Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Κλιμακοστάσιο και απόσταση Δ


Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

 

Θα ήθελα να μάθω κάποια πράγματα σχετικά με το κλιμακοστάσιο και την απόσταση Δ

 

Έχω φτιάξει ένα αρχιτεκτονικό προσχέδιο αφού μου ζητήθηκε για μια εργασία. Στο σχέδιο λοιπόν έχω αφήσει απόσταση Δ απο το πάνω και αριστερό όριο οικοπέδου ενώ απο την δεξια πλευρά έχω "κολλήσει" στο όριο του οικοπέδου εν μέρη.Κάπου στην μέση του κτιρίου(στην δεξιά του πλευρά) υπάρχει ένας ακάλυπτος χώρος,προκειμένου να φωτίζεται το κλιμακοστάσιο, που το βάθος του είναι Δ και το πλάτος του μικρότερο απο Δ. Μου είπε λοιπόν ο καθηγητής ότι κατα ΓΟΚ, είναι υποχρεωτικό να είναι και το πλάτος Δ εκτός απο το βάθος! Ψάχνω να το βρώ στον ΓΟΚ και δεν μπορώ, και επειδή ο συγκεκριμένος έχει πεί και άλλα πράγματα κατα ΓΟΚ που δεν ίσχυουν και μετά τα άλλαζει, θέλω να μαθω τι ακριβώς ισχύει για αυτό το θέμα!

 

Ευχαρισστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας!

Link to comment
Share on other sites

Κοίταξε τον κτιριοδομικό κανονισμό Αρθρο 11 (Ξεκινάς από το 9 που σε στέλνει στο 4)

 

http://portal.tee.gr/portal/page/portal/teelar/NOMOTHESIA/KTIRIOOIKODOMIKOS%20KSNONISMOS/097620FC1F4A1F54E0440003BA2D133C

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ο καθηγητής φαίνεται ότι κρατάει αποστάσεις Δ=3+0,10Χτο ύψος του τόσο από τον ΓΟΚ όσο και από τον Κτιριοδομικό Κανονισμό :smile:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.