειχαμε παρακολουθησει 150 ωρες σεμιναριο του ΤΕΕ πριν 2 χρονια και δωσαμε ενα χιλιαρικο, να τα κλαιμε?

Τι εννοουν αποδεδειγμενη εμπειρια?Αν δουλευες σε ενα γραφειο και δεν υπογραφες εσυ αλλα το αφεντικο σου τι γινεται?

Link to comment
Share on other sites

πηρα τηλ και η ερωτηση ειναι αν εχω κοψει απυ τα 9 χρονια για επιβλεψεις κτιριων γενικα!! τους ειπα εχω....επομενως οκ για τα 2 χρονια που ζητα...

 

και τους ξαναρωταω......σεμιναριο μονο για κτιριακα υπαρχει?

απαντηση....κυριε πολ μηχ αφου ειπατε μπορειτε για τις 3 κατηγοριες!! :shock: :shock: :shock:

 

δλδ θα εχω και για λεβητες και για κλιματισμο?

 

ας βοηθησει κανενας συναδελφος μην πληρωνω τσαμπα σεμιναρια για αντικειμενα που δεν ξερω....

Edited by akius
Link to comment
Share on other sites

Με ένα κέντρο εκπαίδευσης που μίλησα πριν λίγο μου είπανε ότι σαν μηχανικοί από πολυτεχνείο μπορούμε να συμμετέχουμε σε όλα. Για όσους είναι κάτω της δεκαετίας δεν έχει αποφασισθεί εάν θα μπορύν να δίνουν και για θέρμανση και για κλιματισμό. Υπάρχει και σεμινάριο μόνο για κτιριακά, μου είπανε κόστος 500ε για τα κτιριακά και για όλα 1000. Εάν πάς με άλλο άτομο έκπτωση 20%.

Link to comment
Share on other sites

Ναι μπορείς...και μάλιστα σαν διπλωματούχως κατεθείαν στην Β' τάξη, ενώ οι πτυχιούχοι πάνε πρώτα στην Α' και μετά (από κάποια χρόνια) στην Β'. Γενικά μπορούν όλοι όλες τις κατηγορίες μην ρωτάς γιατί...μπάχαλο.

Και εγώ πήρα τηλέφωνο και τα έχωσα χοντρά...Τι πάει να πει αποδεδειγμένη εμπειρία? Και σεμινάρια (κανά 4ψήφιο νούμερο το κόστος) και εξετάσεις και εμπειρία? Γιατί δεν βάζουν εμπειρία και στην σύνταξη ΜΕΑ? Σε όλες τις μελέτες. Α, και στα αυθαίρετα....Εμπειρία παντού....

Η υπάλληλος...δεν ήξερε τι να πει.."Υπάρχουν πολλές αντιδρασεις, μαζί σου, έχεις δικιο κτλ," Ενδεχωμένος να αλλάξει προσεχώς. Εγώ λέω καλά κρασιά...

Ελεος ρε ποιοι είναι αυτοί που τα εφευρίσκουν αυτά. Δεν πειράζει συνεχίζω τις ενεργειακές επιθεωρήσεις και ας μην είμαι επιθεωρητής. Ας είναι καλά το φιλαράκι μου. Νόμιμο, παράνομο δεν με ενδιαφέρει....Αντε αρκετά, δεν ξενασχολούμαι με το θέμα. Να παν να...........

Link to comment
Share on other sites

2ετης δεν πρεπει να ειναι η αποδεδειγμενη εμπειρια?

5ετης για προσωρινους αλλα χωρις εξετασεις και 2ετης για μονιμους με εξετασεις...

 

Ενταξει, 2 χρονια δεν ειναι και πολλα.... 1 αδεια στον ενα χρονο και μια επιβλεψη τον επομενο και καθαρισες...

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα,

Γνωρίζει κανενας πως θα πιστοποιειται η αποδεδειδμενη εμπειρία?εννοω με ποιο τρόπο θα μπορει να την αποδεικνυει?

Φανταζομαι η διαδικασία δεν εχει χρονικο περιορισμο,δηλαδη θα μπορει καποιοσ να υποβαλει αιτηση για να γινει ενεργειακος επιθεωρητης και μετα απο ενα χρονο η 2 χρονια?

Ευχαριστω!!!

Link to comment
Share on other sites

Είδα χθες την πρόσκληση απο το Υπεκα ,βλέπω όλοι οι μηχανικοί,δυο χρόνια εμπειρία, σεμινάρια κτλ(1η γρήγορη ανάγνωση χωρίς σκέψη) και λεω αντε μπας και κανουμε καμια δουλεια... χαίρομαι.

Πάω σε μια δεύτερη ανάγνωση.... λες η εμπειρία να μην είναι απο τότε που γράφτηκες στο ΤΕΕ?????

Διαβάζω σήμερα εδώ αποδεδειγμένη να έχεις κοψει ΑΠΥ Σχετικά με οικοδομικά (Φτου....@$%%^#%$^%#$#@$)

Συμφωνώ με τα λεγόμενα και τις εύλογες απορίες που εξέφρασε και έχωσε στην καημένη υπάλληλο και συνεχίζω και ρωτώ εσάς γιατί η πρόσκληση αναφέρεται σε όλους μηχανικούς αφού λίγο ή πολύ απευθύνεται στις παλιές καλές κλασσικές ειδικότητες που όλοι μάθαμε και αγαπήσαμε (όπως είδα και εδώ μια άποψη για το ποιοι πρέπει να γίνουν ενεργειακοί επιθεωρητές http://drasi.skai.gr/?p=8825)

Πείτε μου ενα τρόπο για να μπορεσω και εγω οπως και οι άλλες νέες ειδικότητες, μαζι και οι χημικοί μηχανικοί να αποδείξουμε 2ετη εμπειρία?

Και τέλος ας μου εξηγήσει κάποιος τι κάνουν πια αυτοί οι Τοπογράφοι στη σχολή και μπορούν να υπογράφουν στατικά,ενεργειακά,αυθαίρετα,ημιυπαιθριους, περιβαλλοντικα, βγάζουν άδειες και δεν ξέρω και εγω τι αλλο (για τουσ πολιτικούς μηχανικούς ξέρουμε είναι οι θεοί μας)

Συγχωρέστε το μέγεθος του μηνύματος και το υφος μου σε σημεία αλλά νιώθω οτι μας πεταν παλι απ'εξω ... αμα είναι όλοι εμείς απο τις νέες ειδικότητες ας τον βγάλουμε την λέξη Μηχανικός απο τον τίτλο να μην πληρώνουμε και τα γ@μησ@@τικα!!!

Link to comment
Share on other sites

Δεν πρέπει να βασίζεται κανείς στην άδεια "Επιθεωρητή ενέργειας και δόμησης" για να ζήσει.

Σύμφωνα με τον 4030/11 (ΦΕΚ 249) η άδεια θα ισχύει για 2 έτη και μετά πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 2 έτη για να ζητήσει ο μηχανικός ξανά άδεια.

 

Οι επιθεωρητές θα ενημερώνονται αυθημερόν για να πάνε για επιθεώρηση και η επιλογή θα γίνεται με ηλεκτρονική κλήρωση στα κεντρικά. Αυτό σημαίνει ότι σε μια περιοχή με 50 επιθεωρητές και 5 οικοδομές πρέπει να ελεγχθούν σε μια μέρα (μεγάλο νούμερο λέω), θα πάρει ένας στους 10 από μια δουλειά.

 

Επιπλέον δεν επιτρέπεται ο επιθεωρητής να κάνει έλεγχο σε κτίριο ή τμήμα αυτού εφόσον:

α) στη μελέτη ή κατασκευή ή επίβλεψη, ή διαχείριση ή λειτουργία ή συντήρηση συμμετείχε με οποιοδήποτε τρόπο ο ίδιος ή νομικό πρόσωπο του οποίου είναι μέλος ή εταίρος ή υπάλληλος,

β) έχει δικαίωμα κυριότητας, νομής ή κατοχής, ο ίδιος ή συγγενής του έως β΄ βαθμού ή νομικό πρόσωπο του οποίου ο ίδιος είναι μέλος ή εταίρος ή υπάλληλος.

 

Στις μικρές πόλεις δηλαδή υπάρχει πρόβλημα για όσους ανήκουν σε πολύτεκνες οικογένειες. Για παράδειγμα έχω 12 θείους/θείες, 18 πρώτα ξαδέρφια και δεν ξέρω πόσα δεύτερα ξαδέρφια, και λέει τώρα ο νομοθέτης ότι δεν έχω δικαίωμα να κάνω επιθεώρηση. Μα αφού η επιθεώρηση γίνεται τουλάχιστον σε 3 φάσεις από διαφορετικό μηχανικό κάθε φορά, ας μου επιτρέψουν να κάνω έλεγχο στην 1η ή 2η φάση και αν δεν ήμουν αντικειμενικός θα αποκαλυφθεί από τον μηχανικό που θα κάνει τον έλεγχο της 3ης φάσης.

Edited by sdim
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.