Μετάβαση στο περιεχόμενο

PVsyst και τριπλός προσανατολισμός κεραμοσκεπής


landrew

Recommended Posts

Όχι από ότι ξέρω. Δοκίμασα να το κάνω με το ecxel της KOSTAL αφού το PIKO βγάζει 3 MPPT, αλλά ενώ έχει την επιλογή να διαλέξεις τα πανέλα, τον αριθμό τους και την ισχύ τους, δεν σου δίνει τη δυνατότητα να βάλεις άλλο αζιμούθιο σε κάθε είσοδο. Επείσης και το Sanny Design της SMA. Αυτά τα προγράμματα τα δοκίμασα για να ξέρω τίς κιλοβατώρες/έτος του συστήματος.

Αν κάποιος ξέρει κάποιο πρόγραμμα που το κάνει ας το αναφέρει.

Link to comment
Share on other sites

Στο pvsyst καλά καλά δε μπορείς να προσομοιώσεις 2 προσανατολισμούς αν έχουν μεγάλη διαφορά στην κλίση.Συνολικά δε μπορείς να υπερβείς τις 25 μοίρες.Τώρα για την περίπτωση που θέλουμε να προσομειώσουμε 3πλο προσανατολισμό ή 2πλό με μεγάλες κλίσεις δουλεύουμε ξεχωριστά την κάθε πλευρά και φτιάχνουμε ένα συγκεντρωικό πίνακα στο τέλος..εύκολο και σχετικά γρήγορο!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

ναι,αλλά εάν έχουμε διαφορετικά kw σε κάθε προσανατολισμό πως θα συνδιάσουμε το κατάλληλο inverter ,δηλαδή στη μία περίπτωση έχουμε 7KW και στην άλλη 2.5KW τι inverter θα χρησιμοποιήσω στο πρόγραμμα? αφου θα δουλέψω σα 2 ξεχωριστά στοιχεία? δε θα μπορώ να βάλω 10άρι στο προσανατολισμό των 2.5...

Link to comment
Share on other sites

Vicky μονο με 10αρι μπορεις να δουλεψεις σε αυτη την περιπτωση και 2 διαφορετικα Mppt και για να εχεις 3φ εξοδο αλλα και χωρις διαφορα φασης μεγαλη.

Link to comment
Share on other sites

kusta80 σε ευχαριστω πολυ ! στε ιδια περίπτωση που σε ενα σύστημα έχω 3 διαφορετικους προσανατολισμούς θα βάλω τον ίδιο inverter με 3 Mppt?Το προγραμμα φαντάζομα θα το δεχτει χωρις να μου παρουσιασει προβλημα..

Link to comment
Share on other sites

Σε 3 προσανατολισμους δεν βαζουμε 3 μονοφασικα για να μην εχουμε διαφορα φασης ανω του 20% αναμεσα στις 3 φασεις σε καμια χρονικη στιγμη.

Link to comment
Share on other sites

Πώς γίνεται να έχουμε διαφορά φάσης; (Θα έχουμε προφανώς αλλά εννοώ διαφορετική από 120o από φάση σε φάση)

 

Δεν θα βλέπει ο κάθε μονοφασικός την κάθε φάση και θα "προσαρμόζει" την παραγωγή του με βάση αυτή που βλέπει από το δίκτυο της ΔΕΗ;

 

μήπως εννοείς ασυμμετρία ισχύος στις φάσεις;

Edited by billlllll
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.