Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ερώτηση για χρήση αδρανών σε σκυρόδεμα


 
Delosmakis

Recommended Posts

Στα πλάισια μια εργασίας που θέλω να κάνω, θα ήθελα να ρωτήσω τους συναδέλφους πολιτικούς μηχανικούς το εξής:

Στην κατασκευή μεγάλων μπλοκ σκυροδέματος ποιο αδρανές υλικό συνηθίζεται να χρησιμοποιείται;Για παράδειγμα στην περίπτωση

της άμμου ποιό είδος άμμου (3Α, θαλάσσης κ.α) είναι το πιο συνηθισμένο;Το ρωτάω γιατί βλέπω μια σημαντική διακύμανση στις

τιμές πώλησης.Ευχαριστώ όποιον κάνει τον κόπο να απαντήσει.

Link to comment
Share on other sites

Διευκρίνισε, μιλάς για άοπλα μπλοκ λιμενικών έργων; Πρόκειται για προβλήτες ή για κυματοθραύστες; Για σκυροδέτηση μέσα στην θάλασσα, ή στην στεριά;

Link to comment
Share on other sites

Ασχολούμαι με πιθανές χρήσεις τέφρας πυθμένα από αποτέφρωση στερεών αποβλήτων.Μία από αυτές τις χρήσεις είναι η συμμετοχή σε κατασκευή μεγάλων μπλοκ σκυροδέματος σαν αντικάταστατο αδρανούς υλικού.Παραδείγματα έργων που μπορεί να χρησιμοποιηθεί είναι φράγματα,ανεμοφράγματα,διαχωριστικές νησίδες,πλήρωση λιμένων κ.α.Λεπτομέρειες για το σκυρόδεμα δεν γνωρίζω (δεν είμαι πολιτικός μηχανικός) αλλά φαντάζομαι για οπλισμένο σκυρόδεμα στη στεριά.Θέλω το πιο πιθανό είδος αδρανούς υλικού που πρόκειται να αντικαταστήσει η τέφρα για να υπολογίσω τι λεφτά γλιτώνω.Για την οδοποιία για παράδειγμα ξέρω ότι θα αντικαταστήσει 3Α για σκυρόδεμα όμως;Ελπίζω να έγινα πιο σαφής.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε δεν μας δίνεις τεχνικές πληροφορίες για το σκυρόδεμα που θέλεις να συνθέσεις και τα στοιχεία που δίνεις μπερδεύουν. Τί σχέση έχει το 3Α με τα αδρανή σκυροδέματος. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Άμμος θαλάσσης απαγορεύεται, μόνο θραυστή λατομείου. Η τέφρα αν αφήνει τεμάχια στερεά τι αντοχή έχουν, και άλλα πολλά. Γίνε πιο σαφής.

Link to comment
Share on other sites

Όλα τα παραδείγματα χρήσης που δίνεις είναι κατασκευές αόπλου σκυροδέματος.

Γενικά, δύσκολα να μπεις σε κατασκευές ωπλισμένου.

Όσο για το είδος των αδρανών που μπορείς να αντικαταστήσεις, πιθανότατα τα λεπτόκοκκα, ίσως μέχρι διερχόμενα από κόσκινο 4mm (παιπάλη, άμμο, ρύζι).

Πιθανότητα όμως όχι στο 100%, αλλά μέχρι ενός ποσοστού.

Τώρα, για το κόστος, έχε υπόψη ότι στα μεγάλα έργα κατασκευάζονται λατομεία πλησίον του έργου, με αποτέλεσμα το μειωμένο κόστος. Επίσης, τα λεπτόκοκκα αδρανή είναι αναπόφευκτο προϊόν του σπαστήρα, επομένως το κόστος του είναι υπό μία έννοια μηδενικό.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.