Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αρθρο 49 του Ν.4030, τοπογραφικό συμβολαίου


gsterg

Recommended Posts

Ουδεμια...

ΤΣΜΕΔΕ φυσικα και οχι...

για ΦΕΜ, απο τη στιγμη που δεν κατατιθεται σε δημοσια αρχη προς ελεγχο, ουτε και περναει απο το συστημα αμοιβων, ποιος ο λογος?

 

Ετσι για να πληρωσεις στο κρατος?

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 442
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δεν ελέγχεται?Πως το εννοείς ?Αφου το καταθέτεις μαζί με τη βεβαίωση , δεν θα ελεγχθεί?

Link to comment
Share on other sites

Ποιος θα στο ελεγξει? Ο συμβολαιογραφος η ο υποθηκοφυλακας?

Δεν κατατιθεται σε δημοσια αρχη... Το λεει ρητα ο φορολογικος νομος...

Link to comment
Share on other sites

Μεγάλο θράσος από το ΥΠΕΚΑ... Τελικά πάει να περάσει αυτό των συμβολαιογράφων..Κάτι πήγε να γίνει για να σταματήσει το μπαλαμούτιασμα στα οικόπεδα και τελικά πέρασε αυτό που ήθελαν.. Προσπαθείστε να εφαρμόσετε τα εμβαδά των οικοπέδων των οικοδομικών αδειών πάνω σε ρυμοτομικό, τα περισσότερα οικόπεδα θα βγαίνουν εκτός ρυμοτομικού, και αυτό που αναφέρει ΚΑΙ ΚΑΛΑ για ακκριβή εντοπισμό είναι Π@π@ριές, γιατί ο εντοπισμός που αναφέρει γίνεται πολύ έκολα από την αρίθμηση ΟΤ κατις οδούς που περικλείουν το εκάστοτε οικόπεδο.. Το θέμα είναι για το ΕΜΒΑΔΟ του εκάστοτε οικοπέδου που ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ κάποιοι γιατί θα βγουν ΠΟΛΛΑ άπλυτα στη φόρα και τι μπαλαμουτιάσματα έχουν γίνει...Όλα αυτά περί ακριβή εντοποισμό είναι άτοπο γιατί σε εντος σχεδίου εντοπίζεται πολύ έυκολα, όλο το παιχνίδι είναι για να μην χρειαστεί ποτέ να γίνει κάποιος έλεγχος στα εμβαδά των οικοπέδων και των οικοδομικών αδειών και όσοι έχουν εμπλακεί σε αυτή τη διαδικασία..Φυσικά δεν αναφέρομαι σε όσους έχουν κάνει σωστά τη δουλειά τους..

Κοιτάξτε την κοινοποίηση..

1) Τι δουλειά έχει η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαογραφικών Συλλόγων Ελλάδος??????????

2) ΓΙΑΤΙ δεν έχει κοινοποίηση στο ΤΕΕ??????????

3) ΓΙΑΤΙ δεν έχει τουλάχιστον κοινοποίηση τον ΠΣΔΑΤΜ??????????

4) ΓΙΑΤΙ δεν ακούγεται καθόλου ο ΠΣΔΑΤΜ??????????

5) ΓΙΑΤΙ κωφέφευται κύριοι υπέυθυνοι σχετικα με τη δουλειά σας (Υπέυθυνοι για τη σύνταξη τοπογραφικών διαγραμμάτων)??????????

Κύριοι κάτι πρέπει να γίνει και να σταματήσει αυτό το κακό να επεμβαίνει ο ΕΝΑΣ στα χωράφια των ΑΛΛΩΝ...

 

από τον ΠΣΔΑΤΜ:

 

Επί της ουσίας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι με την επικείμενη τροπολογία:

  • Δεν τίθεται θέμα μη σύνταξης τοπογραφικού διαγράμματος για δικαιοπραξίες σε εντός σχεδίου ακίνητα με ή χωρίς οικοδομική άδεια. Συνεχίζει να ισχύει η απαίτηση από το Ν. 651 και το μόνο που αλλάζει είναι ότι εφεξής νοείται τοπογραφικό διάγραμμα εξαρτημένο από το κρατικό δίκτυο συντεταγμένων. Η αναφορά του Υπουργείου γίνεται για το τι πρέπει να συνοδεύει τη βεβαίωση. Στα εντός σχεδίου έτσι κι αλλιώς από το νόμο είναι υποχρεωτική η προσάρτηση τοπογραφικού, άρα δεν ετέθη η απαίτηση ύπαρξης του από τη βεβαίωση. Άρα για αδόμητα ή μη οικόπεδα εντός σχεδίου η απαίτηση υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει.
  • Η όλη συζήτηση γίνεται για τις συστάσεις σε εντός σχεδίου ακίνητα που έτσι κι αλλιώς ουδέποτε υπήρχε η απαίτηση ή η ανάγκη σύνταξης εξαρτημένου τοπογραφικού διαγράμματος. Επ’ αυτού συμφωνούμε κι εμείς αναγνωρίζοντας ότι πιθανή διαφοροποίηση στα εμβαδά που αναγράφονται στη σύσταση με αυτά που προκύπτουν από τη νέα αποτύπωση, κάτι που είναι πολύ πιθανό, θα δημιουργούσε θέμα στις συστάσεις και τεράστιους πονοκεφάλους στους ιδιοκτήτες, αφού θα έπρεπε να βρεθούν όλοι οι ιδιοκτήτες σε μια πολυκατοικία για να αλλάξει η σύσταση.
  • Για τα εκτός σχεδίου ακίνητα, όπου βάσει του Ν. 651, μέχρι τη δημοσίευση του Ν. 4030, δεν ήταν απαιτητή η προσκόμιση τοπογραφικού, έρχεται αυτό να γίνει υποχρεωτικό ως αναπόσπαστο κομμάτι της βεβαίωσης. Τοπογραφικό στα εκτός σχεδίου απαιτείται σε κάθε περίπτωση, ακόμα και στις συστάσεις

Άρα, στο δια ταύτα, στις μεταβιβάσεις ακινήτων εξαρτημένο τοπογραφικό πρέπει να συντάσσεται τόσο στα εντός όσο και στα εκτός σχεδίου ακίνητα με ή χωρίς οικοδομική άδεια. Δε χρειάζεται μόνο σε μεταβιβάσεις ακινήτων εντός σχεδίου όπου μέχρι τη δημοσίευση του νόμου είχε καταρτισθεί συμβολαιογραφική πράξη σύστασης οριζοντίων/καθέτων ιδιοκτησιών του Ν. 3741/1929.

 

http://psdatmkastoria.blogspot.com/2011/12/09122011.html

Link to comment
Share on other sites

Τελικά θα βγει η τροπολογία και θα σταματήσουν τα εξαρτημένα τοπογραφικά με ΕΓΣΑ στα εντός σχεδίου. Το θέμα είναι πότε.

 

Τώρα γιατί μπήκε στον 4030...δεν θα το μάθουμε ποτέ.

Edited by nik
Link to comment
Share on other sites

ουδέν μονιμότερο του προσωρινού πάντως.

 

Αναμένουμε και άλλες γελοιότητες μετά από τις εγκύκλιους που νομοθετούν, την αλληλογραφία που ερμηνεύει, της ερωταπαντήσεις ... τι άλλο θα δούμε

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

@surveyor84

Χτες εκανα συμβολαιο και η συμβολαιογραφος μαζι με το δικηγορο (αντρογυνο ειναι) μου ειπαν χαρακτηριστικα οτι ναι μεν η ανακοινωση το λεει αλλα επισης αναφερει οτι θα υπαρξει και νομοθετικη ρυθμιση. Οποτε μεχρι τη νομοθετικη ρυθμιση, συνεχιζουν να το ζητανε.

 

Ευχαριστώ.

 

Θα ρωτήσω και εγώ τον συμβολαιογράφο γιατί τελικά με τις διάφορες ερμηνίες του νόμου, ο καθένας έχει διαφορετικές απαιτήσεις!

Link to comment
Share on other sites

Με όσους συμ/φους έχω μιλήσει πάντως, εξακολουθούν να ζητούν διάγραμμα ενταγμένο σε ΕΓΣΑ μέχρι να γίνει η απαραίτητη νομοθετική ρύθμιση και να λάβουν ειδοποίηση από τον σύλλογο τους.

Link to comment
Share on other sites

Ουδεμια...

ΤΣΜΕΔΕ φυσικα και οχι...

για ΦΕΜ, απο τη στιγμη που δεν κατατιθεται σε δημοσια αρχη προς ελεγχο, ουτε και περναει απο το συστημα αμοιβων, ποιος ο λογος?

 

Ετσι για να πληρωσεις στο κρατος?

 

Ωραία τα λες και συμφωνώ. Από το σύστημα αμοιβών δεν πρέπει να περνάει. Στο σύστημα όμως βεβαιώσεων (ν.4014/11), πετάει στη τελευταία καρτέλα ένα "Συμφωνηθείσα αμοιβή μηχανικών" κι από πάνω κοτσάρει κι έναν "Α/Α έργου του συστήματος αμοιβών". Εκεί τι κάνεις;

1) Βάζεις ένα εικονικό ποσό π.χ. μηδενικό ή 50 ευρώ;

2) Βάζεις το συμφωνηθέν ποσό με τον ιδιώτη (και για τοπογραφικό και για βεβαίωση), ενώ κάνεις ιδιωτικό συμφωνητικό για να καλυφθείς στην εφορία;

3) Βάζεις το συμφωνηθέν ποσό με τον ιδιώτη μόνο για βεβαίωση και για το τοπογραφικό πηγαίνεις στο σύστημα αμοιβών;

 

Εν τέλει τι διαδικασία πρέπει να κάνει ο Τοπογράφος πλέον όταν του έρχεται ο πελάτης για ένα τοπογραφικό συμβολαίου (εννοείται και βεβαίωση); Συγγνώμη για το ύφος του μηνύματος αλλά έχω ρωτήσει τουλάχιστον 10 Μηχανικούς και ο καθένας κάνει και κάτι διαφορετικό!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.