Μετάβαση στο περιεχόμενο

N.720/1977 και N 1337/1983


Aenor

Recommended Posts

στο δεύτερο χαρτί που έχω γράφει "ΤΙΤΛΟΣ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥ που αποτελεί οριστικό τίτλο εξαίρεσης από κατεδάφιση". Πάνω στη σφραγίδα αναγράφει τα τετραγωνικά που είναι σύμφωνα με τους όρους δόμησης ενώ αυτά που δεν είναι σύμφωνα και που δηλώθηκαν κανονικά και στα σχέδια και ως δραχμές τότε να πληρωθούν δεν γράφονται στη σφραγίδα αλλά αναφέρονται κανονικότατα στη δήλωση.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 165
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συνάδελφε δεν το γνωρίζω αυτό. Σε περιπτώσεις των 2 δηλώσεων του 720/77 αναγράφονται οι σφραγίδες οπως τις ποσταρα. Μήπως ο ιδιοκτήτης είχε προχωρήσει μετά με τον 1337? Μια βόλτα στο τμήμα αυθαιρέτων της πολεοδομίας που ανήκει το ακίνητο ίσως να διελευκάνει την υπόθεση. Ενημέρωσε και το φόρουμ αν έχεις νεότερα.

Link to comment
Share on other sites

Αμφιβάλλω αν σπίτια του τότε με αυτές τις δηλώσεις παίρνουν απόφαση περιφερειάρχη πλέον. Βάση της εμπειρίας μου κολλάνε υποθέσεις ακόμα και σε ψιλοπράγματα και σου λένε ένα απλό: πέρνα όλες τις διαφορές στον Ν4014 αλλιώς σφραγίδα δεν έχει. Και μιλάμε για πράγματα στο μέγεθος ενός παραθύρου, 20 πόντων προφανέστατης λανθασμένης μέτρησης του τότε μηχανικού κτλ. και αναγκάζεσαι να πεις στον ιδιοκτήτη (επειδή όλα αυτά πάνε με 500αρια) πλήρωσε 4000 ευρώ για ψιλοπράγματα που γελάμε όλοι σίγουρα επειδή δεν μπορείς να πας και με μικροπαραβάσεις. Έχουν βρει τον 4014 τώρα που τακτοποιούνται όλα και η Γ φάση του 1337 είναι...άστα να πάνε... Άκυρες και πρόχειρες οι αποτυπώσεις του τότε και άντε να βρεις άκρη και να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας τώρα.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Η α φάση ήταν η υπευθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη που περιέγραφε και δήλωνε την αυθαιρεσία του καταβάλοντας παράβολο 10.000 δρχ. Η β φάση ήταν η υπευθυνη δήλωση που περιγράφονταν ακριβώς οι χώροι και τα τετραγωνικά και συνοδευονταν απο τεχνική έκθεση, τα σχεδια (κάτοψη, τοπογραφικό, τομή ), αμοιβές και κρατήσεις του μηχανικού και πληρωμή του προστίμου.

Link to comment
Share on other sites

Δεν είμαι σίγουρη ότι ίσχυαν αυτά στον 720. Εγώ πάντως τεχνική έκθεση του μηχανικού δεν έχω ούτε και φωτογραφίες, ούτε αμοιβές.

Ένα τριπλότυπο σκέτο για την πρώτη δόση και τπτ άλλο

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Προσφατα σε πρωην αυθαιρετο βρηκα στο φακελο του στην πολεοδομια την ενταξη του στον 720/77 με "Τιτλο Οριστικής μη Κατεδαφισεως" αλλα και την ενταξη του στον 1337/83  για "εξαιρεση απο κατεδαφιση" με αποφαση νομαρχη.

 

Μπορει καποιος που γνωριζει γιατι επρεπε να μπει απο τον 720/77 στον 1337/83?

Μου ζητανε στο εξοικονομω να αιτιολογησω τον λογο!!!!

Link to comment
Share on other sites

μονον αυτο μπορω να υποθεσω..

 

 

αρθρο 15 του 1337

 

7. Οι παραπάνω δηλώσεις δεν απαιτούνται για τα αυθαίρετα κτίσματα που ήδη έχουν δηλωθεί κατά τις διατάξεις του Α.Ν. 410/1968 «περί αυθαιρέτων οικοδομικών κατασκευών» ή του Νομ. 720/1977 «περί εξαιρέσεως από της κατεδαφίσεως αυθαιρέτων κτισμάτων, επιβολής ειδικών τελών επί οικοδομικών εργασιών εκτελουμένων κατά τας διατάξεις του άρθρ. 102 του Ν.Δ. 8/1973 και του άρθρ.1 του Α.Ν. 695/1968 και ρυθμίσεως ετέρων πολεοδομικών θεμάτων» ή έχουν ανεγερθεί πριν από την ισχύ του Β.Δ. από 1.8.1955 «περί Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού του Κράτους». Για τις επιπλέον προσθήκες στα παραπάνω ακίνητα εφαρμόζονται οι διατάξεις του νόμου αυτού.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.