Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Παράταση στη ρύθμιση αυθαιρέτων του Ν.4014/11 ως 14/9/2012


ΟΩΝ

Recommended Posts

Κανείς δεν ξέρει πόσα είναι τα αυθαίρετα στην Ελλάδα , σίγουρα αρκετά εκατομμύρια , αν το κράτος εδώ και ένα χρόνο ειχε υιοθετήσει πιο ελαστικά πρόστιμα ίσως τα έσοδα να ήταν τριπλάσια , πολλοί πολίτες θέλουν να τακτοποιήσουν αλλά η τσέπη αδυνατεί ,

διότι πολλοί έχουν μείνει άνεργοι ενώ από την άλλη τα πρόστιμα είναι εξοντωτικά , ο άνεργος δεν θα τακτοποιήσει ποτέ.

Edited by loser
Link to comment
Share on other sites

ναι αλλά τώρα έχουμε κι αυτό εδώ :(

 

Αυτο το ειδατε? (με πηρε τηλεφωνο σημερα τρομαγμενος πελατης!)

http://www.tanea.gr/...le/?aid=4750028

 

Επέκταση του χρόνου αποπληρωμής και περισσότερες δόσεις για την εξόφληση των προστίμων τακτοποίησης των αυθαιρέτων μελετά το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) για τη διευκόλυνση των πολιτών που ήδη έχουν ενταχθεί στο μέτρο.

Την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου λήγει οριστικά η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων τακτοποίησης των αυθαιρέτων. Πρόκειται για την τέταρτη κατά σειρά παράταση που έχει δοθεί από το ΥΠΕΚΑ, το οποίο πλέον δεν προτίθεται να επιμηκύνει περισσότερο την προθεσμία δήλωσης των αυθαιρέτων. Αντίθετα, εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβραβεύσει όσους έχουν ήδη ενταχθεί στη διαδικασία ρύθμισης και λόγω της πολύ δύσκολης οικονομικής συγκυρίας αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται να γίνουν μικρές εκπτώσεις στο ειδικό πρόστιμο και να αυξηθεί ο χρόνος αποπληρωμής των δόσεων ή ακόμα και ο αριθμός τους.

Βάσει των στοιχείων του ΤΕΕ, μέχρι προχθές είχαν υποβληθεί στο ηλεκτρονικό σύστημα συνολικά 415.001 αιτήσεις τακτοποίησης αυθαιρέτων.

Το Δημόσιο έχει βάλει στα ταμεία του μέχρι στιγμής ποσό άνω των 600 εκατ. ευρώ, ενώ υπολογίζεται πως τα συνολικά έσοδα θα υπερβούν τα 2 δισ. ευρώ

 

στημένο; αληθινά στημένο, ή στημένο επειδη εμείς δε θα το αντέξουμε αν είναι αληθινό;

τί στα κομμάτια ξαφνικά τώρα :(

Link to comment
Share on other sites

Αντί να διορθώσουν τον νόμο και τις τεράστιες "τρύπες" που έχει και να τον αφήσουν να "ρολάρει", παίζουν με τα νεύρα του κόσμου και τα δικά μας. Μόνο σαν "κοινωνική αλητεία" μπορεί να χαρακτηριστεί όλο αυτό αν ισχύει όπως άλλωστε και η εφεύρεση-φιάσκο που ακούει στο όνομα 4014. Ένα παντελώς ανεύθυνο κράτος ζητάει από τους πολίτες του να επιδείξουν υπευθυνότητα ή επιβραβεύει κατά τον αρθογράφο τους συνεπείς ( δεν αντιλέγω αλλά ο επιθετικός προσδιορισμός "συνεπείς" είναι βάναυσος με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα ) με περίσσιο στρουθοκαμηλισμό και υποκρισία όπως πάντα.

Λυπάμαι που εν έτη 2012 είμαι μέρος του "τεχνικού" κόσμου ( και εδώ και 18 χρόνια) και αντί να ασχολούμαι με έργα υποδομών και γενικώς έργα που να βελτιώνουν την ζωή ομάδων ή του συνόλου , κάθομαι και ασχολούμαι με το πιστόλι στο κεφάλι με τι "κουστούμι" θα κόψω στην κυρά Μαρία απέναντι για το παράνομο αποχωρητήριό της και να εκδίδω βεβαιώσεις και πιστοποιητικά από ανάγκη (και μεγάλη όπως των περισσοτέρων) και μόνο. Δυστυχώς μας μετέτρεψαν σε φτηνούς σε αποζημίωση Δημόσιους Υπαλλήλους χωρίς ταυτόχρονα να μας ανταμείψουν με την παντελή έλλειψη εργασιακού άγχους του μέσου ΔΥ (όχι όλων). Συγγνώμη για την γλώσσα αλλά δεν έχω λόγια για το φιάσκο που ζούμε τουλάχιστον όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ.

Συγγνώμη και πάλι και πολύ καλημέρα σας.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Οταν διαρρέουν φήμες για παράταση με μείωση προστίμων,δεν έχει νόημα η καθυστέριση στην επίσημη ανακοίνωση.Περισσότερο μοιάζει με καψόνι παρά φέρνει αποτελέσματα.

Αλλοιώς ας βγουν να το διαψεύσουν.

Link to comment
Share on other sites

Φιάσκο το δημοσίευμα των νέων , η μη παράταση του 4014 /11 σημαίνει και πάγωμα οποιασδήποτε αγοροπωλησίας γονικής παροχής , στην περιοχή μου από τα εκατοντάδες αυθαίρετα έχουν ταχτοποιήσει ελάχιστοι ελαχιστότατοι και από αυτούς μερικοί αδυνατούν να πληρώσουν , διότι ενθουσιαστήκαν στην αρχή και τώρα είναι με το χέρι απλωμένο για δανεικά .

Edited by loser
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Στη ΝΕΤ επιπλέον σήμερα ο ρεπόρτερ έδωσε τη διάσταση ότι

ο κόσμος χρειάζεται την παράταση για να ανταπεξέλθει. Αν είχε

κάποια άλλη ενημέρωση θα το παρουσίαζε διαφορετικά το θέμα

στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων. Επιπλέον θα έβγαινε διάψευση

ότι υπάρχει η πρόθεση της μείωσης προστίμων από το ΥΠΕΚΑ.

Δεν γίνεται στέλεχος του υπουργείου να το λέει και εκείνοι να

μείνουν ασυγκίντητοι.

Πάντως δε χρειάζεται τόση μυστικοπάθεια..

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.