Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ρελέ (ΔΔΕ)


ΟΩΝ

Recommended Posts

Καλημέρα σας.

Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα:

Σε μια τριφασική οικιακή εγκατάσταση με ΤΝ σύστημα γείωσης  κάνω μετρήσεις για να δώσω ΥΔΕ.

Οι μετρήσεις μου δείχνουν συνέχεια αγωγού γείωσης.

Επίσης, καλές τιμές βρόχου σφάλματος καθώς και της αντίστασης μόνωσης.

Όσον αφορά το ρελαί διαρροής έχω δοκιμάσει 3 καινούργια ρελαί(40 Α  30mA φυσικά τύπου AC) από 3 μεγάλους και αξιόπιστους οίκους. Βλέπω σε όλες τις περιπτώσεις το ίδιο πράγμα:

Από όλες τις γραμμές που κάνω μέτρηση, είτε «ράμπας» είτε αυτόματη μέτρηση (οι 2 πρώτες μετρήσεις με το μισό του ονομαστικού ρεύματος διαρροής-που δεν πρέπει να πέσει το ρελαί- και στις υπόλοιπες 4 μετρήσεις με 1 φορά το ονομ. ρεύμα διαρροής και 5 φορές το ονομαστικό ρεύμα διαρροής και 0ο  και 180ο ), το ρελαί πέφτει αλλά μου βγαίνει ένδειξη ότι πέφτει σε χρόνο μεγαλύτερο από τον προβλεπόμενο από τον κανονισμό (300ms) και το όργανο μου βγάζει τη σχετική ένδειξη και βόμβο. Επίσης, το ρελαί πέφτει τόσο με το πάτημα του test όσο και με βραχυκύκλωση των μπαρών ουδετέρου και αγωγού προστασίας στον πίνακα. Μάλιστα στη μέτρηση με ράμπα πέφτει στα 24mA περίπου.

Με έχει προβληματίσει πολύ το γεγονός ότι βλέπω την ίδια εικόνα και με τα 3 καινούργια ρελαί.

Μήπως έχετε κάποια ιδέα τι άλλο θα μπορούσα να ελέγξω και τι θα μπορούσε να προκαλεί το πρόβλημα; Σκέφτομαι να στείλω και το όργανο για καλιμπράρισμα γιατί έχουν μεσολαβήσει κάποια χρόνια από το τελευταίο του.

 

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

τι γίνεται με το σύστημα γείωσης; θα πρέπει να παρέχει καλή γείωση. Η ανεπαρκής γείωση μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στη λειτουργία του ρελέ διαρροής.

Μερικές φορές μπορεί να υπάρχουν κρυφές διαρροές ρεύματος στο σύστημα που είναι δύσκολο να εντοπιστούν. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε κατεστραμμένη μόνωση ή συσκευές συνδεδεμένες στο δίκτυο. Δοκιμάστε να απενεργοποιήσετε όλους τους καταναλωτές και να τους ενεργοποιήσετε έναν προς έναν για να βρείτε την πιθανή πηγή της διαρροής. Μερικές φορές τα ρελέ διαρροής μπορεί να συμπεριφέρονται απροσδόκητα σε διαφορετικά επίπεδα φορτίου. πρέπει να το δοκιμάσετε με διαφορετικά επίπεδα φορτίου για να δείτε πώς ανταποκρίνεται το ρελέ.
Γράψατε ότι δεν έχετε βαθμονομήσει για αρκετά χρόνια. Ένα εσφαλμένα βαθμονομημένο όργανο μπορεί να παράγει ανακριβή αποτελέσματα μέτρησης.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.