Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

4014 και κοινόχρηστα σε πολυκατοικία


s66

Recommended Posts

συνάδελφοι, έχω 5όροφη πολυκατοικία του 2000 με κατάστημα στο ισόγειο και 4 οροφοδιαμερίσματα. Κάθε ιδιοκτησία έχει μικρές παραβιάσεις (αυθαιρεσία) 3μ2 σε ΣΔ(<50) και Κάλυψη(<20) και παραβίαση Δ (<20). Για όλες τις ιδιοκτησίες προκύπτει το πρόστιμο 2000 €. Αμοιβή προκύπτει το ελάχιστο 1560 € που διαβάζω σε κάποια post ή κάνω λάθος; Χρειάζεται νέο τοπογραφικό ή επαρκεί το αδείας; Στους χώρους των κοινοχρήστων και στο υπόγειο υπάρχουν αυθαιρεσίες, εκεί τι κάνουμε;

Συγκεκριμένα ο ακάλυπτός έπρεπε να είναι φυτεμένος αλλά είναι πλακόστρωτος. Το υπόγειο ήταν χώρος γκαράζ και λεβητοστασίου και τελικά εκτός από το γκαράζ έχει πλέον και 4 μικρές αποθήκες, παρακολουθήματα των διαμερισμάτων (που δεν υπάρχουν σύμφωνα με την άδεια) και λεβητοστάσιο σε νέα θέση. Οι εξωτερικές διαστάσεις του υπογείου δεν έχουν αλλάξει, οπότε δεν υπάρχει υπέρβαση δόμησης ή κάλυψης ή αλλαγή χρήσης. Υπάρχει λόγος να γίνει νέος φάκελος κοινοχρήστων; ποιος υπογράφει ως ιδιοκτήτης; ή δεν ασχολούμαστε με τα κοινόχρηστα και τακτοποιούμε μόνο τα ιδιόκτητα; επιρεάζονται τα διαμερίσματα από την ύπαρξη "νεων" παρακολουθημάτων στο υπόγειο ή αλλίωση των χώρων στάθμευσης τους ή δεν μας νιάζει εσωτερική διαρύθμηση ston 4014;

Link to comment
Share on other sites

Για τις αλλαγές στο υπόγειο πρέπει να βγεί οικοδ. άδεια τροποποιήσεων. Επίσης τροποποίηση σύστασης γιατί οι αποθήκες δεν ανήκουν σαν ιδιοκτησία σε κανέναν, αλλά μόνον με "συμφωνία κυριών'. Η τροποποίηση σύστασης αφορά και την νέα διάταξη του garage αν έχει τροποποιήθεί και αυτή. Δεν αφορούν τον Ν. 4014/11.

Για τα διαμερίσματα δίνεται η δήλωση για ότι έχουν κάνει αυθαίρετο. Αν είναι 2 οι αυθαιρεσίες βγαίνει λιγότερο από 2000€ το πρόστιμο. Είναι παράλογο αυτό το ελάχιστο 2000€ για <20μ2, αλλά έτσι είναι ο νόμος.

Εξαρτημένο τοπογραφικό χρειάζεται μόνον για τα εκτος σχεδίου.

Link to comment
Share on other sites

Καταργήθηκε η υποχρέωση του 2000€, (από τις οδηγίες του ΥΠΕΚΑ) επιλέγεις το πιο φτηνό από τους υπολογισμούς.

Link to comment
Share on other sites

ΑΥΤΗ Η ΟΔΗΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ 2000Ε ΠΟΥ ΤΗ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ? ΨΑΧΝΩ ΣΤΟ SITE ΤΟΥ ΥΠΕΚΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΩ ΤΙΠΟΤΑ .... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΥΚΑΙΡH ΚΑΜΙΑ ΔΙΕΥΘ.?

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

 

 

 

 

 

Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στους τίτλους των θεμάτων, όσο και στο κείμενο των δημοσιεύσεων. Χρησιμοποιείστε σας παρακαλώ την εντολή "Εdit" και διορθώστε. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής!

Ευχαριστώ, Manolis gon

Link to comment
Share on other sites

Δ Μέρος

 

8. Η διάταξη της παρ. 6β, του άρθρου 24 για τις παραβάσεις μέχρι 20 τμ είναι υποχρεωτική;

Όχι, εάν υπάρχουν περισσότεροι του ενός τρόποι υπολογισμού του προστίμου τότε ο ενδιαφερόμενος επιλέγει τον πλέον συμφέροντα.

Link to comment
Share on other sites

πρακτικα στο φορμα υπολογισμου που επιλεγω το λογικο ποσο π.χ των 700 ευρω εναντι του ποσου των 2000??

δηλαδη πανω δεξια που βγαζει για Κ.Χ. 2000 ενω κατω δεξια που λεει 700.. οταν κανω υποβολη βγαινει κατι ?? δεν το υποβαλλω γιατι φοβαμαι μην ''κλειδωσει'' το 2000- αρο.

Edited by teddyseker
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.