Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Νέο δάπεδο πάνω σε υπάρχον μωσαϊκό


sixoremenos

Recommended Posts

Συνάδελφοι

 

θα ήθελα τη βοήθειά σας όσον αφορά το θέμα. Προτίθεμαι να ανακαινίσω μερικώς μία ιδιόκτητη μονοκατοικία ((ισόγειο και 1ος 100m2 + (75+25)m2) ηλικίας άνω των 50 ετών στο Νέο Ηράκλειο.

 

Το πρώτο που θα αλλαχτεί είναι το ξύλινα κουφώματα και όλα τα μπάνια - WC. Αυτό που με προβληματίζει περισσότερο είναι τα δάπεδα και των 2 ορόφων. Φυσικά πρόκειται για μωσαϊκό, αλλά στο ισόγειο έχει καλυφθεί με ένα είδος πολύ λεπτού "πλακιδίου" που δεν μπορώ να καταλάβω από τι υλικό είναι. Θα ήθελα τη γνώμη σας και τις προτάσεις σας για τα υλικά που μπορώ να χρησιμοποιήσω. Σκέφτομαι στα υπνοδωμάτια και το σαλόνι του κάθε ορόφου να τοποθετήσω πλωτό πάτωμα, αλλά στους υπόλοιπους χώρους (τραπεζαρία, κουζίνα, μπάνια και διάδρομοι) τι θα μπορούσε να μπει; Οι εσωτερικές πόρτες είναι ξύλινες και πιθανόν να αλλαχτούν, αν και μπορούν (νομίζω) να "φαγωθούν" από κάτω αν αποφασίσω να τις κρατήσω. Βασικό κριτήριο για την τελική επιλογή θα είναι το μικρότερο δυνατόν κόστος.

 

Δουλεύοντας για μία περίοδο σε εργοτάξια γραφειακών χώρων, είδα την εφαρμογή του linoleum. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε οικίες; Είναι φτηνό; Τα "πλακίδια" του ισογείου θα πρέπει να αποξηλωθούν ή μπορούν να μείνουν στην περίπτωση του πλωτού; (Για το linoleum δε νομίζω να υπάρχει πρόβλημα).

 

Δε θέλω να σας κουράσω άλλο. Απλά προτείνετέ μου λύσεις και θα ψάξω εγώ για το τι είναι το κάθε υλικό και πόσο κοστίζει.

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Σε συνέχεια του προηγούμενου post (που δεν έτυχε και ιδιαίτερης ανταπόκρισης :smile: ), θα μπορούσατε να μου δώσετε στοιχεία κόστους για τσιμεντοπλακάκια; Δυστυχώς δεν μπορώ να βρω πουθενά πόσο στοιχίζει το τετραγωνικό...

Link to comment
Share on other sites

τα πλακίδια που λες πρέπει να είναι πλαστικό δάπεδο

 

το λινόλουμ είναι πιο ακριβό από ένα αξιοπρεπές πλακάκι

 

πέρασε τόσος καιρός και δεν πήγες μια βολτα να πάρεις 2 προσφορές;

Link to comment
Share on other sites

Πήρα προσφορές και έχω ήδη ξεκινήσει την ανακαίνιση, μάλιστα σε 2 εβδομάδες τελειώνει. Τα δάπεδα όμως θα αντικατασταθούν αργότερα.

 

Τα πλακίδια, όντως είναι πλαστικά.

Edited by myri
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.