Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπόγειο-Διάφορες περιπτώσεις


Recommended Posts

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου.

 

Οπότε μόνο το ξεμπάζωμα μπορεί να τακτοποιήσει και η χρήση να παραμείνει αποθήκη.

Δεν το βλέπω έτσι να προχωρά στην τακτοποίηση...δυστυχώς!

Τελοσπάντων έχω στείλει μέιλ και στο ΥΠΕΚΑ για να είμαι απολύτως σίγουρη για την απάντηση που θα του δώσω. Αν μάθω κάτι θα σας ενημερώσω.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 670
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλή χρονιά σε όλους!!!!

Ερώτηση :

Τακτοποιώ τις αυθαιρεσίες ενός διαμερίσματος (οριζ. ιδιοκτησία) και εκτός των άλλων διαπίστωσα το εξής, το διαμέρισμα έχει ως παρακολούθημα μία αποθήκη στο υπόγειο επιφανείας 16μ2, όμως το υπόγειο δεν προβλέπεται σύμφωνα με τα σχέδια της εκδοθείσης αδείας. Για να είμαι ακριβής προβλέπεται ένα μικρό τμήμα (με λεβητοστάσιο-μηχανοστάσιο) και στην πράξη έγινε υπόγειο σε όλη την καλυπτόμενη επιφάνεια της οικοδομής (μεροκάματα!!!!!).

Οι αγοραπωλησίες έγιναν κανονικά αφού στο συμβολαιογράφο προσκομίστηκε κάτοψη υπογείου όπου φαίνονται οι αποθήκες.

Εγώ θα βάλω στη δήλωση και τα τ.μ. της αποθήκης, οπότε φαντάζομαι ως οριζόντια ιδιοκτησία (διαμέρισμα+αποθηκη παρακολούθημα) θα είναι οκ.

Λογικά έτσι θα πρέπει να πράξει ο κάθε ιδιοκτήτης διαμερίσματος της οικοδομής που έχει και αποθήκη στο υπόγειο και τέλος θα πρέπει να γίνει μία δήλωση για τα κοινόχρηστα μέρη του υπογείου (διάδρομοι κλπ) σωστά??

Link to comment
Share on other sites

@dpsemmas: όσον αφορά τα κοινόχρηστα, θα είναι μπλέξιμο γιατί θα πρέπει να συμφωνήσουν να τα ρυθμίσουν όλοι οι συνιδιοκτήτες... Αν τους πείσεις όλους έχει καλώς.... διαφορετικά δεν ασχολείσαι

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα!

δυώροφη οικοδομή με υπόγειο το οποίο βρίσκεται εκτός σχεδίου και έχει οικοδομική άδεια ,το υπόγειο είναι ξεμπαζωμένο από τις 2 πλευρές και έχουνε δημιουργηθεί πόρτες και παράθυρα.Οι άλλες 2 πλευρές είναι μπαζωμένες στο 1.50 από την στάθμη της οροφής όπως είχε βγεί στην άδεια.

πως δηλώνετε αυτή η παράβαση;

επίσης πλέον προκύπτει και παράβαση ως προς το ύψος του κτιρίου γιατί πλέον ήμαστε πάνω από το επιτρεπόμενο 7.5 μ. που ισχύει στα εκτός σχεδίου;

στην πάραβαση ως προς το ύψος δηλώνονται τα τ.μ. του τελευταίου ορόφου που υπερβαίνουν τα 7.5 μ. ή τα τ.μ. όλης της οικοδομής;;

Link to comment
Share on other sites

Eφόσον το υπόγειο έχει μετατραπεί σε χώρο κατοικίας, δηλώνεις ΥΔ ΒΧ. Για τις ξεμπαζωμένες πλευρές υπολογίζεις με αναλυτικό λογαριασμό τις εργασίες ξεμπαζώματος και δηλώνεις αντίστοιχες λοιπές παραβάσεις (1 λ.π συνήθως αρκεί...).

Εφόσον το κτίριο έχει υλοποιηθεί στην προβλεπόμενη από την Ο.Α στάθμη δεν υπολογίζεται συντ ΥΥ ακόμα και αν φαινομενικά (λόγω ξεμπαζώματος) έχεις μεγαλύτερο ύψος.

Link to comment
Share on other sites

Σε οικοδομή με άδεια, ημιυπόγειο στο 1,50μ. με εσωτερικό ελεύθερο ύψος 2,60μ. έγινε κατοικία, δηλώνεται με 0,50 σωστά?

Link to comment
Share on other sites

και αν έχει ξεμπαζωθεί ελαφρώς σε όλο το μήκος από τη μπροστινή όψη σε πλάτος 1μ. πάει αναλυτικό με τη λογική ότι εξυπηρετεί λειτουργικά την ημιυπόγεια κατοικία ή αφού το ξεμπάζωμα έλαβε χώρα σε ακάλυπτο κοινόχρηστο χώρο του οικοπέδου δεν λαμβάνεται υπόψη????

Edited by Ιάμβλιχος
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Υπόγεια αποθήκη σε δυόροφο με υπόγειο στην ΟΑ ξεμπαζώθηκε χωρίς να αλλάξει χρήση και χωρίς να κατασκευασθεί ο Α' όροφος. Υπολογίζουμε μόνο ξεμπάζωμα χωρίς ΥΔ και ΥΥ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.