Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Προυποθέσεις για Τεχνικό Ασφαλείας


konstantina.zax

Recommended Posts

Γειά σας.

 

Γνωρίζετε αν μπορεί ένας μηχανικός (π.χ. Πολιτικός Μηχανικός) να γίνει τεχνικός ασφαλείας χωρίς κάποιο επιμορφωτικό σεμινάριο?

Ή αν είναι υποχρεωτική η επιμόρφωση, που μπορεί να γίνει?

 

Καλό βράδυ!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 43
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καταρχάς διάβασε το νόμο 3850/2010 (ΦΕΚ 84/Α/2010) "Κύρωση του Κώδικα νόμων για την υγεία και την αφάλεια των εργαζομένων". Στο άρθρο 13 ορίζονται οι ειδικότητες μηχανικών που μπορούν να αναλάβουν Τεχνικοί Ασφαλείας ανάλογα με την δραστηριότητα κάθε επιχείρησης. Ένας Πολιτικός Μηχανικός μπορεί να αναλάβει σε πολύ λίγες δραστηριότητες. Μετά απευθύνσου στο ΕΛΙΝΥΑΕ ή στο αρμόδιο ΚΕΠΕΚ για τα περαιτέρω.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Τι χρειάζεται για να δραστηριοποιηθώ ως Τεχνικός Ασφαλείας; pdf_button.png printButton.png emailButton.png

 

Γενικά απαιτούνται 5 έτη εμπειρίας από την κτήση του Πτυχίου Ν.1568/1985 άρθρο 5 - Υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων ή 2 έτη εφόσον έχετε παρακολουθήσει κάποιο εγκεκριμένο πρόγραμμα κατάρτισης σχετικό με την υγιεινή και ασφάλεια τουλάχιστον 100 ωρών (Ν.3144/2003 άρθρο 9).

Είμαι πτυχιούχος Μηχανολόγος Μηχανικός και ενδιαφέρομαι να βγάλω άδεια Τεχνικού ασφαλέιας. Γνωρίζει κανείς να μου πει για τα 2 έτη προυπηρεσίας, τι είδους προυπηρεσίας χρειάζεται δηλ. αν είμαι διλωμένος ώς υπάλληλος γραφείου μετράει για προυπηρεσία

Link to comment
Share on other sites

Μα το γραφεις εσυ ο ιδιος. Απαιτουνται 5 χρονια απο την ημερομηνια κτησης πτυχιου εφοσον τελειωσες τει, ή 2 χρονια αν εχεις παρακολουθησει εγκεκριμενο σεμιναριο.

Μετα χρειαζεται πολυ διαβασμα...

Διαβασε καλα τη νομοθεσια.. η συγκεκριμενη δραστηριοτητα, του Τ.Α. δηλ εχει μεγαλες ευθυνες.

Link to comment
Share on other sites

Παντως-ενημερωτικα-το σεμιναριο 100 ωρων του ΕΛΙΝΥΑΕ ειναι χαμηλου επιπεδου και σε καμια περιπτωση δεν αξιζει τα 600 ευρω που ζηταει. Βασικα, πολλοι -οχι ολοι διευκρινιζω- εισηγητες ειναι δημοσιοι υπαλληλοι (ΟΣΕ, ΚΕΠΕΚ, πρωην Ολυμπιακη κλπ) που κανουν και μια αρπαχτη στο ΕΛΙΝΥΑΕ. Εγω τουλαχιστον παρακολουθωντας το σεμιναριο αυτο εισεπραξα.

 

Πολλη νομοθεσια, ολοι οι εισηγητες αλληλεπικαλυπτονται στα θεματα που πραγματευονται, και ελαχιστη πρακτικη ασκηση. Κακα τα ψεμματα, το πεδιο του τεχνικου ασφαλειας ειναι τεραστιο και απαιτει ενα εξαιρετικα διευρυμενο πεδιο γνωσεων που κανενας μηχανικος δε μπορει να εχει. Δε μπορει κανεις να ειναι και ηλεκτρολογος , και χημικος, και γιατρος και, και και. Θελει διαρκες ψαξιμο και επιμορφωση με δικη σου πρωτοβουλια.

 

Το συμπερασμα που εβγαλα παντως απο το σεμιναριο ειναι οτι ο ΤΑ ειναι οτι και ο μετρ για τα μπουζουξιδικα. Ο αυτοφωρακιας

Link to comment
Share on other sites

Με ενδιαφέρει να μάθω αν μετράνε τα ένσυμα ως υπάλληλος γραφείου ή πρέπει να είμαι δηλωμένος ως μηχανολόγος μηχανικός ως προυπηρεσία για τα 2 έτη που ζητάνε για παρακολουθήσω τα σεμινάρια

Link to comment
Share on other sites

Αφού γράφει 'από την κτήση του πτυχίου', γιατί κάνεις την ζωή σου πιο δύσκολη;

 

Ή περιμένεις 5 χρόνια και γίνεσαι ΤΑ, ή κάνεις σεμινάρια και περιμένεις 2 χρόνια!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.