Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προϋφιστάμενο του 1955


Recommended Posts

Καλησπέρα. είμαι ιδιώτης με ενα οικόπεδο στην κατοχή μου το οποίο περιλαμβανει μια πετρινη αποθηκη και ενα σταβλο. τα χτισματα αυτα ανεγερθηκαν μετα τον 40 απο οτι εμαθα απο στομα σε στομα. στο συμβολαιο αγορας δεν γραφει ποτε χτιστικαν. πως μπορω να βρω ποτε ανεγερθηκαν και αν ειναι προ 55 θα χρειαστω αδεια για ανακατασκευη τους? ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

α. Μπορείς να ψάξεις το συμβόλαιο του πωλητή για να δεις τι αναφέρει σχετικά με τα δύο κτίσματα. Ή ακόμα και το συμβόλαιο με το οποίο αποκτήθηκε το οικόπεδο από τον πωλητή.

 

β. Μπορείς να βρεις αεροφωτογραφίες τις περιοχή?

 

γ. Ανάλογα με τις εργασίες που θέλεις να εκτελέσεις ή είναι απαραίτητες να εκτελεστούν θα χρειαστεί είτε άδεια δόμησης είτε έγκριση εργασιών ή 48ώρη ενημέρωση.

 

δ. Έλα σε επαφή με κάποιον μηχανικό της περιοχής σου.....

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Μέχρι σήμερα, για περιπτώσεις κτηρίων προ του 1955, προέβαινα σε "Απόφαση Πιστοποίησης νομίμου Περιγράμματος" στην αρμόδια ΥΔΟΜ με τα απαραίτητα στοιχεία (αεροφωτογραφία, συμβόλαιο, φωτογραφίες, έκθεση, ΔΕΗ κλπ).
Πρόσφατα μου έτυχε περίπτωση σε οικισμό του νομού Ξάνθης. Λοιπόν, στην ΥΔΟΜ της Ξάνθης, η αρμόδια υπάλληλος μου είπε πως λόγω ΝΟΚ δεν εκδίδουν πλέον "Αποφάσεις Π.Ν. Περιγρ.". Η πιστοποίηση γίνεται μόνο με ευθύνη του μηχανικού. Τους είπα πως ο ιδιοκτήτης θέλει να επισκευάσει το κτήριο διότι είναι σε άσχημη κατάσταση. Μου απάντησε πως πρέπει να γράψω μια "βεβαίωση", ότι ελέχθηκε, σύμφωνα με τα τάδε στοιχεία που προσκομίστηκαν, και βρέθηκε προ του 55. Μετά θα κάνω απλώς γνωστοποίηση εργασιών. Γνωρίζει κανείς σχετικά; Υπάρχει κάποιο υπόδειγμα; Πολύ φοβάμαι πως πολλοί συνάδερφοι θα το εκμεταλλευτούν και για νεότερα κτήρια, πχ προ του 70, καθώς οι οπτικές διαφορές είναι αρκετά μικρές.

Link to comment
Share on other sites

Η αρμόδια υπάλληλος ..... λανθάνει.

Δεν αναφέρει πουθενά ο ΝΟΚ ότι, οι αποφάσεις πιστοποίησης Ν. Π., αντικαταστάθηκαν με βεβαιώσεις ιδιωτών. Καλό θα είναι να της υπενθυμίσεις ότι, ο ΝΟΚ δεν κατάργησε τον ΓΟΚ στον σύνολό του αλλά μόνο τις διατάξεις που αντιβαίνουν σε αυτόν. Ο ΝΟΚ δεν αναφέρει τι αποφάσεις πιστοποιήσεις άρα, δεν καταργεί την διαδικασία που είχε ορισθεί με εγκυκλίους του ΓΟΚ.

 

Έτσι νομίζω πρέπει να κινηθείς.

Link to comment
Share on other sites

Η αρμόδια υπάλληλος ..... λανθάνει.

Συμφωνώ μαζί σου, αλλά ενημερώνω ότι και η Λεμπέση υποστήριζε (σε σεμινάρια για ΝΟΚ) αυτά που έλεγε και η υπάλληλος

Edited by αστέριος
Link to comment
Share on other sites

Πειράζει που διαφωνώ με την κα Λεμπέση?

 

Δεν είναι δυνατόν ένας ιδιώτης, με μια υπογραφή, να "νομιμοποιεί" ένα κτίριο!!

Link to comment
Share on other sites

Να πεις στην "υπάλληλο" ότι, ήρθε η ώρα να πάει ......διακοπές διαρκείας!!!!

Link to comment
Share on other sites

Σκέψου ότι (το σεμινάριο ΝΟΚ) παρακολουθούσαν και στελέχη της Πολεοδομίας. Θα ενεργήσουν σύμφωνα με αυτά που άκουσαν από την υψηλόβαθμη συναδελφό τους. Προσθέτοντας και τον υψηλό βαθμό ευθυνοφοβίας που υπάρχει...... 

Link to comment
Share on other sites

Αν ακούσω από υπάλληλο Πολεοδομίας την φράση "Έτσι λέει η Λεμπέση στο σεμινάριο", χωρίς το απαραίτητο νομικό υπόβαθρο στην αιτιολόγηση της απάντησης,......... Θα πηδηχθώ από το παράθυρο!!!

Link to comment
Share on other sites

Εγώ που τόλμησα να πω ότι έτσι λέει η ..... και ο υπάλληλος με είπε να έρθει να του το πει η ίδια;;;;;

Ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει εφόσον αυτό που λέει δεν το υπογράφει και το βασικότερο όταν το υπογράφει (ή μάλλον καλύτερα όταν αναφέρει ότι είναι ο συντάκτης) δεν το κάνει σε επίσημο έγγραφο με αποδέκτη κάποιον φορέα....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.