Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Φ/Β 10kW σε αποθήκη


jsk

Recommended Posts

Ερώτηση επειδή σε αυτή την χώρα ο καθείς μεταφράζει κατά τα δοκούν.

Πελάτης που έχει αποθήκη, με όλες τις άδειες, με παροχή ΔΕΗ όχι αγροτικό τιμολόγιο αλλά Γ21 και η ΔΕΗ δεν το δέχεται γιατί έχει χρήση αποθήκης ενώ άλλες ΔΕΗ έχουν παραλάβει έργα που αλού είναι το ρολόι αλού το σπίτι αλλού το Φ/Β

έχετε κάποια παρόμοια περίπτωση, πόσα είδη Γ21 τιμολόγια υπάρχουν και πως δίνονται βάση χρήσσης ακινήτου, κάτι άλλο?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 48
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Σε αποθήκη υπάρχουν μόνο 3 περιπτώσεις στις οποίες μπορείς να βάλεις φ/β με το πρόγραμμα των 10 kW.

 

1) Επαγγελματική στέγη της επιχείρησης του ιδιοκτήτη της αποθήκης (Εδώ η αποθήκη πρέπει να έχει ρολόι δικό της ή αν είναι στο ίδιο οικόπεδο με την επιχείρηση να παίρνει από το ρολόι της επιχείρησης).

 

2) Αγροτική αποθήκη από αγρότη μόνο με αγροτικό ρεύμα.

 

3) Αποθήκη που είανι βοηθητικός χώρος σπιτιού και δεν υπάρχει απαίτηση να έχει ρορλόι η αποθήκη και φυσικά βρίσκεται στο ίδιο οικόπεδο με το σπίτι.

 

Αν λοιπόν ο πελάτης το Γ21το έχει από κάποια άλλη χρήση και τώρα την αποθήκη την έχει να φαίνεται σαν αποθήκη γενικής χρήσεως δεν μπορεί να βάλει φ/β και να ενταχθεί στο πρόγραμμα των 10 kW.

Link to comment
Share on other sites

.

H αποθήκη πήρε ρευμα επι τούτου για να μπεί Φ/Β με τιμολόγιο Γ21 δεν είναι ούτε στο ίδιο οικόπεδο με την επιχείρηση ούτε είναι βοηθητικός χώρος σπιτιού

ΕΠίσης διαφωνώ για τον αγρότη με το αγροτικό τιμολόγιο (δηλαδή τιμολόγιο Τ) εκεί σίγουρα δεν μπορείς να ενταχθείς στο ειδικό πρόγραμμα.

Καμιά άλλη ιδέα?

Link to comment
Share on other sites

Έχω βάλει 10άκι και στις 3 περιπτωσεις που σου προανέφερα.

Όσο και να διαφωνείς ισχύουν 100 %.

 

Edit: Ξαναδιαβάζοντας το σχόλιο μου φαίνεται σαν να πάω να σε κοντράρω. Εξηγούμαι πως δεν υπάρχει τέοια διάθεση και ίσως δεν εκφράστηκα σωστά. Αυτό προς αποφυγή κάθε παρεξήγησης!

Link to comment
Share on other sites

kostas_super_3, το ότι η ΔΕΗ δέχτηκε την αίτηση σου μετον αγροτική αποθήκη και τον αγρότη, έκανε λάθος και ο πελάτης σου είναι τυχερός.

Το ΦΕΚ/1079/Β/04.06.2009 αναφέρει ξεκάθαρα ότι πρέπει το κτίριο να χρησιμοποιείται για οικία ή για τη στέγαση πολύ μικρών επιχειρήσεων.

Η αγροτική αποθήκη δεν είναι κτίριο με οικακή παροχή και άρα δεν επιτρέπεται φ/β με το ειδικό πρόγραμμα στεγών. (με αυτή τη λογική συμφωνώ με τον jsk)

 

jsk το Γ21 τιμολόγιο είναι επαγγελματικού τύπου, πχ το κοινόχρηστο μιας πολυκατοικίας είναι Γ21 ή Γ22. Με αυτή τη λογική η αποθήκη να δειχτεί σαν παράρτημα της επιχείρησης στην οποία ανήκει. Η χρήση της θα είναι αποθηκευτικός χώρος της επιχείρησης και όχι "ξερή" αποθήκη. (Θα το προσέγγιζα κάπως έτσι)

Το ότι λες " ... ενώ άλλες ΔΕΗ έχουν παραλάβει έργα που αλλού είναι το ρολόι αλλού το σπίτι αλλού το Φ/Β..." δεν μου έχει τύχει και δε συμφωνώ ότι είναι σωστό.

Link to comment
Share on other sites

Στα Γιάννενα πάντως εγώ έφαγα άκυρο για οικιακό σε αγροτική αποθήκη δίκαια κατά τη γνώμη μου και κατά τα σχετικά με το ειδικό πρόγραμμα ΦΕΚ.

Link to comment
Share on other sites

Λένα σίγουρα δεν είναι σωστό αλλά συμβαίνει, υπάρχει 10αρι που το διαφημίζουν και στο site τους κάποια εταιρία στο χώμα!!!

και εγώ έτσι το ψάχνω σαν μέρος της έδρας, θα ενημερώσω.

Link to comment
Share on other sites

Η αγροτική αποθήκη όταν ανήκει σε αγρότη (προφανώς) θεωρείται κτίριο που ανήκει στην ατομική του "αγροτική" επιχείρηση.

Link to comment
Share on other sites

Ναι σωστά αυτό δεν το σκέφτηκα.

Οι επαγγελματίες αγρότες όλοι τους έχουν βιβλία στην εφορία.

Μόνο σε δύο νέους μου έχει τύχει.

Γενικά δεν χρειάζεται να είναι αγρότης ειδικού καθεστώτος αρκεί να έχει κάνει έναρξη ως αγρότης και φαίνονται κανονικά οι παραγωγές. Σαν Ελ. Επ. κατά κάποιο τρόπο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.