Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Τι είναι η ΑΔΕΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ??? Οικοδομική άδεια βάσει των δια- τάξεων της παρ. 3 του άρθρου 22 του ν. 1577/1985


Recommended Posts

απο την εμπειρία μου όποια άδεια δεν αρχίζει με τον τίτλο "Νέα..." αλλά με "Προσθήκη...", "Αλλαγή χρήσης..." και "Νομιμοποίηση" είναι για μεγάλο τρέξιμο.

 

Κατά τα άλλα σε όποιον υπάλληλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνω, με τον παραπανω συναδελφο και να συμπληρωσω, η αδεια νομιμοποιησης ειναι πραγματικα μια ''ψυχθοφορα'' διαδικασια για τον μηχανικο. Ιδιαιτερη ΠΡΟΣΟΧΗ, να δοθει στο θεμα των αμοιβων, επειδη την εχω πατησει οταν ξεκινησα το επαγγελμα. Οι αμοιβες ειναι αστειες, λογω οτι ειναι αμοιβες αποτυπωσης. Εχει πολυ τρεξιμο....

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

kapnicious, θα ξαναγράψω αυτά που έγραψες.

Θα πρέπει να κάνεις αποτύπωση, να πάρεις καρότα, να αποκαλύψεις θεμέλια, να βρεις τον οπλισμό του Φ.Ο. και μετά θα πρέπει να κάνεις επίλυση για έλεγχο επάρκειας.

Και αν αυτός δεν βγαίνει θα πρέπει να προτείνεις ενισχύσεις οι οποίες θα πρέπει να εκτελεσθούν, ειδικά αν το κτίριο δεν έχει ρεύμα και θέλει να πάρει.

Τώρα δε με τους ελεγτές δόμησης, τα πράγματα σκουραίνουν...... δηλαδή γίνονται έτσι όπως έπρεπε να είναι...

 

Μέχρι να εφαρμοσθεί ο EC ισχύει ο ΕΑΚ. Αλλά γνώμη μου είναι πως και μετά τα υπάρχοντα θα ελέγχονται σύμφωνα με τον χρόνο κατασκευής τους.

Edited by Faethon11
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αν θέλω να νομιμοποιήσω μόνο τμήματα όπως αλλαγές όψεων και εσωτερικές διαμορφώσεις, (τις αλλαγές στα ύψη και στους εξώστες και μικροαλλαγές στη δόμηση τα τακτοποιώ) μπορώ να τη σκαπουλάρω μόνο με αρχιτεκτονικά ή θέλει πάλι στατικά όπως και να χει?

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι, εγώ νομίζω ότι το "κλειδί" είναι η φράση στην παρ. 3 του άρθρου 22 ότι "η οποία όμως δεν παραβιάζει τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις ή αυτές που ίσχυαν κατά τον χρόνο κατασκευής της είναι δυνατόν...."κλπ. Ως εκ τούτου η όποια κατασκευή πηγαίνει για νομιμοποίηση μπορεί να εξεταστεί με βάσει τα ισχύοντα του χρόνου κατασκευής της (και γιά στατικά Η/Μ κλπ) και ο όποιος έλεγχος να εξετάζει εάν πληρούνται οι τότε κανονισμοί. Πχ. Γιά οικοδομές πριν το 1979 δεν απαιτείται θερμομόνωση.

Link to comment
Share on other sites

Για τους νέους συναδέλφους να πω οτι μέσα στο μηχανικος θα βρούν πλήθος θεμάτων που θα καλύψουν τις απορίες τους.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα!

'Εχω μια περίπτωση υπογείου (εντός νομίμου περιγράμματος) που από 60μ2 έγινε 120μ2. Ο ιδιοκτήτης θέλει να κάνει νομιμοποίηση. Ποια βήματα να ακολουθήσω;

1) Να πάω με το Ν.4014 και να πληρώσω παράβολο και να βγάλω την άδεια εντός 3ετίας; Αν ναι, αυτό δηλώνεται πουθενά ηλεκτρονικά στο ΤΕΕ ή μένει ο άνθρωπος με το παράβολο στο χέρι και περιμένει;

2) Το πάω κατευθείαν για νομιμοποίηση;

Αλήθεια είναι το πρόστιμο μικρότερο με τον 1ο τρόπο;

 

Επιπλέον θα ήθελα, αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει, να μου πει πώς γίνεται η νομιμοποίηση (εξαίρεση από καταδέφιση - δικαιολογητικά κλπ)

Link to comment
Share on other sites

Ξέρει κανείς το νόμο σύμφωνα με τον οποίο βγαίνει η άδεια νομιμοποίησης ώστε να έχουμε κάτι στα χέρια μας αν μας ζητάνε λαγούς και πετραχήλια στις πολεοδομίες?

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

edit: Στην εγκύκλιο 6087/296/20/23-3-85, άρθρο 9, παράγραφος 3 λέει ότι με την αίτηση για εξαίρεση από κατεδάφιση, μαζί με την αίτηση συνυποβάλλονται:

α) Τοπογραφικό διάγραμμα

β) Διάγραμμα κάλυψης

γ) Κάτοψη

δ) Τομή

ε) Όψη

στ) Δήλωση αντοχής σύμφωνα με την εγκύκλιο 186/83

 

Το κακό είναι ότι τα παραπάνω αφορούν στις μικρές παραβάσεις.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Συνήθως δεν έχουμε μικρές παραβάσεις, επομένως πρέπει να βρούμε τι απαιτείται για τις κανονικές παραβάσεις. Πολύ φοβάμαι ότι αν δεν αναφέρεται κάτι πουθενά τότε πάμε με ότι απαιτείται σαν να είναι νέα άδεια...

Edited by Charlie
Link to comment
Share on other sites

το ποιο λογικο είναι να θελει μια αποτυπωση και μια βεβαιωση στατικης επαρκειας οπως γινοταν για νομιμοποιησεις προ του 83' θα ρωτησω και αυριο την πολεοδομια....αλλα αφου θα αλλαξει ο τροποσ εκδοσης αδειων....ποιον θα μου πει σιγουρα οτι θα ζητανε τα συγκεκριμενα πραγματα?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.