Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Όροι δόμησης σε εκτός σχεδίου


Recommended Posts

Και μόνο που το διαβάζω εγώ εξοργίζομαι! 16 διώροφα σε 5.2 στρέμματα (χωρίς κανένα πολλαπλασιασμό με συντελεστές και ποσοστά από καλύψεις). Ποια περιοχή είναι αυτό? Ούτε στα εντός σχεδίου δεν έχουμε τόσο πυκνή δόμηση!! Και δίνεται συνεχώς παράταση στην παράταση για να «τακτοποιηθούν» τέτοια τερατουργήματα. Μπράβο μας.

Link to comment
Share on other sites

ερωτημα: σε εκτος σχεδιου οικοπεδο εκτασης 8 στρεμματων, ορθογωνικου σχηματος παροδιο απο τη μια πλευρα σε επαρχιακη οδο απο την απεναντι παραλιακο και εκατερωθεν οι ομοροι ιδιοκτητες

 

α)ποια η οικοδομησιμοτητα του εν λογω οικοπεδου και γιατι, ποια η επιτρεπομενη καλυψη και σε ποιο φεκ τα λεει αυτα

β) η γραμμη αιγιαλου ειναι κραυγαλεα μεσα στη θαλασσα περιπου 15-20 μετρα θα ειπαρχει προβλημα με αυτο; και αν ναι τι ειδους;

 

γ)ποιες οι προυποθεσεις για την ενωση με το διπλανο οικοπεδο εκτασης 4 στρεμματων αν αυτο αγοραστει και ποια θα ειναι οι οικοδομησιμοτητα σε αυτη τη περιπτωση

Link to comment
Share on other sites

spek, κάθε περιοχή ενδεχομένως να έχει τα δικά της (π.χ. ΓΠΣ, ΣΧΟΟΑΠ, ΖΟΕ, κλπ). Μόνο με επίσκεψη στην πολεοδομία θα είσαι σίγουρος. Το ίδιο και για την γραμμή αιγιαλού, στην αρμόδια υπηρεσία.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

μήπως σε βοηθάει και η παρ. 4 του άρθρου 6? 

 

"4. Στα Καλλιεργούμενα αγροκτήματα, κατόπιν βεβαιώσεως προς τούτο της Υπηρεσίας Γεωργίας της οικείας Νομαρχίας, εκτός της κατοικίας η οποία ανεγείρεται σύμφωνα με τους όρους δόμησης της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου, είναι δυνατή η κατασκευή μιας αποθήκης εμβαδού 50 τετραγωνικά μέτρα, μεγίστου ύψους 4,50 μέτρα και αποστάσεως από τα όρια του γηπέδου 10 μέτρα, εφόσον η αποθήκη κρίνεται απαραίτητη από την αρμόδια Διεύθυνση Γεωργίας της οικείας Νομαρχίας για την αποθήκευση αγροτικών γενικώς προϊόντων και εφοδίων. "

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Εκτός σχεδίου με πρόσωπο σε επαρχιακή οδό κατά το απόσπασμα που προσαρτήθηκε στο συμβόλαιο. Είναι ντόπια ιδιοκτησία.

Στο τίτλο (αυτοσύμαβση πώλησης) που συντάχθηκε και μεταγράφηκε το 90 αναφέρεται πως: στον πρώην ιδιοκτήτη περιήλθε με τα προσόντα της έκτακτης χρησικτησίας από κληρονομιά του πατέρα του καθόσον το κατείχε από το 1930 μέχρι σήμερα (1990).

 

Είναι οικοδομήσιμο;

Εμπίπτει στη παρ 2 ββ του άρθρου 1 του 270 Δ 31-5-85;

 

2. Κατά παρέκκλιση από την προηγούμενη παράγραφο θεωρούνται άρτια και οικοδομήσιμα τα γήπεδα:

ββ) Τα γήπεδα που υφίστανται κατά τη 12-9-64 ημέρα δημοσίευσης του από ΒΔ/21-7-64 (ΦΕΚ-141/Δ).

Ελάχιστο πρόσωπο: είκοσι (20) μέτρα.

Ελάχιστο βάθος τριάντα πέντε (35) μέτρα.

Ελάχιστο εμβαδόν χίλια διακόσια (1200) μ2. 

Τοπογραφικό.pdf

Edited by nzerman
Link to comment
Share on other sites

δες αυτο

http://www.domiki.gr/info/050414-1.htm

 

και αυτο

 

 

http://www.teeam.gr/teeam/images/stories/eishghseis/shmeiwseis_sem.pdf

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Είναι οικοδομήσιμο;

Εγγρ-27740/7-10-05 (Δ/νση Νομ. Εργου) Εγγρ-27740/05

Απόψεις σχετικά με χρόνο δημιουργίας οικοπέδων προερχόμενα από έκτακτη χρησικτησία

 

 

Αναφορικά με το εν θέματι σχετικό και το συνημμένο μ' αυτό έγγραφο της πολεοδομίας Γιαννιτσών σας γνωρίζουμε τα εξής:

 

Η έκτακτη χρησικτησία (Αρθ 1045 ΑΚ) αποτελεί πρωτότυπο τρόπο κτήσης κυριότητας σύμφωνα με το εμπάγματο δίκαιο πολεοδομικώς δε - στις περιπτώσεις όπου τίτλος ιδιοκτησίας ακινήτου είναι η έκτακτη χρησικτησία αναγνωρισμένη τελεσίδικα με δικαστική απόφαση - ως χρόνος δημιουργίας του οικοπέδου λαμβάνεται η ημερομηνία κατά την οποία υπεισήλθε στην νομή και κατοχή του ακινήτου ο μετέπειτα αναγνωρισθείς κύριος αυτού.

 

Η εν λόγω ημερομηνία πρέπει να προκύπτει σαφώς από το ιστορικό και αιτιολογικό της σχετικής απόφασης του δικαστηρίου που αναγνωρίζει την έκτακτη χρησικτησία.

 

Κατά συνέπεια πολεοδομικώς ως χρόνος δημιουργίας του οικοπέδου, λαμβάνεται η έναρξη της εικοσαετίας και όχι η συμπλήρωση αυτής, δηλ. ο χρόνος έναρξης του φυσικού εξουσιασμού και της αποδεδειγμένης πλέον οριοθέτησης του οικοπέδου, ο οποίος στις περιπτώσεις χρησικτησίας προηγείται και δεν συμπίπτει με το χρόνο οριστικής κτήσης κυριότητας όπως σε όλες τις άλλες περιπτώσεις.

Link to comment
Share on other sites

Σε περίπτωση χρησικτησίας, για την εξέταση της αρτιότητας, ως χρόνος δημιουργίας θεωρείται ο χρόνος που συντελείται η χρησικτησία, όπως προκύπτει από Δικαστική Απόφαση ή συμβολαιογραφική πράξη (δηλαδή όταν έχει συμπληρωθεί η εικοσαετία, επειδή μόνο τότε επέρχεται η κατάτμηση - Εγκ-24/89, Εγκ-74/89 & Εγκ-35/91 και έγγρ. 24169/5864/3.10.01 της ΔΕΝ – η αντίθετη άποψη που διατυπώνεται στο Έγγρ. 277740/7.10.05 της ΔΕΝ, θα πρέπει να αποσαφηνισθεί με γνωμοδότηση και απόφαση Υπουργού, επειδή πολεοδομικά επηρεάζει τον έλεγχο της αρτιότητας – σχετ. και Εγκ14/99 και Γνωμ. ΝΣΚ 649/98, για τις πράξεις εφαρμογής). Στην εν προκειμένω περίπτωση όμως στον μνημονευόμενο τρόπο κτήσης κατά τον τίτλο του έτους 1990 δεν περιγράφεται παλαιότερη συμβολαιογραφική πράξη.

Αρκεί η συμβολαιογραφική πράξη του έτους 1990 με την περιγραφή για τον τρόπο κτήσης ή θα έπρεπε να υπάρχει παλαιότερος τίτλος προ της 12-9-64

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.