Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Φωτοερμηνεια ποιος???


Recommended Posts

Συναδελφοι καλησπερα, συγχωρέστε με για την αφέλεια της ερώτησης, αλλά την φωτορμηνεία στους χάρτες ποιος θα την κάνει?? Φαντάζομαι ότι επειδή μάλλον δεν υπάρχει τέτοιο επάγγελμα θα την κάνει ο εκάστοτε μελετητής. Έχει κάνεις κανένα υπόδειγμα ή έχει κάνει ποτε φωτοερμηνεία να μας δώσει τα φώτα του?

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 41
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Όλοι όσοι έχουν σπουδάσει φωτογραμμετρία, γνωρίζουν πως γίνεται η φωτοερμηνεία ζευγών αεροφωτογραφιών.

Link to comment
Share on other sites

Πρέπει να γίνει από εξειδικευμένο μηχανικό και να κάνει φωτοερμηνεία 2 ζευγών αεροφωτογραφιών. Συνήθως είναι τοπογράφος με γνώσεις φωτογραμμετρίας. Ο ίδιος (εξειδικευμένος μηχανικός) που θα χορηγήσει τη σχετική βεβαίωση θα πάρει και το βάρος της ευθύνης. Η φωτοερμηνεία συνοδεύεται απαραίτητα από βεβαίωση του ειδικού μηχανικού.

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί να γίνει και μονοεικονική φωτοερμηνεία.

Εν πάσει περιπτώση φωτοερμηνείες συνήθως κάνουν οι τοπογράφοι μηχανικοί από τους μηχανικούς και οι δασολόγοι.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάλι δεν έχω καταλάβει "τι είναι η φωτοερμηνεία". Από τι αποτελείται σαν τεύχος/σχέδια/κλπ?

 

Είδα από συνάδελφο τεχνική έκθεση συνοδευόμενη από αποσπάσματα αεροφωτογραφιών με σημειωμένη την ιδιοκτησία που έλεγε χοντρικά ότι "η σημειωμένη ιδιοκτησία ταυτίζεται σε όλες τις διαθέσιμες αεροφωτογραφίες που επισυνάπτονται". Είναι αυτό φωτοερμηνεία;

Link to comment
Share on other sites

Και δηλαδή θα πρέπει όσοι δεν δικαιούμαστε να κάνουμε φωτοερμηνεία να λαμβάνουμε υπόψη μας στην αμοιβή μας και την αμοιβή αυτού που θα κάνει τη φωτοερμηνεία? Ούτε εγώ κατάλαβα τι εννοούν φωτοερμηνεία. Δηλαδή αεροφοτογραφία που δείχνει το κτήριο δεν είναι πιστήριο?

Link to comment
Share on other sites

Για απλές περιπτώσεις όπου είναι εμφανής η αυθαιρεσία, μπορεί να μας πει κανένας συνάδελφος τοπγράφος, τι έκθεση θα συντάσσουμε; υπάρχει κάποια στάνταρ στοιχεία που πρέπει να αναφερθούν;

 

Εντάξει, εφόσον είναι δύσκολη περίπτωση θα πρέπει να απευθυνθούμε σε εξειδιεκυμένο συνάδελφο, δεν μπορεί όμως να χρειαζόμαστε εξειδικευμένη μελέτη για απλές περιπτωσεις όπου βλέπεις τι έχει κλεισθεί παρανόμως με ευκολία.

Link to comment
Share on other sites

ρε παιδιά

στην Υπομηχανικών του 1969-1974

φωτογραμμετρία κάναμε για 2 ή 3 χρόνια

το μόνο που θυμούμαι είναι ότι με την μέθοδο της είχες οπτική εμφάνιση του όγκου (μέσα από μια διπλή απεικόνιση της ίδιας φωτογραφίας με ειδικά γυαλιά)

Επομένως αν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε μία φωτογραφία για να αποδείξετε την ύπαρξη μόνο ενός μονώροφου αρκεί και μόνο αυτή η μία φωτογραφία

Αν όμως πρόκειται να την χρησιμοποιήσετε για να αποδείξετε την κατασκευή του α' β' γ' ορόφου τότε πράγματι πρέπει να γίνει φωτοερμηνεία (στην οποία φαίνονται οι όγκοι όπως προανέφερα ήδη)

Link to comment
Share on other sites

Ούτε εγώ κατάλαβα τι εννοούν φωτοερμηνεία. Δηλαδή αεροφοτογραφία που δείχνει το κτήριο δεν είναι πιστήριο?

Με αυτή τη λογική έπρεπε να έχουν καταργηθεί και οι τεχνικές εκθέσεις που κάνουμε εμείς για τις οικοδομές.Με κανα2 φωτογραφίες θα εξηγούνταν όλα.Δεν είναι έτσι.Αν δεις μια αεροφωτογραφία θα καταλάβεις.Δεν είναι για όλους εύκολο να καταλάβουν τι παίζεται.Η φωτοερμηνεία έρχεται να δώσει σε χαρτί την πληροφορία που παίρνει κάποιος από την ανάλυση της φωτογραφίας.Είναι κάτι σαν τεχνική έκθεση με εξειδικευμένο θέμα.

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.