Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Απορία με παράβαση Δ


Recommended Posts

Καλημέρα, έχω την εξής (μάλλον τις εξής) απορία-ες:

Σε αυθάιρετη πρσθήκη η οποία έχει χρήση αποθήκης, έχουμε παράβαση του Δ. Τώρα, η απορία μου είναι η εξής: Ολη την αποθήκη τη βάζω για τακτοποίηση με το 4014 ή βάζω την επιφάνεια που παραβαίνει το Δ. Τι εννοώ? Εννοώ ότι η αποθήκη έχει Δ=2,00 μέτρα (διαστάσεις αποθ. 2,1 X 5,3), δηλαδή παραβαίνει κατά 50 εκατοστα το Δ. Μπορώ να βάλω ως παράβαση στο 4014 την επιφάνεια της αποθηκης για τους 50 πόντους που παραβαίνει το Δ και την υπολοιπη κατασκευή θα μπορούσα να τη νομιμοποιήσω με το αρθρο 22??

2) Είναι μονόδρομος να βγει οικ. άδεια όταν δύναται ή υπάρχει δυνατότητα επιλογής????

3)Σε περίπτωση όπου σε μια ιδιοκτησία μπορούν κάποιες αυθαιρεσίες να τακτοποιηθούν με 4014 και κάποιες με αρθρο 22 (δλδ οικ. άδεια), πως γίνεται η ηλεκτρονική καταβολή??? Γίνεται με 2 αιτήσεις?? Γίνεται με 1 αίτηση??? Τι γίνεται με το παράβολο?? Για τις μεν του 4014 πληρωνεις οτι βγει και για το αλλο, τι γίνεται???

 

Είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤOI αυτοί που γράψαν το νόμο καθώς και αυτοι που υποτίθεται οτι απαντουν στα τηλέφωνα (λέμε τώρα) για διευκρινήσεις. 2 εβδομάδες προσπαθώ να πιάσω γραμμΉ και ΤΙΠΟΤΑ. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ ΚΑΙ ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΟΙ!!!

Πως θα κάνουμε τη δουλειά μας????Όλοι οι πελάτες πιέζουν να τελείωσουν και άντε να εξηγήσεις ο,τι δεν είσαι ελέφαντας!!! ΓΑ@#$%&*!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα!

 

1+2) παράβαση έχει μόνο το τμήμα που παραβιάζει το Δ και το υπόλοιπο θα μπορούσε να νομιμοποιηθεί, χωρίς να είναι απαραίτητο καθώς θα μπορούσε να ρυθμιστεί για 30 χρόνια.

3) υποβάλεις όλα τα αυθαίρετα τμήματα, σύνομα ή όχι, καθώς είναι αυθαίρετα χωρίς να έχει γίνει κάποια ενέργεια. Από τα συνολικά τετραγωνικά θα βγει παράβολο.απ'οτι λέγεται το σύστημα αργότερα θα αναβαθμιστεί ώστε να γίνεται ο διαχωρισμός μεταξύ των σύνομων τμημάτων και των μη.

 

Απορία δικιά μου: αν όλο το αυθαίρετο τμήμα κολλάει στο όριο του οικοπέδου υπάρχει παράβαση πλαγίων αποστάσεων; η άποψή μου είναι όχι

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τη απάντηση.

Για για τη δικία σου απορία τώρα, και η δικια μου άποψη είναι οτι δεν αποτελεί παράβαση πλαγίων αποστάσεων, καθως Δ=0 -> επιτρεπτό. Αν όμως έχει παράθυρο σε αυτό το τοίχο , τότε πάει στις λοιπές πολεοδομικές παραβάσεις.

 

Κάποτε κάποιος αρμόδιος πρέπει να εξηγήσει υπεύθυνα αν υπάρχει δικαίωμα επιλογής για το αν μια παράβαση μπορεί να νομιμοποιηθεί με οικ. άδεια ή να τακτοποιηθεί με το 4014 εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις βέβαια!!!!!ΕΛΕΟΣ!!

Link to comment
Share on other sites

Στο 5ο πακέτο ερωτοαπαντήσεων, 5ο παράδειγμα αναφέρει:

 

" Σε κάθε περίπτωση πρέπει να ελέγχεται εκ των προτέρων

η δυνατότητα υπαγωγής της αυθαίρετης κατασκευής στις

διατάξεις του άρθρου 22, του ν. 1577/85."

Link to comment
Share on other sites

Στο ιδιο παράδειγμα όμως λέει "Σε περίπτωση που υπάρχει αυθαίρετο τμήμα κτιρίου, που μπορεί και έχει επιλεγεί από τον ιδιοκτήτη να νομιμοποιηθεί με αναθεώρηση της ισχύουσας άδειας (αρθ. 26, παρ. 2)....."

Link to comment
Share on other sites

Αντιμετωπίζω μια αντίστοιχη περίπτωση: Αυθαίρετη σοφίτα, για την οποία ξεκίνησα πριν από μερικά χρόνια διαδικασία νομιμοποίησης, αλλά σταμάτησα γιατί ο χώρος δεν έχει τοποθετηθεί σε επαφή με το κοινό όριο, ούτε σε απόσταση 2.5m όπως απαιτείται, αλλά βρίσκεται σε απόσταση 0.5m από το κοινό όριο. Πάει όλος ο χώρος με 4014;

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ίδια απορία έχω. Πολλά τμήματα εντός Δ και πολλά τμ. σύνομα. Τι γίνεται; Με τρία ή τέσσερα φύλλα καταγραφής, τον συμφέρει να πάει για τακτοποίηση και άδεια, από οικονομικής άποψης. Άραγε το κάνω σωστά;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.