Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Eρωτήσεις για τη μελέτη θέρμανσης από πολιτικό μηχανικό


Paul_Mix

Recommended Posts

Να γίνει η μελέτη θέρμανσης με ότι σύστημα κατασκευαστεί. Αυτό θα περιμένει να δει κι ο ενεργειακός επιθεωρητής. Και δική μου γνώμη είναι ότι αν βάλει σπλιτ γρήγορα θα ψάχνει για εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης. Για ρίξτε μια ματιά και στην πιθανότητα χρήσης κανονικού καλοριφέρ νερού (ή ενδοδαπέδιας) με αντλία θερμότητας αντί για λέβητα πετρελαίου. Γλυτώνεις και το χώρο για το λέβητα, αλλά έχει κόστος.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 22
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Πως προκύπτει το 2? Τι θα γίνει αν δεν είναι εγκατεστημένα τα κλιματιστικά? Η επιθεώρηση είναι "ενεργειακή", δεν γίνεται έλεγχος εφαρμογής των μελετών της άδειας (εκτός τη θερμομόνωση, σε κάποιο βαθμό).

 

Στην ενεργειακη επιθεωρηση γινεται ελεγχος του μηχανολογικου μερους της ενεργειακης μελετης. εαν εχουμε κεντρικη θερμανση , οι σωληνες θα πρεπει να ειναι μονωμενοι. Οι εξωτερικες κεντρικες σωληνες φαινονται, ενω οι ενδοδαπεδιες συνοδευονται με τιμολογιο. ομοιως και της υδρευσης

 

οταν δεν εχεις λεβητοστασιο και γινονται με κλιματισμο, θα πρεπει να εχεις εγκαταστησει τα Α/C γιατι ειναι το μοναδικο συστημα θερμανσης και το κτισμα πρεπει να παραδοθει με συστημα θερμανσης.

Εαν εχεις προδιαγραψει a/c με cop 3 , ισως και να μην χρειαζεται γιατι ειναι το χαμηλοτερο της αγορας. εαν ομως εχεις cop 4 δεν θα πρεπει να υπαρχουν εγκατεστημενα?

Link to comment
Share on other sites

Έχει μεγάλη σημασία η τοποθεσία του ακινήτου καθώς και η δυνατότητα σύνδεσης με δίκτυο φυσικού αερίου.

 

Σε θερμές περιοχές ή σε εξοχικά που θα κατοικούνται μόνο το καλοκαίρι τα τυπικά split-units καλύπτουν τις (μικρές) ανάγκες θέρμανσης.

 

Σε περιοχές με χαμηλές θερμοκρασίες τα τυπικά κλιματιστικά δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν. Ιδιαίτερα σε θερμοκρασίες κάτω από 0°C η συσσώρευση πάγου στον εναλλάκτη μειώνει κατακόρυφα την απόδοσή τους. Συνεπώς πρέπει να πας σε άλλες λύσεις.

 

Το λεβητοστάσιο πρέπει να το λάβεις υπ'όψιν σου από την αρχή στον σχεδιασμό, μετά είναι δύσκολο να προστεθεί καθώς απαιτούνται πολλά μερεμέτια για τους σωλήνες και βαψίματα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.