Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Μηχανικός και Ιδιοκτήτης το ίδιο πρόσωπο!


Recommended Posts

Αν εγώ ο ίδιος σαν μηχανικός, δηλώσω στο σύστημα του ΤΕΕ ένα αυθαίρετο και ταυτόχρονα είμαι και ο ιδιοκτήτης ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ???

 

Πληρώνω αμοιβές???? ΦΠΑ? ΦΕΜ? ΤΣΜΕΔΕ, ΕΜΠ?

 

Στη συνέχεια δίνω βεβαίωση στον εαυτό μου ?????ΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!!

 

Μήπως έχετε κάποια πληροφόρηση πως απαγορεύεται αυτό ??

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Δηλώνεις κανονικά στο σύστημα αυθαιρέτων, δηλώνεις κανονικά και στο σύστημα αμοιβών, παίρνεις την απαλλαγή σου (πληρώνεις εισφορές ΤΣΜΕΔΕ-ΕΜΠ-ΤΕΕ, όχι ΦΕΜ και ΦΠΑ μόνο επί των δαπανών σου) και δίνεις (τελικά) βεβαίωση στο ακίνητο. Οι βεβαιώσεις δεν αφορούν πρόσωπα έτσι κι αλλιώς.

Edited by tpanag
Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον!

 

Τι εννοείς "απαλλαγή" ?

 

 

 

Τι εννοείς "όχι ΦΕΜ και ΦΠΑ μόνο επί των δαπανών σου" ?

 

ΤΕΕ να πληρώσω ? Μα δε βγάζω άδεια! Στην εφορεία? Πού? Με τι έντυπο? Έχω κάνει ήδη υπαγωγές στον 4014/11 και δεν πλήρωσα σε καμιά ΤΕΕ !!!

Link to comment
Share on other sites

"Απαλλαγή από την προκατάθεση αμοιβής" λέγεται. Έχει συζητηθεί πολύ στο φόρουμ. Κάνε μια αναζήτηση.

Συνοπτικά: για τον ΦΕΜ παίρνεις απαλλαγή από τη ΔΟΥ σου (δεν το πληρώνεις και σου σφραγίζεται το έντυπο με την ένδειξη "απαλλαγή").

Θα πρέπει να εκτιμήσεις τις δαπάνες που έχεις για την τακτοποίηση του χώρου σου (το "πως" μην το ρωτήσεις, είπα "εκτιμήσεις") και να πληρώσεις ΦΠΑ επί αυτών των δαπανών μόνο (και όχι επί της θεωρητικής αμοιβής που ΘΑ εισέπραττες αν δεν ήσουν εσύ ο ίδιος πελάτης του εαυτού σου).

Στη συνέχεια κόβεις (αθεώρητο) "ειδικό στοιχείο αυτοπαράδοσης".Τέλος όσον αφορά την εισφορά υπέρ ΤΕΕ, να σου υπενθυμίσω ότι ούτε στις τακτοποιήσεις Η/Χ βγάζαμε άδεια, παρ'όλα αυτά όμως την πληρώναμε. Τώρα το "πως" είναι ένα θέμα που μένει να διευκρινιστεί. Πάντως με τα μέχρι τώρα δεδομένα, θα κληθείς να πληρώσεις (απλά αργότερα) εισφορές ΤΕΕ-ΤΣΜΕΔΕ-ΕΜΠ για όλες τις τακτοποιήσεις που έχεις κάνει.

Edited by tpanag
Link to comment
Share on other sites

ΤΕΕ στον 3843/11 ποτε δεν πληρωσα και ποτε δεν μου ζητηθηκε απο τον ελεγχο σε ολες τις πολεοδομιες της Αθηνας! Εσυ πως το πληρωνες?

Τα υπολοιπα θα τα ψαξω.

Ευχαριστω!

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον δεν έχεις τσεκάρει ποτέ τον όψεως της ΕΤΕ για να δεις τι ποσό τελικά σου εμφανιζόταν όταν κατέθετες 286,01€...Και για να μην το τραβήξουμε άλλο, θα σου πω ότι ό,τι κατατίθεται ως αμοιβή στον λογαριασμό μηχανικού, "αποδεσμεύεται" ελαττωμένο κατά 2,048% (της καθαρής αμοιβής προ ΦΠΑ). Αυτή ήταν η εισφορά υπέρ ΤΕΕ. Στις περιπτώσεις απαλλαγής, όφειλες να πληρώσεις με μετρητά αυτό το ποσό στο ταμείο του ΤΕΕ για να βάλεις την απόδειξη στο φάκελο που πήγαινες στην πολεοδομία.

Edited by tpanag
Link to comment
Share on other sites

ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ!!!!

 

Νομιζα 10 χρονια τωρα πως το 2,049% παει για προμηθεια ΕΤΕ ή τουλαχιστον ετσι το περιγραφει το προγραμμα της 4Μ που εχω!

Απο παντου τα περνει το ΤΕΕ!!!

Θα μου πεις καλυτερα εκει παρα στους τραπεζιτες!

Link to comment
Share on other sites

 

Στη συνέχεια κόβεις (αθεώρητο) "ειδικό στοιχείο αυτοπαράδοσης".

Τι εννοείς ειδικό στοιχείο αυτοπαράδοσης και μάλιστα αθεώρητο?Υπάρχει ειδικό μπλοκάκι?Εγώ νόμιζα ότι το κόβω από το κανονικό μου!Επίσης όταν εννοείς δαπάνες εννοείς ότι πρέπει να έχω και τιμολόγια?και αν όχι στα βιβλία μου πως θα περάσω εικονικές δαπάνες?και επίσης εγώ ξέρω ότι το ΦΠΑ των δαπανών εκπίπτει από το αντίστοιχο των εσόδων μου που πρέπει να πληρώσω!Εκεί έχω μπλεχτει εγώ και στο ΤΕΕ που ρώτησα δεν ξέρανε να μου απαντήσουν!Απλά μου δώσανε αυτά τα έντυπα!

 

Συνάδελφε tzeno στα downloads υπάρχει αρχείο με όλες τις περιπτώσεις απαλλαγής αμοιβής!Είναι ακριβώς ότι σου δίνει το ΤΕΕ (εννοώντας πήγαινε κόψε το λαιμό σου και βρες τι χρειάζεται μόνος σου)!Πάντως σε κατατοπίζει μέσες άκρες!

Link to comment
Share on other sites

50+ φπα αμοιβη για εμενα με συμφωνητικο και να @@@@ τις απαλλαγες εκει που ξερουν.....δεν ξανατρεχω να χανω την μερα μου στο κεντρο

και 100+φπα για α βαθμου

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

η απαλλαγη απο το φεμ ειναι ειδικη διαδικασία από την εφορία. γινεται μόνο μία φορά.

αν δεν θες να κανεις χρηση του δικαιώματος αυτού. πληρωνεις κανονικα φεμ στην νόμιμη και κοβεις μια απόδειξη-στοιχειο αυτοπαράδοσης

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.