Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Τοπογραφικό & βεβαίωση μέσα από το σύστημα ΤΕΕ και το μπάχαλο που ξεκίνησε


Recommended Posts

Το μόνο που κρατάω είναι ότι «τον παίρνουμε όπως συνήθως μέχρι σήμερα».... :smile:

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

ενα συμβολαιο μεταβιβασης με

διαμερισμα = 1000λ

αποθηκη = 1000λ

θεση σταθμ. με χιλιοστα = αλλα 1000λ

 

δηλαδη κατα τεελαρ και τεεχαμουτζ 699€ + φπα = 860€

οι βεβαιωσεις μιας μεταβιβασης

 

βεβαια μπορει ο μηχανικος να πει στον ιδιοκτητη οτι θα κανει τρεις επισκεψεις

τη μια μερα για το διαμερισμα, την αλλη για την αποθηκη κλπ

οποτε να τα 3 μεροκαματα

Edited by zxgr
Link to comment
Share on other sites

ΙΑΣΟΝΑ το τι "πρέπει" το ξέρουμε όλοι. Και συμφωνώ μαζί σου και προσωπικά το εφάρμοζα πάντα (εν μέρει έστω). Το τι *πραγματικά* συνέβαινε ή και συμβαίνει ακόμα (λιγότερο πια ίσως) είναι επίσης γνωστό σε όλους... Τι γινόταν ανέφερα. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας...

 

deppy_83 Εγώ ζω και διατηρώ έδρα στην Αθήνα όπου "διαφεντεύει" το κεντρικό ΤΕΕ. Και το κεντρικό ΤΕΕ το μόνο που έχει ανακοινώσει είναι "ελεύθερη διαπραγμάτευση". Κουβέντα δεν έχει κάνει για "νόμιμες", κρατήσεις κλπ. Συνεπώς πορεύομαι έτσι.

 

 

για να καταλάβω...το κεντρικό ΤΕΕ δε σε "αναγκάζει" για υποβολή της αμοιβής βεβαίωσης και τοπογραφικού μέσα στο σύστημα???..απλά ένα ιδιωτικό συμφωνητικό (το οποίο τελικά ποιος το σφραγίζει?), ΦΕΜ για το τοπογραφικό και ΦΠΑ???..ο Α/Α της αμοιβής δηλαδή δεν είναι απαραίτητο να συμπληρωθεί για να εκδοθεί η βεβαίωση??..και με τις εισφορές τι γίνεται???

Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω, αν η αμοιβή 1000*λ = 232,53 Ε που το δικό μας ΤΕΕ καλεί "πραγματική", σας φαίνεται μικρή ή μεγάλη...

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι αρχίζουν και μου μπαίνουν ψίλοι στα αυτιά για την κοινή απόφαση των ΤΕΕ Θεσσαλίας και Πελοπονήσου που έρχεται σε αντίθεση με αυτά που λέει το Κεντρικό ΤΕΕ....

Και να φανταστείς ότι οι εισφορές (2.048%) πάνε στο κεντρικό, δεν μένουν στο τοπικό....

'Η μήπως επειδή πληρώνεις στο ΤΕΕ την εισφορά, και όχι στην ΕΤΕ, δεν πάει στο κεντρικό αλλά μένει στο τοπικό;

Μακάρι να κάνω λάθος....

Edited by Faethon11
Link to comment
Share on other sites

επειδή το Mail από το τεε Πελοποννήσου ήρθε και σε μένα ως ενημέρωση, δεν αναφέρεται τίποτα το ουσιαστικό περάν των όσων γνωρίζουμε ώς τώρα. Αν είχαν στα χέρια τους κάτι χειροπιαστό θα το είχαν αναρτήσει στην κεντρική σελίδα του ΤΕΕ ή στις πληροφορίες του συστήματος αμοιβών. Όταν το κεντρικό τεε ανακοινώσει ή εισαγεί στο σύστημα "νόμιμη αμοιβή για βεβαίωση του Ν. 4014" τότε πολύ ευχαρίστως να το ακολουθήσω.

Link to comment
Share on other sites

Απο την στιγμή που ΔΕΝ εχει καθοριστει νόμιμη αμοιβή για έκδοση βεβαιωσης του 4014 για μεταβιβασεις, δεν υπαρχει λογος για δηλωση αμοιβης στο σύστημα του ΤΕΕ ούτε και αναγραφή του Α/Α έργου συστήματος αμοιβών. Κατά τα άλλα, η συμφωνηθείσα αμοιβή καταχωρείται, (με συμφωνητικό καλού κακού) και εκδίδεται ΑΠΥ. Τώρα αν αυριο καθοριστουν νομιμες αμοιβες βεβαιώσεων και ζητηθουν να πληρωθουν αναδρομικά οι σχετικες κρατήσεις, βλεπουμε. Και στην τελική τι θα πει 230 ευρώ για αδομητο?? Πήγα-είδα-εφυγα-καληνύχτα!!!

 

Όσο για δήλωση τοπογραφικών σε σύστημα αμοιβών, καμία οδηγία δεν υπάρχει. Άσε που πάλι νομιζώ η νόμιμη βγαίνει 5000λ. Μέχρι λοιπόν να αρχίσει το σύστημα να δέχεται τοπογραφικα (οπότε και φαντάζομαι ότι θα απαιτείται δήλωση εργασιών και έκδοση νόμιμης αμοιβής για να "πάρει" μοναδικό αριθμό το διάγραμμα όπως και η βεβαιωση), απλά, οπως παλιά, κόβουμε ΑΠΥ και τελείωνουμε.

 

Υ.Γ. Ξύπνησε το ΤΕΕ Πελοπονήσου και αρχισε τις αλχημείες. Που τα είδαν γραμμένα αυτά να τα δούμε και 'μείς???

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Για βεβαιωση αδομητου αγροτεμαχιου βαζω τα στοιχεια του ιδιοκτητη, γραφω τεχνικη εκθεση , που πηγα τι ειδα τι εκανα, βαζω τη συμφωνηθεισα αμοιβη μου, χωρις συμφωνητικο -δεν ειμαι υποχρεωμενος- κοβω ΑΠΥ και τελος. Δινω τη βεβαιωση στο συμβολαιογραφο και δεν ασχολουμαι περαιτερω. Θα φορολογηθω για το ΑΠΥ που εκοψα και για το ποσο που πηρα

Edited by stahlex
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι από τη στιγμή που μπορεί να βγει η βεβαίωση ηλεκτρονικά μέσα από το σύστημα του ΤΕΕ ΧΩΡΙΣ να γράψουμε Α/Α αμοιβής, αυτό σημαίνει ότι δε το παιρνάμε από το σύστημα αμοιβών και ας παν να πνιγούνε. Αν μπορούσε το ΤΕΕ δε θα το έκανε απαραίτητο, ώστε όταν πατήσεις το κουμπί της υποβολής να σου πει ότι ξέχασες να βάλεις τον Α/Α της αμοιβής; Δε το έχει κάνει, και όσο δε το κάνει κι εμείς δεν είμαστε υποχρεωμένοι να υποβάλουμε αμοιβές στο σύστημα. Αν αυτό αλλάξει, θα αλλάξουμε κι εμείς, αλλά μέχρι τότε όχι.

 

Για την υποβολή του τοπογραφικού διαγράμματος ακόμα περιμένουμε πάντως τον τρόπο να περάσει από το σύστημα...

Link to comment
Share on other sites

Για να μην εχουν ορισει ακομα, δε βλεπω να οριζουν...

 

Αντικειμενο ελευθερης διαπραγματευσης....

 

Τι τη θελεις τη νομιμη? Δεν μπορεις να κοστολογησεις τη δουλεια σου? Πιστευω πως μπορεις....

 

Θελεις να πληρωνεις κρατησεις ντε και καλα... Δε νομιζω...

 

Οποτε?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.