Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Βεβαίωση μηχανικού


Recommended Posts

Θα ήθελα να ρωτήσω κι εγώ το εξής : Έχουμε ενα δομημένο οικόπεδο στη Σύρο και πρίν απο αυτό έχουμε άλλα δυο οικόπεδα αδόμητα μεχρι να βγούμε στην κοινοτική οδό. Έκανα εξαρτημένο τοπογραφικό τον Οκτώβριο 2011 γιατί τα παλιά ήταν του 1970 (μετροταινία) και επειδή υπάρχει κτηματολόγιο στο νησί, προκειμένου να γίνει δουλεία διόδου 1 μέτρου στον υπάρχοντα δρομίσκο 2 μετρων που οδηγεί στην κοινοτική οδό. Η συμβολαιογράφος ζητά βεβαίωση ΤΕΕ. Πρέπει να στείλω και το τοπογραφικό ηλεκτρονικά και τι αμοιβές και ιστορίες αφου είναι δικό μας ???

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 983
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Εννοώ βεβαίωση οτι δεν υπάρχει κτισμα εντός των ορίων του κάθε ακινήτου, και δεν υφίστανται αυθαίρετες κατασκευές και χρήσεις εντός του ακινήτου και αυτό υφίσταται νομίμως. (2 βεβαιώσεις)

Edited by VASILIS GAVALLAS
Link to comment
Share on other sites

Δε στέλνεις κανένα τοπογραφικό πουθενά παρά μόνο στη συμβολαιογράφο που μάλλον θέλει να αποτυπώνεται η δουλεία.Αμοιβές δεν έχει δικαίωμα κανείς άσχετος να σου ζητάει.

Link to comment
Share on other sites

Μανώλη σε ευχαριστώ, το τοπογραφικό το έχει στα χέρια της αλλά εκκρεμούν οι 2 βεβαιώσεις από εμένα για να προχωρήσουμε.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι πριν λίγους μήνες έκανα 8 τοπογραφικά σε αδόμητα αγροτεμάχια σε ένα γνωστό μου. Δεν έχουν ακόμα κάνει συμβόλαια και προφανώς χρειάζεται βεβαίωση μηχανικού. Τι αμοιβή να ζητήσω εγώ από αυτόν τον άνθρωπο από τη στιγμή που έχω πάει και τα έχω δει και ξέρω ότι ειναι αδόμητα; Το πρόβλημα είναι ότι πρέπει να κόψω και απόδειξη και να πληρώσω ΦΠΑ. Τι να του πω του ανθρώπου που είναι και ένα γεροντάκι και δεν ξέρω αν θα καταλάβει; Θέλω να με πληρώσεις πάλι για να υπογράψω ότι δεν έχεις αυθαίρετο στα χωράφια; Μπορώ να κόψω απόδειξη 50 ή 100 ευρώ ή α μου βάλει χέρι το ΤΕΕ; Θα εκτιμούσα πολύ μία γνώμη. Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Για τις βεβαιώσεις δεν έχει οριστεί νόμιμη ακόμη, οπότε δεν μπορεί να σου πει κανένας τίποτα....ο καθένας κάνει ότι νομίζει!!!Μόνο στη θεσσαλία απο ότι έχω ακουσει το τεε τους λεει συγκεκριμένη τιμή αλλα δεν είναι κατι επίσημο...

Link to comment
Share on other sites

(όσο αμοιβή θες για το καθένα) * 8 + ΦΠΑ = τόσα του ζητάς και κόβεις απλά ΑΠΥ

 

(Ίσως θα χρειαστεί να κόψεις 8 διαφορετικές ΑΠΥ, αλλά αυτό λίγο σε νοιάζει)

Link to comment
Share on other sites

Όπως ακριβώς δεν μας κόβει το σούπερ μάρκετ μια απόδειξη για κάθε προϊόν που βάζουμε στο καλάθι μας, έτσι κι εμείς δεν κόβουμε ξεχωριστές αποδείξεις για μια ουσιαστικά δουλειά που θα πληρωθεί συνολικά. Για αυτό έχουν πολλές γραμμούλες οι ΑΠΥ. Για να τις συμπληρώνουμε και όλες αν χρειαστεί.

Link to comment
Share on other sites

Για να είναι όμως συγκεκριμένο το ΑΠΥ και να είναι και συμβατό σε έλεγχο του ΣΔΟΕ , αναγράφουμε αναλυτικά τη θέση του κάθε γηπέδου από τα 8 που αναφέρεται στο ΑΠΥ και όχι "8 βεβαιώσεις αδόμητου" και τέρμα.

Link to comment
Share on other sites

Γενικότερα τι αμοιβη θεωρείται εσείς λογική για μία βεβαιωση σε αδόμητο γήπεδο όταν μάλιστα πρόκειται να πληρωθείς για το τοπογραφικό. Ρωτάω γιατί εμένα μου φαίνεται καραγκιοζιλίκι να πω σε ένα πελάτη αύριο ότι κοστίζει πχ 500Ε το τοπογραφικό και πχ 100 η βεβαίωση. Αφού δεν έχει καμία επιπλέον εργασία εκτός από το να μπω δέκα λεπτά στο ιντερνετ και να γράψω τα στοιχεία του ακινήτου. :-/

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.