Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Υπόγειο-Διάφορες περιπτώσεις


Recommended Posts

Όχι δε μπαίνει διαμερισμάτωση σε χώρο που δηλώνεις ως ΥΔ. Πρέπει να ελεγξεις και την πιθανότητα ΥΥ ή και ξεμπαζώματος (πώς έχεις φωτισμό ενώ είναι υπόγειο). Αν το υπόγειο έχει γίνει κανονικό ισόγειο δεν μπορεί να δηλωθεί ως ΒΧ. Πρέπει ΥΔ ΚΧ

 

 

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Υπέρβαση ύψους δεν έχω, ούτε ξεμπάζωμα έχει γίνει. Έχει κατασκευαστεί όπως φαίνεται στην άδεια. Είναι χαρακτηρισμένο ως υπόγειο σε οικοδομική άδεια του 1978, με χώρους αποθήκης, με υψομετρική διαφορά 0.60μ από τον δρόμο και τον περιβάλλοντα χώρο και υπάρχουν παράθυρα που καλύπτουν την ανάγκη σε φωτισμό-αερισμό. Δεν παίρνει μειωτικό συντελεστή ως υπόγειο;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 670
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Υπόγειο που αντι να εξέχει τα νόμιμα 80εκ. τωρα εξέχει 1,75 (όχι λογω ξεμπαζώματος) "θεωρείται" υπόγειο να πάρει το μειωτικό συντελεστή?

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα Συνάδελφοι,

 

Χώρος στάθμευσης σε υπόγειο,μετατράπηκε σε κλειστή αποθήκη.

1. Πώς υπολογίζω το πρόστιμο?

2. Πρέπει να προσέξω τίποτα ιδιαίτερο (π.χ θέσεις parking κτιρίου). Ο ιδιοκτήτης υποστηρίζει ότι χρειάζεται 1 θέση/100μ2 κατοικίας με στρογγυλοποίηση προς τα κάτω (π.χ αν έχουμε 430μ2 απαιτούνται 4 θέσεις parking). Πώς εξακριβώνω αυτήν την πληροφορία?

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

1. Έχουν τηρηθεί τα υψόμετρα της εγκεκριμένης μελέτης; Δηλαδή, το υπόγειο παραμένει υπόγειο;

2. Η θέση στάθμευσης στο υπόγειο ήταν συμβολαιογραφικά δεσμευμένη για να καλύψει τις απαιτούμενες θέσεις στάθμευσης;

Έχεις πάρει τα σχέδια από την πολεοδομία ;

Link to comment
Share on other sites

ΤΟ υπόγειο παραμένει υπόγειο.

Η σύσταση οριζ ιδιοκτησίας αναφέρεται σε 5 θέσεις parking και μία αποθήκη για το υπόγειο (τα οποία έχουν έκαστως από 1/1000 της οικοδομής).ενώ στην πραγματικότητα υπάρχουν 4 θέσεις πάρκινγκ και 2 αποθήκες.

Έχω πάρει σ΄χεδιο υπογείου με υπογραφή από την πολεοδομία, αλλά ο ιδιοκτήτης μου είπε πως υπάρχει και ένα δεύτερο σχέδιο υπογείου με υπογραφή, και δεν γνωρίζει ποιό από τα 2 είναι το πραγματικό (πρέπει να πάω στην πολεοδόμία Αγ. Παρασκευής να δω τί γίνεται,αν δεν υπάρχει άλλος τρόπος).

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

Επίσης, εκτός από την μετατροπή μίας θέσης parking σε αποθήκη, έχουμε και την μετατόπιση της αποθήκης,από τα αρχικά σχέδια.

  1. Τί κάνω? Περνάω πρόστιμο και πόσο?
  2. Συντάσσω καινούρια κάτοψη υπογείου με τη σωστή θέση της αποθήκης?

Link to comment
Share on other sites

Παρακαλώ τα φώτα σας σε δύο περιπτώσεις :

α. Υπόγειο πολυκατοικίας, ξεμπαζωμένο από την μία πλευρά το οποίο έχει δηλωθεί στον 3843 για αλλαγή χρήσης (κύριος χώρος) και τώρα θέλει να τακτοποιήσει και το ξεμπάζωμα. Δεν έχει δυνατότητα όμως να πάρει συναίνεση από τους συνιδιοκτήτες της πολυκατοικίας. Μπορεί να δηλώσει απλώς υπέρβαση ύψους ? Αν ναι, τι άλλο πρέπει να δηλώσει (πρέπει να ξαναδηλώσει και την αλλαγή χρήσης?)?

β. Υπόγειο (αποθήκη) το οποίο ξεμπαζώθηκε μερικώς κατά 1μ. για να αποκτήσει φεγγίτη (για την ακρίβεια δεν μπαζώθηκε ποτέ) και απέκτησε και μία σκάλα εξωτερική με πόρτα για ανεξάρτητη πρόσβαση, χωρίς να αλλάξει χρήση. Εξακολουθεί να είναι υπόγειο δηλαδή. Δεν μπορεί επίσης να εξασφαλίσει συναίνεση. Τι πρέπει να δηλώσει?

Link to comment
Share on other sites

Μια γενική ερώτηση για τα αυθαίρετα υπόγεια (με όλη τη σημασία της λέξεως).

Το ποσοστό υπέρβασης δόμησης σε σχέση με το μέγιστο επιτρεπόμενο των οικοπέδων το υπολογίζουμε ούτως ή άλλως, ή μόνο αν αυτοί οι υπόγ. χώροι είναι κύριας χρήσης?

Για την χρήση υποθέτουμε ότι δεν υπάρχει αλλαγή σε σχέση με το εκάστοτε ισόγειο της οικ. άδσειας.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.