Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Παρακολούθημα διαμερίσματος


Recommended Posts

Θα ήθελα παρακάλω την βοήθεια σας στην εξής περίπτωση γιατί έχω μπερδευτεί λιγάκι (πιστεύω να είμαι εντός θέματος):

 

Σε 4όροφη πολυκατοικία με πυλωτή ( 4 οροφοδιαμερίσματα - 4 ιδιοκτήτες), 2 από τους ιδιοκτήτες έχουν βάσει συμβολαίου από μία ανοικτή θέση στάθμευσης 16μ2 στην πυλώτη ως παρακαλούθημα της οριζόντιας ιδιοκτησίας τους. Στην πραγματικότητα όλη η πυλώτη έχει κλείσει και έχουν δημιουργηθεί 2 κλειστές θέσεις στάθμευσης από τους 2 ιδοκτήτες, δηλαδή έχουν κλείσει μεγαλύτερο κομμάτι από τα 16μ2

 

1) Καταρχήν το παρακολούθημα θεωρείται ως χώρος αποκλειστικής χρήσης οπότε 1 δήλωση από τον ιδιοκτήτη με συναίνεση των υπολοίπων για όλα τα μ2 που έχουν κλέισει?

2)θεωρείται η πυλώτη κοινόχρηστος χώρος όποτε 1 δήλωση από όλους τους συνιδιοκτήτες με τα ποσοστά τους ια όλα τα μ2 που έχουν κλέισει?

3) 1 δήλωση από τον ιδιοκτήτη με συναίνεση των υπολοίπων για τα 16μ2 που του ανήκουν και τα υπόλοιπα 1 δήλωση από όλους τους συνιδιοκτήτες με τα ποσοστά τους?

4) Για τον υπολογισμό του προστίμου υπολογίζω Υ.Δ. + Β.Χ σωστά?

 

Επίσης λόγω του ότι δεν φτιάχτηκε καθόλου υπόγειο που υπήρχε στην άδεια ένα κομμάτι της πυλωτής έχει κλείσει και έχει γίνει λεβητοστάσιο αλλά πρόσβαση σ' αυτό υπάρχει μόνο μέσω της μίας κλειστής θέσης στάθμευσης. Αυτό από ποιον πρέπει να δηλωθεί αν θέλουν να το τακτοποιήσουν?

 

Σας ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 57
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

YΔ ΒΧ, με συναίνεση για τα κοινόχρηστα μ2 της πιλοτις χωρίς ποσοστά των συνιδιοκτητών, απλά με σαφή επεξήγηση στην ΤΕ.

Το λεβητοστάσιο μπορεί να δηλωθεί είτε με νέα αίτηση όλων των συνιδιοκτητών, είτε με τη δήλωση του ιδιοκτήτη του πάρκιν και ας τσοντάρουν όλοι οι υπόλοιποι για τα μ2 αυτά.

Να έχουμε υπόψη μας ότι δηλώνοντας κάποιος κάτι δεν αποκτά ντε και καλά ιδιοκτησιακά δικαιώματα επί των δηλωθέντων. Τελικά θα πρέπει να γίνει διόρθωση της σύστασης για να αποδοθούν οι χρήσεις...

Edited by sagiasd
Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ για την άμεση απάντηση και εγώ αυτό πιστέυω είναι το πιο σωστό.

 

1) Η δήλωση των ιδιοκτητών θα αναφέρεται στις οριζόντιες ιδιοκτησίες τους και θα αναφέρεται και στην τεχνική έκθεση η τακτοποίηση του παρακολουθήματος σωστά?

 

 

2)Όσον αφορά το λεβητοστάσιο αν το δηλώσουν όλοι οι συνιδιοκτήτες χρειάζεται να ελέγξω όλους τους κοινόχρηστους χώρους για αυθαιρεσίες?Νοείται βεβαίωση για κοινόχρηστους χώρους?

Edited by Kyros
Link to comment
Share on other sites

Αν το πρόβλημα του αυθαιρέτου εντοπίζεται στη μεταβίβαση και την απαιτούμενη βεβαίωση, όχι, αυθαιρεσίες στους κοινόχρηστους χώρους (πχ το λεβ/σιο) δεν επηρεάζει τη μεταβίβαση μίας οριζόντιας ιδιοκτησίας (πχ διαμ 2ου, ακόμα και αν το διαμέρισμα αυτό παίρνει ζεστό νερό από το λεβ/σιο αυτό), συμφ με το κειμ της βεβαίωσης όπως διαμορφώθηκε από τον 4030.

[Υπάρχει και ασάφεια στο κατά πόσο ο νόμος απαιτεί και τον έλεγχο του ισογείου πάρκιν του ιδιοκτήτη της μεταβιβαζόμενης οριζόντιας. Πιας τ' αυγό και κούρευ' το!].

 

Βεβαίωση για τους κοινόχρηστους χώρους, γενικά, δεν θα απαιτηθεί ποτέ, οπότε και η ρύθμιση του λεβ/σίου, όσον αφορά τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες, είναι άχρηστη (αλλά μην τους το πεις).

Προσωπικά αν δήλωνα το κλειστό πάρκιν σε σειρά του οποίου βρίσκεται και το λεβ/σιο, θα ανάγκαζα τον ιδιοκτήτη να το δηλώσει.

Έλεγχο πάντως στην ταράτσα ή στον ακάλυπτο δεν προκύπτει ότι πρέπει να κάνεις.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Βεβαίωση για τους κοινόχρηστους χώρους, γενικά, δεν θα απαιτηθεί ποτέ, οπότε και η ρύθμιση του λεβ/σίου, όσον αφορά τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες, είναι άχρηστη (αλλά μην τους το πεις).

 

Ετοιμάζεται μια ιστορία που θα ονομάζεται ‘ ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου’ οπού εκεί φαντάζομαι θα ελέγχονται όλες οι αυθαιρεσίες ακόμη και των κοινοχρήστων..

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλησπέρα,

Υπάρχει μια περίπτωση που ο ιδιοκτήτης ζήτησε βεβαίωση για να πουλήσει? Το διαμέρισμα του είναι εντάξει αλλά έχει μια αποθήκη στο υπόγειο όπου δεν φαίνεται πουθενά.

Στην πραγματικότητα είναι μια αποθήκη που χωρίστηκε στα τρία και ιδιοκτήτης στα συμβόλαια είναι άλλος.Εκεί ομως ο πελατης έχει το λεβητοστάσιο του. τι μπορώ να κάνω ? Μπορώ να ισχυριστώ χρησικτησία και να την συμπεριλάβει στα συμβόλαια.

Link to comment
Share on other sites

#16

καλησπερα,

ο πελατης εχει με συμβολαιο το διαμερισμα...γι αυτο θα παρει βεβαιωση...αυτο θα πουλησει...

το υπογειο δεν υπαρχει στον τιτλο του- αρα δεν μπορει να πουλησει κατι που δεν εχει...

 

Βεβαια, λες οτι υπαρχει ενα υπογειο όπου μια αποθηκη που χωριστηκε στα τρια.. και πηρε ενα τμημα ο πελατης και εβαλε το λεβητοστασιο...

το υπολοιπο υπογειο ποιος το εχει?..

Παντως, το διαμερισμα πωλειται χωρις προβλημα...εσενα σου δειχνει το συμβολαιο για διαμερισμα, δινεις την βεβαιωση και τελειωνεις...

Θελουμε ομως να λυσουμε και ......το μυστηριο του λεβητοστασιου...αφου καπως πρεπει να ζεσταινεται ο αγοραστης....

Το υπογειο ειναι μεσα στην αδεια?

Αυτη η αποθηκη πως χωριστηκε στα τρια?..

Κανονικα πρεπει στην ΟΑ να υπαρχει κατοψη υπογειου με τους τρεις ή οσους υπαρχουν χωρους......

Μηπως υπαρχει καποιος κανονισμος που γραφει την χρηση της αποθηκης?...

 

αν εισαι εκει που νομιζω...πρεπει να εχουν γινει και δηλωσεις κτηματολογιου...τι δηλωσε εκει..?..

τα ξαναλεμε...

Link to comment
Share on other sites

καλησπερα συναδελφοι ερχομαι στο πρωτο θεμα..

σε μια πολυκατοικια ειχε αγορασει ο πελατης μου ενα διαμερισμα και μια αποθηκη.τωρα θελει βεβαιωση.κανοντας τον ελεγχο ειδα οτι στο διαμερισμα εχει Η/Χ κλειστους(που δεν εχει τακτοποιησει) και η αποθηκη υπαρχει στην συσταση του υπογειου οχι ομως και στην κατοψη της πολεοδομιας.Το θέμα ειναι μπορω να κάνω ενα φακελο(για διαμερισμα και για παρακολουθημα) που να τακτοποιω και τα δυο η να κανω 2 φακελους χωριστα για το καθενα(αλλο για αποθηκη και αλλο γαι διαμερισμα)?

Link to comment
Share on other sites

kostavros

εχεις διαμερισμα με κλειστο Η/Χ, το τακτοποιεις και βλεπεις αν εχει μειωτικο συντελεστη κυριας και μοναδικης κατοικιας.

 

Για την αποθηκη,

προφανως πρεπει και αυτη να μεταβιβασθει μαζι με το διαμερισμα αφου αναγραφεται στο συμβολαιο...

Κατ' αρχας δες αν η ΟΑ γραφει οτι θα κατασκευασθει οικοδομη με υπογειο και Χ... οροφους?

 

Αν δεν υπαρχει υπογειο στην ΟΑ, ειναι κοινοχρηστο και ανηκει σε ολους και θες συναινεση...που πιστευω θα την παρεις...αφου και οι λοιποι ειναι στην ιδια θεση και το δηλωνεις με ΟΑ..

.Αν θεωρησεις οτι ειναι μονιμη απο ετων κατασταση, που εγινε αποδεκτη απο ολους, και με τον ιδιο τροπο κατεχουν και οι αλλοι τις δικες τους αποθηκες, δεχεσαι την δηλωση οτι συμφωνουν και οι αλλοι... εσυ θα κρινεις...

 

Αν ειναι στην αδεια το υπογειο, ποιοί το εχουν το υπολοιπο?..

 

Αν υπαρχει το υπογειο στην ΟΑ τοτε νομιζω οτι πρεπει να γινει "ενημερωση" της αδειας με τα χωρισμενα τμηματα του υπογειου, ή θα το πας με "διαφορετικη διαμερισματωση" ..Αυτο προτεινω για το υπογειο ...χωρις να ειμαι 100% βεβαιος.

Link to comment
Share on other sites

καταρχην ευχαριστω.η αποθηκη εχει κατασκευαστει φαινεται στην συσταση αλλα οχι στην Ο.Α.την εχει ο πελατης μου και εχει συμβολαιο που την περιγραφει οπως ειναι στην πραγματικοτητα,οποτε πιστευω δε θελω συναινεση.

 

το θεμα μου ειναι αν θα κανω δυο ή ενα φακελο γιατι και τα δυο θελουν τακτοποιηση, και η αποθηκη και το διαμερισμα

 

Υ.Σ. οσο για το υπογειο υπαρχει στην Ο.Α. απλα δε φαινονται οι αποθηκες

Edited by kostavros
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.