Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Μετατροπή εισφοράς γης σε χρήμα


Recommended Posts

Σας ευχαριστω όλους για τις απαντήσεις σας αν και καθυστερημενα.

Μετά απο συζήτηση με υπάλληλο της πολεοδομίας μου είπε ότι αν κρίθεί απαραίτητο λόγω μη αξιοποιησης του ακινήτου θα μπορούσε να μετατραπεί η εισφορα γης σε χρήμα. Πολλές φορές όμως που το έχουν κάνει καταλήγουν οι ιδιοκτήτες να ζητούν πάλι να μετατραπεί σε γη λόγο υπέρογκου ποσού είτε μη επαρκούς κεφαλαίου. Οπότε πλέον για να γίνει αυτή η μετατροπή πρέπει να υπάρχουν απαγορευτικές ενδείξεις για την αξιοποίηση του ακινήτου. Εννοείται πάντα ότι αυτές οι εισφορές σε γη δεν αφορούν κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

όπως ειπαμε, κατα την υποβολη των δηλωσεων ιδιοκτησιας -και επεσημανε και ο nbr-

υπαρχει  μια πονηρη παραγραφος

7.1. (Διαγράψτε ότι  δεν ισχύει)

        7.2. Δέχομαι αντί  ολόκληρης η μέρους της εισφοράς σε χρήμα που μου

         αναλογεί να προσφέρω ίσης αξίας τμήμα της ιδιοκτησίας μου.

[αν δεν  προσεξεις την παραγραφο αυτη και δεν την  διαγραψεις θα σου παρουν γη αντι για χρημα, διοτι "γη" χρειαζονται...]

 

Στα επομενα σταδια,

Για σχεδιαστικους και μονον λόγους,

α] -υπαρχει περιπτωση να του παιρνουν περισσοτερα τμ απο οσα επρεπε. Τότε του οφειλουν προσθετη αποζημιωση με τις διαταξεις περι απαλλοτριωσεων και οχι της ΠΕ.

β] -υπαρχει περιπτωση να του παιρνουν λιγωτερα τμ, αρα οφειλει επιπλεον εισφορα σε χρημα.

 

[ δεν αντιλαμβανομαι σε ποιες διαταξεις στηριζεται ο υπαλληλος και λεει αυτα που προανεφερες  και "σε ποιο σταδιο" μπορει κατα το δοκούν, να αλλαζει η υποχρεωση απο χρημα σε γη και  το αντιθετο...

ο δε μελετητης, μια φορα να εχει να επεξεργασθει 100 στρεμματα  "γης", . μετα καποιοι να λενε "δωσε πισω 5 στρ. και παρε χρημα" και μετα καποιοι να "τα γυριζουν"]

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Δεν γίνονται αυτά σε κυρωμένες τουλάχιστον πράξεις!!!! Ούτε ομως και σε αυτές που εκκρεμούν ακόμη. Ο ιδιοκτήτης, όπως το γράψαμε παραπάνω και το επισημαίνει και σήμερα ο Δημήτρης( τίποτα δεν του ξεφεύγει) , υπέγραψε μία δήλωση ιδιοκτησίας (τετρασέλιδο). Ο "ισολογισμός γης" στην πράξη εφαρμογής χρειάζεται πάνω απ' όλα γη. Εξ' ού και η αναφορά στην "δήλωση ιδιοκτησίας".

Με τον νόμο του 2014, που αφορά τις νέες πράξεις, πιστεύω θα έχουμε δυσκολίες στο θέμα αυτό, γιατί μίκραιναν αρκετά τις εισφορές. Νομίζω γίνονται μία- δύο σε όλη την Ελλάδα (αλλά δεν θα τελειώσουν ποτέ).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.