Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ενιαίο Μισθολόγιο - Βαθμολόγιο των Δ.Υ.


gavrilis

Recommended Posts

Αυτό τον καιρό γίνεται η κατάταξη των Δ.Υ. στο νέο βαθμολόγιο - μισθολόγιο . Μέσα στις πολλές ( κατα τη γνώμη μου συνειδητές ) αδικίες , ισοπεδώνει μεταξύ άλλων , και τις βασικές σπουδές των Δ.Υ. Πανεπιστιμιακής Εκπαίδευσης ( Π.Ε.) και όχι μόνο . Βάζει στην ίδια κατηγορία όσους έχουν τέσσερα χρόνια πανεπιστημιακές σπουδές ( πχ. Οικονομικές ) με αυτούς που έχουν πέντε χρόνια πανεπιστημιακές σπουδές ( π.χ. διπλ. Μηχανικοί , Γεωπόνοι ) ακόμη και αυτούς που έχουν έξι χρόνια πανεπιστημιακές σπουδές ( π.χ. Γιατροί ) . Ειδικά στο χώρο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ( όπου και υπηρετώ ) η νέα κατάταξη φέρνει μεγάλες αρνητικές βαθμολογικές και μισθολογικές αλλάγές με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να τα έχουν ( στην κυριολεξία ) χάσει . Το ποιό εξωφρενικό όμως απ΄όλα είναι πως μετά την κατάταξη σε βαθμό και μισθολογικό κλιμάκιο ( μ.κ.) αν έχεις εργάσιμο χρόνο που σου περισσεύει στον διαγράφει και δεν στον υπολογίζει σαν πλεονάζοντα χρόνο προκειμένου να αλλάξεις βαθμό ή ( μ.κ.). Νομίζω πως στις κατάφορες αυτές αδικίες ( θα μου πείς οι μόνες είναι ; ) θα πρέπει όλοι οι κλαδικοί φορείς ( π.χ. ΤΕΕ . ΕΕΤΕΜ κ.α.) να πάρουν θέση και με ουσιαστικές προτάσεις να διεκδικήσουν την κατάργηση ( τουλάχιστον ) αυτών των αδικιών . Νομίζω το οφείλουν στα μέλη τους , αν θέλουν να τους έχουν κάποια αξιοπιστία .

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Πρώτα πρέπει να δραστηριοποιηθούν ΟΛΟΙ οι πρωτοβάθμιοι και δευτεροβάθμιοι σύλλογοι των υπαλλήλων που θίγονται από τις ρυθμίσεις αυτές, ώστε να αφυπνίσουν το ΤΕΕ και (ίσως) την ΕΕΤΕΜ που αναφέρεις.

Link to comment
Share on other sites

Με το Νέο Μισθολόγιο ειδικά στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση σπουδές 3ετής διάρκειας, 4ετή πτυχία και απόφοιτοι Πολυτεχνείου όλα εξομοιώνονται καθώς όσον αφορά την Ειδικότητα της Πληροφορικής οι ΠΕ20 που προέρχονται από ΤΕΙ (σύμφωνα με απόφαση του Υπ. Παιδείας) εξομοιώνονται με τους ΠΕ19 των ΑΕΙ/Πολυτεχνείων.

Οπότε είτε 3, είτε 4, είτε 5 έτη σπουδών κατατάσσεσαι στον ίδιο ακριβώς Βαθμό και στο ίδιο Μισθολογικό Κλιμάκιο, έχεις ακριβώς την ίδια εξέλιξη και τα ίδια ακριβώς μόρια όσον αφορά ενδεχόμενες κρίσεις για επιλογή σε θέσεις ευθύνης.

Με αυτό τον τρόπο το Υπουργείο Παιδείας επιβραβεύει τους Μηχανικούς για την επιστημονική τους στάθμη.

 

Που είναι το ΤΕΕ το οποίο υποτίθεται ότι διασφαλίζει το κύρος και την απασχόληση των μηχανικών της χώρας;

Που είναι το ΤΕΕ και οι Πανελλήνιοι Σύλλογοι Μηχανικών που υποτίθεται ότι στους σκοπούς τους περιλαμβάνεται η ανύψωση της επιστημονικής και επαγγελματικής στάθμης των ελλήνων Διπλ. Μηχανικών;

 

Ποιά είναι η θέση του ΤΕΕ για το Νέο Μισθολόγιο που αφορά τόσους Μηχανικούς που απασχολούνται στο Δημόσιο Τομέα και στο οποίο δεν υπάρχει διαβάθμιση για τις πενταετείς σπουδές;

Τι ενέργειες έχει κάνει για να αρθεί αυτή η αδικία;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.