Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Υπόγειο-Διάφορες περιπτώσεις


Recommended Posts

  • 2 weeks later...
  • Απαντήσεις 670
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

 

 

Τμήμα υπογείου εχει νομιμοποιηθει με 720/77(εντος περιγραμματος κτλ,με σωστες σταθμες)ως βοηθητικος χωρος.Το 1978 βγαινει αδεια προσθηκης οπου αποτυπωνεται κανονικα το υπαρχον υπογειο(οπως ειναι και τωρα) ως 2 αποθηκες.Εχει δηλ.ολο το υπογειο σε δυο μεγαλες αποθηκες.οι υποψιν μεγαλοι χωροι περιγραφονται στη συσταση οριζοντιων ιδιοκτησιωντου 1983 ως ο Υ1 επαγγελματικος χωρος υπογειου και ο Υ2 επαγγελματικος χωρος υπογειου .Ο Υ1 επαγγελματικος χωρος υπογειου εχει μετατραπει σε γραφειο πριν το 1983,και ο Υ2 σε παρκινγκ με κατασκευασμενη ραμπα το 2000.ΠΩΣ ΤΑ ΔΗΛΩΝΩ (οσον αφορα το προστιμο)?Και ,πως αποδεικνυεται η παλαιοτητα .Με ενδιαφερει κυριως τοΥ1....Εχω και διαμερισματωση η με καλυπτει η κατοψη υπαρχοντος υπογειου της αδειας προσθηκης του 1978?

 

 

δηλ.να πω το ιστορικο

 

Αρχικα εχω αδεια του 1973 ισογειου και α οροφου με υπογειο..

το υπογειο που δειχνεται στην αδεια του 1973 ειναι μικροτερο απο αυτο που κατασκευαστηκε,ετσι λοιπον νομιμοποιηθηκε το υπολοιπο τμημα με 720/77 (παντα ως βοηθητικο-αποθηκη) ως ενιαιο υπογειο.

το 1978 εκδοθηκε προσθηκη β-γ οροφου και δωματος με αποτυπωση υπαρχοντων υπογειου ,Ισογειου και Α οροφου....καθ ολα νομιμα,το υπογειο φαινεται σαν 2 μεγαλες αποθηκες (βοηθητικοι χωροι)...μονο οι χρησεις αλλαζουν οπως αναφερω πιο πανω...

Edited by mixyak790
Link to comment
Share on other sites

mixyak, ακόμη δε ξέρουμε τίποτα γιατί δεν έχει βγει ο νέος νόμος.

Βάση του προσχεδίου από ότι έχω διαβάσει πάντα, για την αλλαγή χρήσης αν δεν υπάρχουν αποδεικτικά (αεροφωτογραφία ή κάποιο έγγραφο ( φορολογικό αν θυμάμαι καλά που να αναφέρει την ημερομηνία αλλαγή χρήσης) το περνάς πάντα βάση προσχεδίου στη πιο δυσμενή ημερομηνία, δηλαδή μετά την 01/01/2004.

Όσο αναφορά τη διαμερισματοποίηση, δε γνωρίζω αν θα υπάρχει στο νέο νόμο ( κάπου εδώ διάβασα ότι μπορεί να την καταργούν)

Όσο αναφορά τις αλλαγές χρήσεις, στο προσχέδιο τα έχουν αλλάξει από ότι ίσχυε στο 4014.

 

ρίξε μια ματιά στο προσχέδιο, αλλά και πάλι αν δε βγει ο νόμος δε μπορεί να ξέρει κανείς. αλλά και να βγει πάλι απορίες θα έχουμε για κάποια θέματα :smile:

Link to comment
Share on other sites

Θελω να ρωτησω κατι γενικο ..με αφορμη την αποτυπωση υπαρχοντος(νομιμου) υπογειου της προσθηκης του 1978.....

οταν εχω μια αδεια προσθηκης οπου εχουμε αποτυπωση υπαρχοντος η εγκεκριμενη αυτη κατοψη της αποτυπωσης δεν μπορει να χρησιμοποιηθει ,χωρις να ανατρεξουμε σε παλαιοτερες?αφου ειναι η τελευταια εγκριθεισα η οποια εμπεριεχει και φωτογραφιες υπαρχοντος κτλ?   (γινεται και αυτοψια)

Edited by mixyak790
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Υπόγειο σε διώροφη κατοικία δεν κατασκευάστηκε. Ο ιδιοκτήτης θέλει να κλείσει την επίβλεψη και την άδεια που έχει λήξει κ να πάρει ρεύμα. Άδεια του 96. Ποια η διαδικασία για να εμφανίσω στην πολεοδομία την κατάσταση ως έχει? Με 4178? Και αν ναι ως τι? Αναθεώρηση κ ενημέρωση φακέλου δεν γίνεται.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Υπόγειο σε διώροφη κατοικία δεν κατασκευάστηκε. Ο ιδιοκτήτης θέλει να κλείσει την επίβλεψη και την άδεια που έχει λήξει κ να πάρει ρεύμα. Άδεια του 96. Ποια η διαδικασία για να εμφανίσω στην πολεοδομία την κατάσταση ως έχει? Με 4178? Και αν ναι ως τι? Αναθεώρηση κ ενημέρωση φακέλου δεν γίνεται.

τι εγινε τελικα?

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Αυθαίρετος όγκος κτιρίου που δεν προβλεπόταν στην οικοδομική άδεια τακτοποιήθηκε με τον 4178/2013 ως υπόγειος βοηθητικός χώρος... σε συμβόλαιο που έγινε στη συνέχεια για διαχωρισμό κάθετης συνιδιοκτησίας  ο χώρος αυτός χαρακτηρίζεται ως Υπόγειος Βοηθητικός Χώρος - Αποθήκη... τα σχέδια που συνόδευαν την δήλωση καθώς και η βεβαίωση μηχανικού που ελήφθησαν υπόψιν για τα συμβόλαια δεν ανέγραφαν πουθενά τον όρο Αποθήκη... σήμερα θέλω να εκδώσω άδεια αποπεράτωσης και να γίνει χρήση τμήματος του βοηθητικού χώρου ως μπάνια... έχω την δυνατότητα; Η ΥΔΟΜ δεν το δέχεται γιατί στο συμβόλαιο αναφέρεται ο χαρακτηρισμός συνολικά του χώρου ως Αποθήκη... αν όμως λανθασμένα στο συμβόλαιο προστέθηκε ο όρος Αποθήκη και γίνει διόρθωση συμβολαίου και ο χώρος χαρακτηρίζεται ως Υπόγειος Βοηθητικός, μπορεί να γίνει χρήση μπάνιου στον χώρο αυτό; (εφόσον τα μπάνια με βάση τη νομοθεσία είναι βοηθητικοί χώροι); Να αναφέρω πως καλύπτονται οι προϋποθέσεις ελάχιστου ύψους, ενώ τα μπάνια θα εξυπηρετούν τα διαμερίσματα του ισογείου (που βρίσκονται στην ίδια στάθμη με το υπόγειο)...

Edited by Ellital
Link to comment
Share on other sites

Τότε με την αίτηση αποπεράτωσης (άρθρο 107 παρ 5α 5β) ζήτησε  συγχρόνως και την αλλαγή χρήσης σύμφωνα με το άρθ 107 παρ 9 (η οποία προφανώς και στην περίπτωσή σου επιτρέπεται-δες το σχετικό άρθρο του ΝΟΚ περί βοηθ χώρων στο υπόγειο)

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.