Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Υπόγειο-Διάφορες περιπτώσεις


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 670
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ακριβως. Αναλυτικο για το ξεμπαζωμα και ΥΔ βοηθητικων χωρων για το πρωην υπογειο. Υπαρχει ομως το προβλημα που προανεφερα για το "ξεμπαζωμενο απο τη μια πλευρα". Ως συνηθως, αναμονη.

 

To ''ξεμπαζωμένο από μία πλευρά'' έρχεται να καλύψει οικόπεδα, όπου από τη μία είναι πλήρως μπαζωμένα και από την άλλη εχουν αποκαλυφθεί ή/και στην άδεια απλά υπήρχε ένα τοιχάκι και μπάζωμα μέχρι 1,5 μέτρων, δηλαδή το διαμορφωμένο έδαφος και όχι το φυσικό, ώστε να θεωρείται κι εκεί υπόγειο και μάλιστα στην ξεμπαζωμένη πλευρά συνήθως κατεβαίνεις με σκαλιά κι απλά ξεμπαζώθηκε ο χώρος για να γίνει είσοδος. Πάλι είναι εντός εδάφους ο χώρος και επομένως έχει κάποιες μειονεκτικές προυποθεσεις ωστε να θεωρηθει κύριος χώρος. Και σίγουρα ένα μεγάλο μέρος του χώρου είναι 1,5 και πλέον μέτρα χαμηλότερα από τη στάθμη του διαμορφωμένου εδάφους

 

Δε πιστεύω να έχει χρήση σε κτίσματα όπου αποκαλυφθηκε περιμετρικά το υπόγειο, μιας κι εκεί η διαμόρφωση του χώρου είναι όντως διαφορετική και το υπόγειο πλέον δεν είναι σε κανένα σημείο του χαμηλότερο από το διαμορφωμένο έδαφος.

Link to comment
Share on other sites

Θα ήθελα να κάνω την εξής ερώτηση: Υπόγειο εκτός του νόμιμου περιγράμματος του κτιρίου μπαζωμένο ή ξεμπαζωμένο πρέπει να μπαίνει υπέρβαση κάλυψης και, πέρα από αυτό, παίρνει συντελεστή 0.5?

Edited by nt86
Link to comment
Share on other sites

Θα ήθελα να κάνω την εξής ερώτηση: Υπόγειο εκτός του νόμιμου περιγράμματος του κτιρίου μπαζωμένο ή ξεμπαζωμένο πρέπει να μπαίνει υπέρβαση κάλυψης και, πέρα από αυτό, παίρνει συντελεστή 0.5?

 

Ναι μπαίνει και υπέρβαση κάλυψης (αν υπάρχει υπέρβαση της επιτρεπομένης) και 0,5 λόγω του ότι είναι υπόγειο.

Link to comment
Share on other sites

το 0.5 δεν θα έπρεπε να μπαίνει μόνο στην περίπτωση που υπήρχε στην άδεια..ειδικά αν είναι ξεμπαζωμένο?

 

Ευχαριστώ

 

Όχι συνεχίζει και μπαίνει γιατί ο χώρος είναι υπόγειο (μειονεκτικός).

Link to comment
Share on other sites

δεν μου φταναν όλα τ'αλλα μου ρθε και περίπτωση με ξεμπαζωμένο υπόγειο, πεδίο με το οποίο δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα... τα φώτα σας λοιπόν:

Υπάρχει άδεια ισογειας κατοικίας με υπόγειο σε σχέδιο πόλης, το υπόγειο πραγματικά χρησιμοποιείται ώς υπόγειο με τη διαφορά ότι έχει ξεμπαζωθεί από την μία πλευρά (οι άλλες τρείς πλευρές είναι βυθισμένες στο έδαφος κανονικά).

Καλούμαι από τον ιδιοκτήτη να δηλώσω εξολοκλήρου αυθαίρετο α' όροφο στο ίδιο κτίριο (τελικού ύψος κτιρίου από την ξεμπάζωτη πλευρά 9μ με επιτρεπόμενο της περιοχής 7,50μ), αφού υπάρχει περιθώριο δόμησης λέω να πληρώσω το παράβολο και να βγάλω άδεια νομιμοποίησης για τον α' όροφο εντός 3 ετών, με το υπόγειο τί λέτε να κάνω?? α) να δηλώσω κατα την άδεια νομιμοποίησης εργασίες επαναμπαζώματος του ξεμπάζωτου τμήματος?? β) ή μήπως το υπόγειο να το βάλω στο πρόστιμο μόνο όσον αφορά το ξεμπαζωμα (αναλυτικός)??? αν επιλέξω τη δεύτερη λύση στην μελλοντική άδεια νομιμοποίησης δεν θα έχω πρόβλημα με το ύψος κτιρίου και με το Δ πιθανόν...??? τί λέτε??

Edited by kontegr
Link to comment
Share on other sites

Πιστευω οτι ειναι ξεκαθαρη η περιπτωση σου και τελειωνεις μονο με εναν αναλυτικο για τη μια πλευρα του ξεμπαζωματος, εφ'οσον το υπογειο δεν εχει μετατραπει σε χωρο κυριας χρησης. Ειδαλλως (αν ειναι πλεον χωρος ΚΧ) πας σιγουρα με ΥΔΒΧ, δηλαδη 0,5 μειωτικο.

 

Δικο μου ερωτημα:

Διαπιστωσα οτι σε μια περιπτωση που ειχα τακτοποιησει με 3843 αλλαγη χρησης υπογειου και θεωρουσα οτι το υπογειο ειναι ξεμπαζωμενο μπρος-πισω, οτι προκειται για χωροθετηση ολοκληρης της μεζονετας 1,50 μετρο ψηλοτερα..

Το προστιμο θα παει πλεον με υπερβαση υψους χωρις δημιουργια χωρων, σωστα? (1,50/7,50=20% --> συντελεστης 0,2).

Οπου ποια επιφανεια πολλαπλασιαζω με το 0,2??

Του (πρωην) υπογειου? Του οροφου? Ολες???

Τι γνωμη εχετε?

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα!

'Εχω μια περίπτωση υπογείου (εντός νομίμου περιγράμματος) που από 60μ2 έγινε 120μ2. Ο ιδιοκτήτης θέλει να κάνει νομιμοποίηση. Ποια βήματα να ακολουθήσω;

1) Να πάω με το Ν.4014 και να πληρώσω παράβολο και να βγάλω την άδεια εντός 3ετίας; Αν ναι, αυτό δηλώνεται πουθενά ηλεκτρονικά στο ΤΕΕ ή μένει ο άνθρωπος με το παράβολο στο χέρι και περιμένει;

2) Το πάω κατευθείαν για νομιμοποίηση;

Αλήθεια είναι το πρόστιμο μικρότερο με τον 1ο τρόπο;

 

Επιπλέον θα ήθελα, αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει, να μου πει πώς γίνεται η νομιμοποίηση (εξαίρεση από καταδέφιση - δικαιολογητικά κλπ)

Link to comment
Share on other sites

Μια γνωμη:

 

Αδεια για ΙΣΟΓΕΙΑ κατοικια 100μ2.

Κατασκευαζεται και ΥΠΟΓΕΙΟ (που δεν υπαρχει στην αδεια), το οποιο ξεμπαζωνεται απο 3 πλευρες και το οποιο πλεον ειναι ΙΣΟΓΕΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ.

Βαζουμε 0,5 ή οχι?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.