Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Υπόγειο-Διάφορες περιπτώσεις


Recommended Posts

Καλημέρα και από εμένα. Έχω να αντιμετωπίσω την εξής υπόθεση:

Σε ισόγεια κατοικία του 76 με αντίστοιχο υπόγειο χρειάστηκε να βγει άδεια για προσθήκη πρώτου ορόφου το 2000. Το υπόγειο ήταν και παραμένει άδειο, καθαρά αποθηκευτικός χώρος αλλά!!!! είναι βέβαια ξεμπαζωμένο! Μετά από την αντίστοιχη αυτοψία, ζητήθηκε να μπει και το υπόγειο στην άδεια που θα κατέθεταν, και να γίνει νομιμοποίηση τμήματος αυτού, αφού το υπόλοιπο τμήμα του υπογείου δεν είναι προσβασιμο. Με αυτήν την κίνηση τα τετραγωνικά του υπογείου μέτρησαν στο Σ.Δ. Η άδεια προχώρησε κανονικά και εκδόθηκε και μάλιστα πλέον σχεδόν αποπερατώθηκε ο πρώτος όροφος.

Το ερώτημα είναι το εξής: ο πελάτης τώρα ζητεί να κριθεί το υπόγειο πάλι Β.Χ ώστε να κερδίσει πίσω τα τμ που προσμέτρησαν στο Σ.Δ. Να διευκρινίσω ότι το υπόγειο θα μπαζωθεί όλο, μέχρι το υψόμετρο που πρέπει βάση ΝΟΚ, ώστε να μπορέσω να το δικαιολογήσω.

Ξέρετε καθόλου αν είναι αυτό εφικτό?! Ένας χώρος από Κ.Χ. να γίνει Β.Χ????

Και ποια είναι η διαδικασία?

Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 670
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Θα εκδώσεις άδεια δόμησης αλλαγής χρήσης από χώρο κύριας χρήσης σε βοηθητική και θα περιγράψεις τις εργασίες που θα γίνουν.

Αυτό έχει νόημα μόνο αν πρόκειται να εκδοθεί νέα άδεια προσθήκης.

Link to comment
Share on other sites

Αυτο απο ότι αντιλαμβάνομαι, το λες με την λογική, οτι όποτε χρειαστεί να κάνει την προσθήκη τότε μπορεί να κάνει και την αλλαγη χρήσης. Παρολ' αυτα, αν θέλουν μπορούν να το κάνουν και τώρα? Ευχαριστώ για την βοήθεια!

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω πως υπάρχει περιορισμός από την παρ. 4 του άρθρου 15 του Ν.Ο.Κ. : Δεν επιτρέπεται, εκτός των περιπτώσεων που εγκρίνονται από Συμβούλια Αρχιτεκτονικής, η τροποποίηση της φυσικής στάθμης του εδάφους των ακαλύπτων χώρων του οικοπέδου παρά μόνο για τη διευκόλυνση της φυσικής απορροής ομβρίων και μέχρι στάθμης ±1.00 μ. από το φυσικό έδαφος. Επίσης παρ. 1β του άρθρου 4 Άδεια Δόμησης, κατά την έννοια του άρθρου 1 του ν. 4030/2011, απαιτείται για την εκτέλεση οποιασδήποτε εργασίας δόμησης, όπως: Εκσκαφές, επιστρώσεις, διαμορφώσεις οικοπέδων και γηπέδων με σκοπό τη δόμηση.

Edited by nzerman
Link to comment
Share on other sites

ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ 250 τ.μ ΚΑΙ ΥΠΟΓΕΙΟ 250 τ.μ.

ΣΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΘΗΚΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ 250 τ.μ ΚΑΙ ΥΠΟΓΕΙΟ 50 τ.μ.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ ΕΧΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΥΨΟΣ 1.76.

ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ;

 

 

Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στους τίτλους των θεμάτων, όσο και στο κείμενο των δημοσιεύσεων. Χρησιμοποιείστε σας παρακαλώ την εντολή "Επεξεργασία" και διορθώστε.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής

Manolis gon

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

Αποθηκευτικός χώρος.

Προέκυψε από τον ανεβασμένο υδροφόρο ορίζοντα, ο ιδιοκτήτης δεν ήθελε να υπερυψώσει τη στάθμη του καταστήματος.

Ο μηχανικός του εχει βγει στη σύνταξη και η οικοδομή δεν εχει συνδεθεί με τη δ.ε.η και ανέλαβα να ολοκληρώσω με αναθεώρηση της αδείας.

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

(Επανάληψη με μικρα γράμματα)Η κατασκευή έχει τελειώση το 2009 η Ο.Α εκδόδηκε το 2006 αλλα δεν σφραγίσθηκε απο την πολεοδομία για το ρεύμα εν τω μεταξύ ο Μηχανικός πήρε σύνταξη και τώρα μου ζητήθηκε από τον ιδιοκτήτη και τον μηχανικό να αναλάβω την επίβλεψη και την αναθεώρηση για κάποιες αλλαγές που έγιναν στις όψεις και στο μικρότερο υπόγειο.*

Link to comment
Share on other sites

στην πολεοδομία δεν περνάει το υπόγειο "ως αποθηκευτικός χώρος" λόγω ύψους (<2,20μ)

δες το ΝΟΚ (μόνο σαν υδατοδεξαμενή νομίζω-εντός περιγράμματος μπορείς να τη δείξεις-που δεν μετράει στη δόμηση -και για την οποία δεν ισχύει και η μεγίστη στάθμη οροφής υπογείου 1.20 μ επειδή δεν αποτελεί υπόγειο)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.