Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΦΕΜ 10% για βεβαίωση νομιμότητας


Recommended Posts

 

Συνάδελφοι, μιλάτε για σιγουριά σε πράγματα που εμείς δεν έχουμε ενημερωθεί, πραγματικά δεν ειρωνεύομαι, ενδιαφέρομαι να μάθω για να δώ τί θα κάνω κ εγώ.

Κάνε μία έρευνα για το αφορολόγητο και για τους φορολογικούς συντελεστές με τους οποίους θα φορολιγηθούμε φέτος και θα πειστείς.

Προσωπικά αν φέτος δηλώσω το εισόδημα που δήλωσα πέρυσι θα πληρώσω επί πλέον φόρο 8000-9000 €, ενώ πέρυσι πήρα επιστρεφόμενα 1200€.

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

 

Κάνε μία έρευνα για το αφορολόγητο και για τους φορολογικούς συντελεστές με τους οποίους θα φορολιγηθούμε φέτος και θα πειστείς.

 

σωστα, δικιο εχεις

 

κ εσυ tpanag

 

δεν ειχα ενημερωθει για τους συντελεστες, μιας και απο τον ιουλιο μεχρι τις 26 οκτωβριου δεν εβλεπα ΚΑΘΟΛΟΥ ειδησεις, ουτε ενημερωνουν απο ιντερνετ.

 

οι νεοι συντελεστες ειναι κλυσμα, δεν ειναι? παει, τον ηπια φετος.....

Link to comment
Share on other sites

Όπως ήδη είπαμε, και "τυπικά" και ουσιαστικά, σωστότατοι είμαστε. Προκαταβολή ΦΕΜ απαιτείται μόνο για μελέτες και έργα προς δημόσιες υπηρεσίες. Η βεβαίωση περί μη αυθαιρεσίας, ούτε μελέτη είναι, ούτε έργο είναι, ούτε τελικά σε δημόσια υπηρεσία απευθύνεται. Και αυτά δεν τα βγάλαμε από την κοιλιά μας. Έχουν προκύψει από το διάβασμα της φορολογικής νομοθεσίας.

Link to comment
Share on other sites

Πάντως

 

Οι συντελεστές δεν διαφέρουν καθόλου σε σχέση με τους περσινούς.Όποιος έχει κρατήσει την ελάχιστη δήλωση ανά κατοίκους της πόλης της έδρας του, θα πληρώσει ΤΟ ΙΔΙΟ.

 

Ο πανικός που σπέρνετε αφορά τις χαμηλές δηλώσεις εισοδήματος (κλίμακα 0-12.000), κ σε αυτές είστε σωστοί ότι τους ξεμου@#$ζει. Σε αυτούς που κρατάνε το ελάχιστο, τα ίδια παντελάκη μου τα ίδια παντελή μου.ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ.

 

Μόλις ενημέρωσα το excel μου για υπολογισμό του φόρου για φέτος και το συνέκρινα με τί θα πλήρωνα με τους περσινούς. 20 ευρώ διαφορά, ΥΠΕΡ ΜΟΥ.Στις ελάχιστες δηλώσεις ΥΠΑΡΧΕΙ επιστροφή.

 

Οπότε, σας συμβουλεύω να κρατήσετε την ελάχιστη δήλωση-αν μπορείτε φυσικά, και δεν μιλάω για να ψάχνετε για πελάτες, όποιος κατάλαβε-κατάλαβε.

 

Ξέρετε μήπως αν το ΤΣΜΕΔΕ εκπίπτει μόνο κατά 20% στα εισοδήματα του 2011 ή αυτό θα ισχύσει για τα εισοδήματα του 2012?

 

Δεν είναι Φ-Α-Ν-Τ-Α-Σ-Τ-Ι-Κ-Ο ρε πού@τ# μου να μαθαίνει κανείς την κλίμακά του τέλος του χρόνου?Αν είναι δυνατόν....ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ.Να μην ξέρει αν τον συμφέρει να δουλεύει ή να κάθεται και να το μαθαίνει ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ..............

Edited by Hans Landa
Link to comment
Share on other sites

Mr. Gaius Baltar, welcome back (to Athens).

 

Αυτό που ακούγεται και είναι ΠΑΡΑ πολύ πιθανό να συμβεί, είναι πλήρη κατάργηση του αφορολογήτου σε ελεύθερους επαγγελματίες (αναδρομική ισχύς από αρχές 2011), και αυτοτελής φορολόγηση 20% (εξετάζεται η περίπτωση για 25%) από το 1ο ευρώ!

Κλύσμα είπες? Αναθεώρησε παρακαλώ... :P

Link to comment
Share on other sites

Ρε zavi έστω ότι κόβεις ΑΠΥ 40.000 ευρώ. Και είναι όλα άδειες που πλήρωσες ΦΕΜ 10%. 4.000 ευρώ έχεις προκαταβάλλει δηλαδή. Αγνοούμε τις δαπάνες (έστω ότι δεν είχες παλιά ούτε έχεις φέτος, φέτος δεν έχεις πρακτικά καν απαλλαγή για το ΤΣΜΕΔΕ σου). Για το εισόδημα μέχρι 5.000 είσαι αφορολόγητος. Για τα 5.000-12.000 έχεις 10% φόρο (700 ευρώ). Από τα 12.000 ως τα 40.000 ο φόρος σου είναι 3.300 που απομένουν από το ΦΕΜ που έδωσες; Εδώ βλέπω φόρο τέλος πάντων, συνολικά 8.820€ (+500 τέλος επιτηδεύματος+εισφορά "αλληλεγγύης"). Άρα τι επιστροφή περιμένεις να πάρεις; Άλλη 1,5 φορά περίπου όσα έχεις προκαταβάλλει θα κληθείς να πληρώσεις!

Και για να απαντήσω στους οπαδούς του "να είσαι εντάξει" και του "θα τα πάρεις πίσω ή θα τα πληρώσεις ούτως ή άλλως με την εκκαθάριση", να πω ότι προτιμώ να τα έχω στην τσέπη μου για ένα χρόνο παρά να δανείσω άτοκα για 1 χρόνο και μάλιστα σε σκληρό νόμισμα ένα κράτος που μέχρι του χρόνου α) είναι βέβαιο ότι δε θα χρησιμοποιεί πλέον το σκληρό αυτό νόμισμα β) ενδέχεται να μην υπάρχει καν και να αποτελεί και επίσημα γερμανική επαρχία, και γ) είναι αμφίβολο αν θα υπάρχω εγώ ως φορολογούμενος!

Edited by tpanag
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Νταξ, το ΦΕΜ είναι 10%, αλλά έχω και παρακρατήσεις 20%, αν με πιάνεις στα νούμερα....

 

Ουσιαστικά δεν πάω να κερδίσω τις παρακρατήσεις, που είναι καμμένες έτσι κ αλλιώς, αλλά τα ΦΕΜ, τα οποία θα είναι αρκετούτσικα με 5-6 ρυθμίσεις αυθαιρέτων.

 

Κατά βάση το κλύσμα είναι κλύσμα, αλλά όποιος έχει καλύτερη πρόταση κ εναλλακτική ας τη γράψει να τη διαβάσουμε.

 

Εγώ μόνο μονόδρομους βλέπω με αυτή την κατάσταση, γαμώ το πασοκ σας γαμώ. Οπότε, δεν υπάρχουν επιλογές για μένα: θέλει η εφορεία να της δείχνω διαρκώς ότι είμαι πλούσιος? Ό,τι θέλει η Εφορεία. Θέλουν να μου πάρουν ποσοστό επί των ''κερδών'' που μου βαφτίζουν ότι έχω? Θα τους τα δώσω. Θέλουν να μου κάνουν πρωκτικό έρωτα? Ας μου κάνουν.

 

Θέλουν όμως να κάνουν πρωκτικό έρωτα στη γυναίκα μου? Ε ΟΧΙ, αυτό δεν θα τους το επιτρέψω.

Θέλουν να με αναγκάσουν να δουλεύω για να τους δίνω παραπάνω από 10%.ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΩ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΟΥ(μετά τα έκτακτα κλύσματα σε όλους τους τομείς, και μετά εξόδων).Αφού είναι τόσο καθάρματα που πιστεύουν ότι οι μηχανικοί σε αυτή τη χώρα αυτούς τους καιρούς βγάζουν ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ 25.000 ευρώ ΣΤΗΝ Α-Θ-Η-Ν-Α (!!!), θα παίξουμε το παιχνιδάκι τους.

 

Υπάρχουν κόκκινες γραμμές που ο καθένας θέτει.Η δική μου είναι να αφήνουν την οικογένειά μου ήσυχη, και όσον αφορά τί κάνουν σε μένα η κόκκινη γραμμή είναι το 10%.Αποφασίζω λοιπόν για πάρτη μου ότι ένα ταβάνι 10% επί του πραγματικού εισοδήματος είναι ΑΡΚΕΤΟ για την ηλικία μου. Ας πάνε να τα πάρουν από τη Μέρκελ τα υπόλοιπα.

 

Και για να πούμε και κάτι στο θέμα: Εσείς συνάδελφοι στη Λάρισα, δεν ζητήσατε διευκρινήσεις Νομοθεσίας από το ΤΕΕ για να πηγαίνετε σαν πρόβατα και να καταθέτετε εισφορές και φόρους εκπόνησης μελέτης? Εισαγγελική παραγγελία δεν πήγε κανένα πρόβατο να πάρει? Τί να πούμε από κει κ πέρα.......Σας καταλαβαίνω ότι θέλετε απλά να κάνετε τη δουλειά σας, αλλά κανείς δεν αναρωτήθηκε ΓΙΑΤΙ να πληρώνει εισφορές κ φόρους για μεταβιβάσεις?

Edited by Hans Landa
Link to comment
Share on other sites

Αυτό που ακούγεται και είναι ΠΑΡΑ πολύ πιθανό να συμβεί, είναι πλήρη κατάργηση του αφορολογήτου σε ελεύθερους επαγγελματίες (αναδρομική ισχύς από αρχές 2011), και αυτοτελής φορολόγηση 20% (εξετάζεται η περίπτωση για 25%) από το 1ο ευρώ!

Κλύσμα είπες? Αναθεώρησε παρακαλώ... :P

 

Είναι ένα από τα πολλά, πάρα πολλά σενάρια, ας μην τρομοκρατούμε το κόσμο.

Το θέμα για εμένα είναι ότι με αυτό το τρόπο ( δυσβάσταχτη φορολογία, αυξημένες εισφορές, δουλειές στο μηδέν) θα αναγκάσουν πάρα πολλούς να κινηθούν και να ψάξουν επάγγελμα σε άλλο τομέα! Λίγες δουλειές, λίγοι μηχανικοί.

Το παραπάνω ισχύει για όλους τους επαγγελματικούς τομείς.

 

υγ. Την ώρα που εγραφα το παραπάνω άκουγα το μήνυμα του ΓΑΠ πριν παραιτηθεί.... αισχρός και αποτυχημένος, γραφικός άσχετος....

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Η ελάχιστη αμοιβή για τη δήλωση νομιμότητας για μεταβιβάσεις είναι 1000λ

 

Παιδιά, οριστικοποιήθηκε αυτό, ή είναι απλά μια οδηγία-πρόταση περιφερειακού ΤΕΕ;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.