Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Απορία για Hec-Ras


Panos_m

Recommended Posts

Γεια σας,

 

Ειμαι φοιτητης και χρησιμοποιω το HecRas (1η φορα) αλλα αντιμετωπιζω καποια προβληματα σχετικά με τη μοντελοποιηση των γεφυρων. Το ποταμι+παραποταμοι οπως και οι τομες εχουν γινει στο ArcGIS & Hec-GeoRas αλλα οχι απο εμενα.

Καθε γεφυρα χρειαζεται 4 τομες για να λειτουργησει. Εχω παρατηρησει οτι αν η γεφυρα τοποθετηθει αναμεσα σε 2 υπαρχουσες τομες αυτες γινονται η 1&4 αυτοματα κ η γεφυρα μπαινει επισης αυτοματα σε μια θεση συμφωνη με την τοποθετηση των 2 τομων (η θεση αυτη μπορει να μην ειναι η ακριβης θεση της γεφυρας παντως, καθως ο αλλος στο γεορας δεν ελαβε υποψην του τις αποστασεις των τομων απ τις γεφυρες). Ομως:

 

Στους παραποταμους μονο η τομη 2 (αντι για 2&3) δημιουργειται λογω ελλειψης στοιχειων (συμφωνα με το pop up window). Δεν εχω ξεκαθαρισει γιατι συμβαινει αυτο...

 

Το καναλι του ποταμου βγαινει οπως να 'ναι. το γεορας μετραει μεχρι την επιφανεια του νερου αλλα στο χεκρας βγαζει ενα κανονικο καναλι (οχι παντα) με αλλοπροσαλα bank stations. Υπαρχει τροπος να αποφευχθει αυτο ή είναι bug?

 

Το εχει χρησιμοποιησει κανεις αυτο το πρόγραμμα? Θα εκτιμούσα καθε συμβουλη/διόρθωση/παρατηρηση

 

Ευχαριστώ,

 

Πανος

Link to comment
Share on other sites

Στο arcgis έχεις ελέγξει τις τομές στα σημεία αυτά με τα εργαλεία που έχει (στο 3d analyst νομίζω);

Το dtm σου τί ανάλυση έχει;

Link to comment
Share on other sites

Το dtm ειναι σε κλίμακα 1:50000, τα σημεια του γκριντ απεχουν μεταξύ τους 10μ, αναλυση ύψους 1μ και ακρίβεια 5μ για ύψη. Λογω ακρίβειας/αναλυσης λες να το χάνει? Στο arcgis έχω κοιταξει μόνο τις αντιστοιχες τομες αλλα χωρίς το 3δ αναλυστ. Βασικό προβλημα είναι οτι δεν εχω προσβαση οποιαδηποτε ώρα σε αυτο και εξαρτωμαι απο τον συμφοιτητη που το έχει αναλάβει.

Link to comment
Share on other sites

Κανε ένα shade relief στην επιφάνεια και κάνε ζουμ στις θέσεις των διατομών (ποταμών - γεφυρών). Θα δεις τη γενίκευση και την έλλειψη πληροφορίας για την κοίτη του ρέματος. Λόγω ανάλυσης και πρωτογενούς πληροφορίας χάνει. Θα χρειαστεί με το χέρι να διορθώσεις - κατασκευάσεις τις διατομές για να είναι αληθοφανείς. (Φαντάζομαι ότι δεν πρόκειται να αποτυπώσετε με συνεργείο επί τόπου τα ρέματα και τις γέφυρες.)

 

Σχετικά με software:

Εγκατέστησε το grass gis και το quantum gis που είναι open source για να ελέγξεις και να δεις το dtm χωρίς περιορισμούς σε add ons. Αφού είσαι φοιτητής θα έχεις χρόνο να το δεις και να το μάθεις

Ζήτα από τη marathon ένα αντίγραφο (από όσο θυμάμαι δίνει σε φοιτητές) για να δουλέψεις σπίτι σου με την άνεση σου αν θες ντε και καλά να δουλέψεις σε arcgis.

Edited by kasvan
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.