Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Μερικές απορίες


Recommended Posts

Καλημέρα, συνάδελφοι,

 

σε μια περίπτωση δήλωσης, είχα κάνει λάθος Τ.Ζ. και για να την διορθώσω (αφού είχε πληρωθεί από τον πελάτη το παράβολο), άλλαξα την τιμή μου και ξαναέκανα υποβολή. Τότε για πρώτη φορά κατά τη δήλωση της ορθότητας των στοιχείων βγήκε και η επιλογή του αριθμού των δόσεων, την οποία εκ παραδρομής δεν πρόσεξα και έτσι δήλωσα εν αγνοία μου καταβολή εφάπαξ. Ξέρει κάποιος πώς μπορώ να αλλάξω αυτό ακριβώς το στοιχείο της δήλωσης; Όπως έχω καταλάβει, αυτό εμφανίζεται την πρώτη φορά που μετά το παράβολο κάνεις υποβολή για πληρωμή και ποτέ ξανά. Είναι δυνατόν να μην μπορεί να αλλάξει αυτό εφόσον ο πελάτης δεν έχει προβεί σε καμία περεταίρω πληρωμή;;

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 54
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλημέρα.

-- Οταν εχουμε κλειστο εξωστη, εχουμε και παραβιαση του Δ στο υπολογισμο του προστιμου; Δεν το εχω ακουσει πουθενα αλλα ποτέ δεν ξερεις.

-- Οταν οι συνιδιοκτητες ο ενας εχει το ακινητο σαν κυρια κατοικια ενω ο αλλος σαν δευτερη (αλλη) κατοικια πως το δηλωνουμε; Εχει τύχει κατι παρομοιο;

Ευχαριστώ.

Edited by pavloselef
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ως νέος μηχανικός χρησιμοποιώ και εγώ το thread για κάποιες βασικές απορίες:

 

1) Όταν λέμε υπέρβαση δόμησης ή κάλυψης εννοούμε υπέρβαση σε σχέση με τα αντίστοιχα της άδειας ή με τα επιτρεπόμενα της περιοχής. Αν έχουμε δηλαδή για παράδειγμα σε ένα ακίνητο 150μ2 αυθαίρετη κατασκευή 40μ2 και επιτρεπόμενη δόμηση 200μ2 πως θα συμπληρωθούν οι αντίστοιχοι συντελεστές;

 

2) Επίσης στον συντελεστή για την υπέρβαση δόμησης προσθέτουμε όλες τις επιμέρους αυθαίρετες δομήσεις (κύριοι και βοηθητικοί) και βάζουμε τον εν λόγω συντελεστή σε όλα τα φύλλα καταγραφής;

 

3) Στην περίπτωση που υπάρχει στην άδεια χώρος λεβητοστασίου και τελικά χρησιμοποιείται σαν δωμάτιο με αυτά που κατάλαβα δεν θα μπει σαν αλλαγή χρήσης και επομένως δεν συνιστά κάποια αυθαιρεσία;

 

Ευχαριστώ προκαταβολικά για την βοήθεια σε εμάς τους νέους...

Link to comment
Share on other sites

1. Οτι υπερβαίνει την άδεια θεωρείται υπέρβαση.Για να βρεθεί το ποσοστό που χρειάζεται να δηλωθεί διαιρείται με τα μέγιστα επιτρεπόμενα.Στο παράδειγμα, ΥΚ και ποσοστό 40/200 εφόσον 200 είναι η μέγιστη κάλυψη.(το ιδιο ισχύει και για τη δόμηση)

 

2.Ναι (βέβαια κατά καιρούς κάποια τοπικά γραφεία του ΤΕΕ απαντούν προφορικά διαφορετικα που είναι ευμενέστερο)

 

3.Περίεργη φάση :smile: . Είναι αυθαιρεσία αλλά πως να κοστολογηθεί αν από την αρχή μέτρησε σε δόμηση το λεβητοστάσιο.Με κανονική άδεια νομιμοποίησης.Αλλά το λεβητοστάσιο που θα πάει όμως μετά?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Έχω καποιες απορίες και προσπαθώ να κατανοήσω το νομοθετικό μπάχαλο του 4014/11 μπορείτε να μου απαντήσετε σε κάποιες ερωτήσεις?

Έχω μια περίπτωση που θέλω να κάνω τακτοποίηση σε παλιό υφιστάμενο κτήριο με χρήση ενοικιαζομένων δωματίων που έχει μια προσθήκη. Η προθήκη είναι κουζίνα των 30τμ με χρηση ταβέρνα. Στο ίδιο οικόπεδο υπάρχουν και άλλες ανεξάρτητες αυθαίρετες κατασκευές, όπως χώρος wc με πλυντήριο 20τμ από οπτόπλινθους και πλακοσκεπη και μια άλλη ανεξάρτητη κατασκευή με πάνελ 4τμ αποθήκη. Υπάρχουν τρεις κλίμακες που οδηγούν στον Α’ όροφο οι οποίες είναι αυθαίρετες. Μια ξύλινη κατασκευή που έχει για επικάλυψη πάνελ (λαμαρίνα και πολυουρεθάνη) αλλά είναι ανοικτή από όλες τις πλευρές αυτό μπαίνει στην κάλυψη και όχι στην δόμηση σωστά? Πως θα τα υπολογίσω όλα αυτά? Η κουζίνα + wc με πλυντήριο + αποθήκη =54τμ αυθαίρετων?

Link to comment
Share on other sites

To υφιστάμενο έχει άδεια και δεν έχει αλλάξει η χρήση του;

Οι προσθήκες είναι ισόγειες;

 

Την κουζίνα ως ΚΧ, το πλυντήριο και την αποθήκη ως ΒΧ. Συντελεστές υπέρβασης κάλυψης και υπέρβασης του Δ -εάν συντρέχει. Οι κλίμακες και το στέγαστρο με αναλυτικό, εκτός αν είναι αποδεδειγμένα κατασκευασμένα προ του 83, οπότε εξέτασε το ενδεχόμενο να πάνε ανά μ2 και αυτά.

Link to comment
Share on other sites

Η απόσταση μεταξύ πλυντηρίου και κτηρίου (προ 1955) είναι στα 2μ το ιδιο και η αποθήκη. το κτήριο δούλευε ως ενοικιαζόμενα δωμάτια μέχρι πριν 5 χρόνια από τότε έχει χάσει την άδεια από τον ΕΟΤ. Όλες οι προσθήκες είναι ισόγειες. Υπάρχει μια άδεια αντικατάσταση στέγης του κτηρίου πριν 15 χρόνια. Την έχω στα χεριά μου αλλά παρόλο που ήταν το χώρος πλυντηρίου και η αποθήκη μαζί με ένα μέρος της κουζίνας τοτε, έγινε επέκταση της αργότερα, ο τότε μηχανικός στην άδεια για την αντικατάσταση δεν τα είχε βάλει. Με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα. Οι κλίμακες είναι παλιές αλλά δύσκολο να το αποδείξουμε το στέγαστρο είναι 2 χρόνων παλιό.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.