Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Αυθαίρετο σε κοινόχρηστο χώρο πολυκατοικίας


Recommended Posts

Συνάδελφοι μου έτυχε η εξής περίπτωση:

 

Σε 3οροφη πολυκατοικία με πυλωτή του 2005 έχει κατασκευαστεί σε όλους τους ορόφους ένας η/χ μεγαλύτερος κατα 4 τμ. Να τονίσω πως είναι ανοιχτός και δν σκοπεύει να τον κλείσει ο πελάτης μου! Το ερώτημα μου είναι πως αυτό θέλει συγκατάθεση των συνιδιοκτητων της πολυκατοικίας???? Η προβολή του η/χ είναι στον ακάλυπτο που ανήκει σε όλους!!! Αν όμως αρχίζουμε να σκεφτόμαστε και τέτοια θα πρέπει να ζητάμε συγκατάθεση και για κλειστους εξώστες κλπ! Ποια είναι η άποψη σας? Πρέπει να ζητήσω συγκατάθεση συνιδιοκτητών????

 

Υ.Γ. Επειδή τα διαμερισματα στην πισω πλευρα της πολυκατοικιας ΔΕΝ εχουν καμια παραβαση δν ειναι σιγουρο αν θα δωσουν την συγκαταθεση τους!

Edited by Megapad
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 122
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Τελικα στην περιπτωση που εχουμε εξωστη ο οποιος ειναι εκτος ρημοτομικης και ειναι εντος των επιτρεπομενων παρεκλισεων δηλδη το 1/10 του πλατους του δρομου, υψος πανω απο 3 μ κτλ τοτε μπορουμε να τακτοποιησουμε αυτον τον εξωστη με τον ν. 4014

 

Και για να το κανω πιο δυσκολο αν ισχυουν ολα τα παραπανω και ο εξωστης ειναι στεγασμενος απο πανω με ξυλινο σκεπαστρο που εδραζεται σε ξυλινα υποστηλωματα αρα η/χ τοτε ισχυουν οι παρεκλισεις για το τμημα πανω απο τον κοινοχρηστο...?

Link to comment
Share on other sites

@Megapad

Όχι δε χρειάζεσαι συναίνεση. Το ότι η προβολή βρίσκεται στον ακάλυπτο δε σημαίνει ότι έχει γίνει κατάληψη κοινόχρηστου χώρου (εκτός αν πρόκειται για το ισόγειο διαμέρισμα).

Απλώς θα επιβαρυνθείς με τους συντελεστές Δ ή/και κάλυψης...

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα στο φόρουμ,

Έχω την εξής περίπτωση:

α) Έχω αναλάβει να τακτοποιήσω ένα παράνομο κτίσμα (μια αποθήκη) στο ισόγειο κοινόχρηστο χώρο μιας πολυκατοικίας. Θα πάρω δηλώσεις από τους αποπάνω, που στην ουσία είναι αδέρφια και δεν υπάρχει πρόβλημα.

β) Στην ίδια πολυκατοικία υπάρχει ένα δώμα που από 25 τ.μ. έχει γίνει 50 τ.μ. και έχει μετατραπεί σε κατοικία. Στην ουσία είναι και αυτός κοινόχρηστος χώρος αλλά έχει αποκλειστική χρήση ο Γ' όροφος.

 

Η ερώτηση: Θα πρέπει να δηλωθούν και οι δύο παρανομίες ή μπορώ να δηλώσω μόνο τη μία (την (α) ) . Ο ιδιοκτήτης (χρήστης) του δώματος δεν θέλει να δηλώσει το δώμα γιατί του βγαίνουν πολλά (λογικό), αλλά εγώ θα έχω πρόβλημα δηλώνοντας ότι δεν υπάρχει άλλη παρανομία στο κτίσμα; Όλοι οι όροφοι είναι ξεχωριστές οριζόντιες ιδιοκτησίες.

Link to comment
Share on other sites

Ο Γ όροφος είναι μεν ξεχωριστή οριζόντιά ιδιοκτησία, η οποία όμως έχει την αποκλειστική χρήση του δώματος. Αυτό αναγράφεται στον τίτλο. Όταν θα σε καλέσουν για βεβαίωση για τη μεταβίβαση της οριζόντιας του Γ ορόφου εσύ θα τη δώσεις; Έτσι θα πρέπει να σκεφτείς και να αποφασίσεις.

Σαφώς και μπορείς να δηλώσεις μόνο το αυθαίρετο του ισογείου, αφού έτσι θέλει ο ιδιοκτήτης.

Link to comment
Share on other sites

ΓΕΙΑ ΧΑΡΑ, σε τριωροφο με δυο διαμερισματα ανα όροφο το κλιμακοστασιο το οποιο βρισκεται μεταξυ των δυο διαμερισματων εχει μετακινηθει (δια μαγειας) 1,5 μετρα προς τα πίσω συμπαρασυροντας και εναν φωταγωγο. Με την μετακινηση αυτη έχουν γίνει τα παρακάτω:

1. Πίσω απο το κλιμακοστασιο μικρυναν και τα δύο διαμερισματα του οροφου

2. μπροστα από το κλιμακοστασιο μεγάλωσαν και τα δύο διαμερίσματα του ορόφου

3. στο δώμα η απόληξη και παρακειμενο πλυσταριο ακολουθησαν την μετακινηση του κλιμακοστασιου.

Ολα τα διαμερισματα και τα κοινοχρηστα εχουν και άλλες παραβασεις υπερβασεις οι οποίες θα δηλωθουν με ξεχωριστους φακελους για καθε ιδιοκτησια και εναν για τα κοινοχρηστα.

Πως διάλο θα δηλώνατε την μετατόπιση του κλιμακοστασίου και των τοιχων των διαμερισματων?????

Με αναλυτικο???

Αλλαγη χρήσης δεν ειναι. Υπερβαση δόμησης δεν ειναι. Σε διαδικασια αδειας δεν νομιζω ότι ειναι δόκιμο να μπουν (εδω έαν τοιχο θες να γκρεμισεις και μας βγαζουν την ψυχη.....)

 

Καμμια ιδέα???

Link to comment
Share on other sites

Να επεκτείνω το ερώτημα του συναδέλφου στο #24 με μια δική μου περίπτωση. Διώροφη οικοδομή με 2 οροφοδιαμερισματα έχει ολοκληρωσει β΄φάση Ν. 1337. Υπάρχει σύσταση το 1990 και αποκλειστική χρήση ταράτσας κατά το ήμισυ (χωρισμένη λεκτικα στο συμβόλαιο με βάση προσανατολισμούς). 2 αυθαίρετες κατοικίες στο δώμα,, ανήκουν από μια στον κάθε ιδιοκτήτη οροφοδιαμερίσματος και από μερικές αυθαιρεσίες στο κάθε διαμέρισμα.

α) Μπορεί να δηλώσει ο ένας μόνο το δικό του αυθαίρετο ανεξάρτητα αν ο αλλός θέλει να το δηλώσει;

β) Αν μπορεί ο να δηλώσει ο ένας ανεξάρτητα του άλλου, στην αποτύπωση τι δείχνουμε; Μόνο την κάτοψη του αυθαιρέτου που μας ενδιαφέρει ή όλης της ταράτσας τα κτίσματα;

γ) Αν δηλώσει ο ένας θα πρέπει να υποβάλλει 2 αιτήσεις? Μια για αυθαίρετο ταράτσας και μία για αυθαίρετο διαμερίσματος;

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

α) Αφού έχει γίνει σύσταση οριζοντίων ιδιοκτησιών μπορεί να δηλώσει ο καθένας τη δική του ιδιοκτησία ανεξάρτητα από τον άλλο.

β) Στην κάτοψη ττης ταράτσας θα πρέπει να δείξεις το κτίσμα που ρυθμίζεις και το περίγραμμα του άλλου κτίσματος.

γ) Αρκεί μια αίτηση αφού είναι μία οριζόντια ο όροφος με αποκλειστική χρήση στο δώμα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.