Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Υπόγειο-Διάφορες περιπτώσεις


Recommended Posts

@ΚΑΝΑ σε ευχαριστώ πολύ, την είχα ζητήσει την αλλαγή χρήσης (και μάλιστα ζητήθηκε παράλληλα από τον συνάδελφο που είχε εκτελέσει στο παρελθόν την υπαγωγή στο Ν. 4178/2013 στη νέα δήλωση υπαγωγής στον Ν.4495/2017 να δηλώσει τον χώρο ως Κύριας Χρήσης) αλλά δεν έγινε δεκτό από την ΥΔΟΜ, εμμένοντας πως στο συμβόλαιο αναφέρεται ο χώρος ως Υπόγειος Βοηθητικός - Αποθήκη  και  ότι έτσι δεν μπορεί να γίνει καμμία άλλη χρήση... όμως δεν αναφέρθηκα ποτέ στην παρ. 9 του άρθρου 107 για να έχω επιχείρημα...όπως το αντιλαμβάνομαι και εγώ αναφέρεται ξεκάθαρα...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 670
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

@ΚΑΝΑ αν έχεις υπόψιν η αλλαγή χρήσης μπορεί να γίνει τόσο για τις περιπτώσεις 5α όσο και 5β του άρθρου 107; Καθώς στην παρ. 9 αναφέρει "Τυχόν εργασίες για την αλλαγή της χρήσης στους ανωτέρω χώρους,εφόσον δεν έχουν εξαιρεθεί οριστικά από την κατεδάφιση, δύναται να εκτελεστούν σύμφωνα με την §5β." ... δηλαδή η δυντότητα αλλαγής χρήσης δεν ισχύει και για την 5α; (όπου 5α = εργασίες αποπεράτωσης ενώ 5β = εργασίες επισκευής, κατεδάφισης, κατασκευής στέγης, ενίσχυσης...)

Link to comment
Share on other sites

σε ποια  κατηγορία  αυθαιρεσιών υπάγεσαι??

(υπόψη ότι οι κατηγορίες  1-2-3-4,  εξαιρούνται οριστικά από την κατεδάφιση -οπότε σ' αυτές τις κατηγορίες μπορείς να εκτελέσεις οποιαδήποτε εργασία)

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Προφανώς εννοείς ότι εντάχθηκε στη κατηγορία 5 βάσει  του  Ν 4178/13

Αν εντασσόταν σήμερα στο Ν 4495 πάλι κατηγ 5 θα ήταν?  

Στο ρωτώ γιατί οι διατάξεις των 2 Ν διαφέρουν σημαντικά 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σ΄αυτή την περίπτωση (κατηγ 5) δεν μπορείς να προβείς σε όλες τις εργασίες που απαιτούνται για την αλλαγή χρήσης και επιτρέπονται  μόνο οι εργασίες που αναφέρονται στο άρθ 107 παρ 5β  (και ο 4495 το αναφέρει-αλλά και υπάρχει και σχετική εγκύκλιο του Ν 4178)

ΑΛΛΑΓΗ ΧΡΗΣΗς ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ 23-3-16.pdf

Δες μήπως μεταφέροντας τη δήλωση στον Ν 4495 μπορείς να το κατατάξεις στην κατηγ 4 (οπότε ΘΑ μπορείς να κάνεις οποιαδήποτε εργασία απαιτείται για την αιτούμενη-επιδιωκόμενη αλλαγή χρήσης)

  

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Υπόψη επίσης ότι η ΥΔΟΜ δεν έχει δικαίωμα να ελέγξει διεξοδικά το συμβόλαιο (αυτό τουλάχιστο αναφέρονταν στον 4030/11 ή στην ΚΥΑ 7533/12) αλλά μόνο ως προς την κυριότητα 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.