Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Τακτοποίηση επιλεγμένων αυθαίρετων κατασκευών


Recommended Posts

Στην περίπτωση που σε ένα αγροτεμάχιο υπάρχουν πολλές αυθαίρετες κατασκευές , υπάρχει η δυνατότητα να ταχτοποιηθούν μόνον κάποιες από αυτές ενώ στο τοπογραφικό αναγκαστικά και συμφώνα με την αποτύπωση θα φαίνονται όλες; Αν ναι αυτό είναι ευθύνη του μηχανικού η του ιδιοκτήτη; Σε αυτή την περίπτωση μπορεί ο μηχανικός να δώσει βεβαίωση ότι έχουν ταχτοποιηθεί κάποιες από αυτές και όχι όλες.

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

Έχω περίπτωση που ιδιοκτήτης σε ακίνητο με ο.α. θέλει να τακτοποιήσει μόνο κάποια τετραγωνικά υπέρβαση δόμησης και όχι κάποια αυθαίρετα υπόστεγα, φαντάζομαι ότι στην υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη θα αναφέρει ότι καλέι το μηχανικό για την τακτοποίηση των συγκεκριμένων χώρων, και φυσικά βεβαίωση νομιμότητας για μεταβίβαση δε πρόκειται να δώσω. Βέβαια, δεν είμαι και πολύ σίγουρη ότι το σωστό, ο ιδιοκτήτης είναι ανένδοτος.

Link to comment
Share on other sites

Έχω ακριβώς ίδια περίπτωση με του συνάδελφου adkonst και μάλιστα εκτός σχεδίου με ΟΑ και κάποια από τα αυθαίρετα κτίσματα να βρίσκονται εν μέρη μέσα σε κομμάτι που έχει χαρακτηριστεί δασικό (έχει κάνει ένσταση και περιμένει βέβαια αποχαρακτηρισμό..).Φυσικά για αρχή του ζήτησα εξαρτημένο τοπογραφικό με αναλυτική αποτύπωση όλων των κτισμάτων.Του είπα ότι θα εντάξουμε στον 4014 ότι προβλέπεται.Ανένδοτος αυτός άρχισε να μου λέει διάφορες λαμογιές για να τα συμπεριλάβουμε όλα καθώς και ένα κτίσμα που θέλει ΝΑ χτίσει!!!!Επίσης πώς θα αποφύγουμε την βεβαίωση που βγάζει αυτόματα το σύστημα του ΤΕΕ όταν περαιωθεί η διαδικασία του 4014.Ακόμα δηλαδή και αν κάνω μόνο τα προβλεπόμενα στο συγκεκριμένο οικόπεδο πάλι θα μου βγάλει βεβαίωση!

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι να ρωτήσω μετά από τα δικά σας πόστ. Ας υποθέσουμε ότι αποκρύπτονται παράνομες κατασκευές-έστω και με Υ.Δ. του ιδιοκτήτη και ότι δεν θα απαιτήσει βεβαίωση. Στο τοπογραφικό που θα δείχνει την αποτύπωση και στη συνέχεια στο διάγραμμα κάλυψης που θα έχει την υπογραφή σας πως θα το καλύψετε αυτό; Αρκέτα ριψοκίνδυνο και σε μελλοντικό έλεγχο. Επίσης να μην μας διαφεύγει ότι μέσω της εφαρμογής θέασης ορθοφωτοχάρτη από την ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ.ΑΕ, όταν κάνουμε εντοπισμό ακινήτου, θα εμφαίνονται και τα λοιπά κτίρια που πήγαμε να αποκρύψουμε. Οπότε, να μην κάνουμε "χατήρια" σε αυθαιρετούχους γιατί θα τα βρούμε μπροστά μας πιστεύω.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.