Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Μερικές απορίες


Recommended Posts

Δε σε νοιάζει για την άδεια αντικατάστασης. Πιο σημαντικός είναι ο συντ προ του 83. Βρες μία α/φ, τα κτίσματα λογικά θα φαίνονται. Για τις κλίμακες, αν δεν είναι ξεκάθαρο από την α/φ, δες μήπως μπορείς να το τεκμηριώσεις με έκθεσή σου, πχ με βάση τη χρήση και τη λειτουργία του κτίσματος. Αλλίως αναλυτικό και αυτά για να ξεμπερδέψεις...

 

Το προ του 55 πως τεκμηριώνεται;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 54
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Έχει γίνει σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας σε εκτός σχεδίου αγροτεμάχιο. Τα σπίτια που βρίσκονται μέσα (8 τον αριθμό) ΔΕΝ είναι κολλητα μεταξύ τους. Ισχύει η οριζόντια η όχι; ( στην οριζόντια μάλλον πρέπει να είναι κολλητα... Η κάθετη έτσι κ άλλιως δεν ισχύει)

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα!

 

Χθες πήγα στην Πολεοδομία Καβάλας για να μου λύσουν κάποιες απορίες για μια νομιμοποίηση και έπεσα από τα σύννεφα!

 

Σε διόροφη κατοικία που έχει υπόλοιπο δόμησης, έγιναν αυθαιρεσίες που κάποιες χρήζουν τακτοποίησης (αλλαγή χρήσης στο υπόγειο και μερικό του ξεμπάζωμα για δημιουργία υπογείων "βεραντών") και κάποιες χρήζουν νομιμοποίησης (επιπλέον τμήμα εξώστη, αλλαγή εξωτερικού κλιμακοστασίου, αποθήκη κάτω από το κλιμακοστάσιο). Ενώ λοιπόν ήθελα να εντάξω το κτίσμα στον 4014 με τακτοποίηση και νομιμοποίηση μαζί η υπάλληλος με πληροφόρησε ότι ο νόμος δεν προβλέπει κάτι τέτοιο άσχετα με το τι λένε οι ερωταπαντήσεις του ΥΠΕΚΑ και δεν προβλέπεται αυτό σε καμιά εγκύκλιο! Από τη στιγμή που υπάρχει τμήμα του κτιρίου που δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί πρέπει να ξεχάσω τη νομιμοποίηση και να τα κάνω όλα τακτοποίηση!

 

Εσάς πώς σας ακούγεται αυτό;

Link to comment
Share on other sites

Βασικά, απόλυτα λογικό...

Αχ αυτή η καθαρίστρια και ο γιος της στο ΥΠΕΚΑ (κατά το: Γιωργάκη κάτσε παίξε σε αυτόν τον υπολογιστή μέχρι να τελειώσω... )

Link to comment
Share on other sites

Τότε προς τί η όλη κουβέντα περί συνδυασμού των περιπτώσεων; Και αν σε ένα οικόπεδο υπάρχει υπόλοιπο δόμησης π.χ. μελλοντική προσθήκη ορόφου, τότε με τη λογική αυτή, όποιος έχει την παραμικρή αυθαιρεσία που τακτοποιείται και δεν νομιμοποιείται δεν θα μπορεί να κάνει προσθήκη στο μέλλον ή να εκδόσει οποιαδήποτε άλλη άδεια στο οικόπεδό του;

Link to comment
Share on other sites

To παραπάνω που έγραψα, δεν αποτελεί προσωπική άποψη στο κατά πόσο και πως πρέπει να εφαρμοστούν οι διατάξεις του νόμου σε τμήματα κτιρίου (ρύθμιση, νομιμοοπίηση), αλλά ότι στην πολεοδομία έχουν δίκιο να μην προχωρούν σε τέτοιες ενέργειες, χωρίς να έχει διαμορφωθεί με σαφήνεια το νομικό πλαίσιο. Δε φταίνε αυτοί που επικρατεί αυτό το μπάχαλο με τις ερωτ/σεις.

 

Φταίνε βέβαια που δεν καταθέτουν ερωτήσεις στο υπουργείο, ώστε να εξαναγκάσουν το υπουργείο σε επίσημες διευκρινίσεις, αλλά αρκούνται στη στάση (ζωής) ο 4014 δε μας αφορά προς το παρόν και δεν ασχολούμαστε...

Link to comment
Share on other sites

Πάντως προσωπικά μετά την κρυάδα που πήρα στην Πολεοδομία θα εξαντλήσω κάθε δευτερόλεπτο της προθεσμίας (και της όποιας παράτασης δοθεί), μήπως και βγει καμία καινούργια εγκύκλιος για τον ευφάνταστο αυτό νόμο!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα! Γνωρίζουμε τελικά εάν έχει δοθεί παράταση στην κατάθεση των δικαιολογητικών;

 

Επίσης η κατάθεση πού θα γίνει; Ηλεκτρονικά; Στις πολεοδομίες;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.