Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Αφορολόγητο εισόδημα


TheoTDM900

Recommended Posts

Μα αυτό δεν κάνουν από αρχής του κράτους?

Επειδή δεν θέλουν να ελέγχουν σωστά, ώστε να μην έχουν κάποιους δυσαρεστημένους πελάτες (ψηφοφόρους δηλαδή), τα αλλάζουν κάθε λίγο και λιγάκι ώστε να μην υπάρχει διακύμανση στην δυσαρέσκεια των πελατών τους.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 276
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ότι το φορολογικό σύστημα θα αλλάζει όσο γίνεται πιο συχνά από εδώ και πέρα, ώστε να μην δίνεται περιθώριο στην "αγορά" να προσαρμόζεται!!

αχυρα στο κεφάλι τους!

 

Οι 'πολιτικοί' βλέπουν ΟΛΟΥΣ τους πολίτες ως εχθρούς!!!

 

Δεν θέλουν ο εχθρός να προσαρμοστεί! :shock:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Δικαιούμαι το αφορολόγητο των 30000 Ε και έστω ότι έβγαλα π.χ 5.000 το 2010 οπότε σύμφωνα με τον νόμο κτλ.δεν πληρώνω φόρο γι αυτά.Εχω όμως και κάποια ενοίκια π.χ της τάξης >12.000 Ε.Λογικά θα έχω κάποιο φόρο γι αυτά όπως πάντα ίσχυε. Ομως έχω πληρώσει και Φ.Ε.Μ ένα ποσό π.χ 500 Ε. Στο τέλος ο τελικός φόρος θα προκύψει με αφαιρεση των ΦΕΜ από τον φόρο των μισθωμάτων? Και εάν είναι τα ΦΕΜ>φόρο μισθώματος θα έχω επιστροφή φόρου???

Link to comment
Share on other sites

Εχουμε κατι νεωτερο για την περιπτωση αφορολογητου 30 000 σε ΟΕ που αποτελειται απο εταιρους μικροτερους των 35 ετων, οι οποιοι ποτε αλλοτε δεν συμμετειχαν σε ΟΕ αλλα ωστοσο ειχαν εναρξη ως ελευθεροι επαγγελματιες μηχανικοι; Ισχυει σε αυτην την περιπτωση το αφορολογητο;

Link to comment
Share on other sites

Δεν ισχύει στην περίπτωση αυτή (με βάση πρόσφατη θέση της διοίκησης. Εχει συζητηθεί σχετικά και μπορείς να ανατρέξεις στις παραπάνω δημοσιεύσεις )

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Λοιπόν, χθες έφτασε με ταχυδρομείο η απάντηση στο ερώτημα μου περί αφορολογήτου των 30000€ και Ο.Ε..

Η απάντηση είναι ότι ΔΕΝ δικαιούται απαλλαγής η εταιρεία, ούτε τα μέλη που την στελεχώνουν, εφόσον έχουν κάνει έναρξη και ως ελεύθεροι επαγγελματίες κατά το παρελθόν.

 

Η δικαιολογίες είναι οι εξής:

1. Γίνεται κατάχρηση του νόμου, αν κάποιος από ελεύθερος επαγγελματίας αλλάξει τη μορφή και κάνει Ο.Ε. προσδοκώντας στο αφορολόγητο. (σχόλιο: ας πρόσεχαν όταν έγραφαν την εισηγητική, το νόμο και την ΠΟΛ)

 

2. Πατάνε στο εξής: Ο νόμος: (κεφάλαιο Ζ, άρθρο 69 του νέου φορολογικού)

«7. Απαλλάσσονται του φόρου εισοδήματος τα κέρδη από την άσκηση ατομικής εμπορικής επιχείρησης ή ελευθέριου επαγγέλματος, μέχρι τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ,

όσων υποβάλλουν δήλωση έναρξης εργασιών για πρώτη φορά,

για το έτος της έναρξης και για τα δύο επόμενα έτη, εφόσον ο φορέας της επιχείρησης κατά την έναρξη δεν έχει συμπληρώσει το τριακοστό πέμπτο έτος της ηλικίας του.

Με τις ίδιες προϋποθέσεις

απαλλάσσονται του φόρου εισοδήματος, μέχρι τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ, οι ομόρρυθμες εταιρείες εφόσον

συμμετέχουν σε αυτές αποκλειστικά φυσικά πρόσωπα τα οποία κατά την έναρξη δεν έχουν συμπληρώσει το τριακοστό πέμπτο έτος της ηλικίας τους.»

 

Η ερμηνεία που δίνουν είναι η εξής:

με το "όσων υποβάλλουν δήλωση έναρξης εργασιών για πρώτη φορά"

και

"με τις ίδιες προϋποθέσεις"

ΔΕΝ εννοούν πρώτη έναρξη της Ο.Ε., αλλά πρώτη έναρξη των ομόρρυθμων μελών...

 

Τα συμπεράσματα δικά σας....

Κάποια στιγμή όταν βρω λίγο χρόνο, θα ανεβάσω όλο το κείμενο, με αριθμούς πρωτοκόλλου κτλ.

 

Εγώ πάντως έχω αρχίσει ήδη να σκαρώνω στον υπολογιστή μου την απάντηση στην απάντηση τους.

 

Απλά το θεωρώ γελοίο...

Όταν ανεβάσω το κείμενο, διαβάστε το σημείο "περί κατάχρησης του νόμου".

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστουμε για την ενημερωση φιλε....

 

Το προβλημα του ελληνικου κρατους ειναι η πολυνομια και οι ασαφειες στους νομους ωστε να υπαρχουν παρερμηνειες...Δηλαδη θα τους επεφτε ο κωλος οταν γραφαν τον νομο αντι να πουν με τις ιδιες προυποθεσεις να γραψουν σε μια γραμμη ξεκαθαρα ποιες ειναι αυτες οι προυποθεσεις;.....τι να πω....

Link to comment
Share on other sites

@ssouanis

αν και πολύ θα ήθελα να είμαι με τον απλό πολίτη που τα βάζει με το κράτος, σε αυτήν την περίπτωση δεν θα συμφωνήσω μαζί σου.

Όπως εγώ το καταλαβαίνω, στην ουσία δεν έχεις δίκαιο, ο νόμος θέλει να δώσει κίνητρο σε έναν νέο, να ξεκινήσει, δική του οικονομική δραστηριότητα, ατομική ή ομαδική επιχειρηματική, και το να ξεκινήσει, σημαίνει, πρώτη φορά.

Θα συμφωνήσω πάντως μαζί σου για την ασαφή λεκτική διατύπωση. Τα πολλά χρόνια που είμαι πολίτης αυτής της χώρας παρακολουθώ την συνεχή "αποσάθρωση" της ακρίβειας των νόμων μας σε κάθε επίπεδο. Δεν πιστεύω ότι το κυρίαρχο είναι η πολυνομία ή η προσπάθεια "να μας τρελάνουν" να μην ξέρουμε τί μας περιμένει, πιστεύω ότι είναι συνέπεια της μεγάλης οπισθοχώρησης της ποιότητας του εκπαιδευτικού μας συστήματος ειδικά στα θέματα της γλώσσας. Οι δυ και οι Βουλευτές μας, στην μεγάλη πλειοψηφία τους, ακόμα και έάν ήξεραν τί θέλουν, απλά, δεν μπορούν, να συντάξουν σωστά και με σαφήνεια έναν νόμο.

Καλή τύχη πάντως στην προσπάθειά σου, εγώ σε αντίστοιχη περίπτωση με την δική σου, βρήκα τον αρμόδιο τμηματάρχη του Υπουργείου Οικονομικών και αφού συμφώνησε ότι είχα περιθώριο-δίκαιο, με καθοδήγησε πώς να γράψω το αίτημά μου στον Υπουργό και τελικά δικαιώθηκα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.