Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Τοπογραφικό & βεβαίωση μέσα από το σύστημα ΤΕΕ και το μπάχαλο που ξεκίνησε


Recommended Posts

Εγώ καταλαβαίνω, ότι αφού πρόκειται για αποσαφύνιση - που θα γίνει με νομοθετική ρύθμιση - και επειδή αναφέρεται πως δεν υπάρχει υποχρέωση, ότι δεν απαταιτούνται πλέον.

Link to comment
Share on other sites

Εδω δημιουργουνται αλλα θεματα ομως...

 

Αφενος αν θα δεχτουν οι συμβολαιογραφοι με αυτην την ανακοινωση να κανουν συμβολαιογρφαικες πραξεις χωρις τοπογραφικο με ΕΓΣΑ και οι υποθηκοφυλακες να εγγραφουν ακινητα χωρις αυτο και αφετερου τι θα γινει με ολους αυτους τους συναδελφους Τοπογραφους που εχουν ασχοληθει με τοπογραφικα εξαρτημενα για συμβολαιογραφικες πραξεις που θα γινουν εντος της εβδομαδος και τελικα δε θα απαιτηθουν, με αποτελεσμα ο πελατης να αρνηθει να πληρωσει...

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομιζω πως θα υπαρξουν συμβολαιογραφοι που θα συνταξουν συμβολαιο πριν η παραπανω ανακοινωση πάρει νομικη σαρκα και οστα. Μια απλη ανακοινωση στην ιστοσελιδα του ΥΠΕΚΑ δεν σημαινει τιποτα τυπικά. Τι θα γινει για παραδειγμα αν γινει συμβολαιο και πριν η ανακοινωση γινει νομος του κρατους, το μετανιωσουν και την παρουν πισω? Το συμβολαιο βγαινει ακυρο. Λογικα θα πρεπει να περιμενουμε την επισημη ρυθμιση που θα περασει απο τη βουλή. Τοτε γινεται νομος του κρατους και απο τη δημοσιευση της θα ισχυει.

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή για τα εκτός σχεδίου με Ο.Α. για να γίνει μεταβίβαση θα συνεχίσει να θέλει εξαρτημένο και δεν θα φθάνει το τοπογραφικό της αδείας;

Δεν ζητούσε από πάντα το Δασαρχείο εξαρτημένο με ΕΓΣΑ...

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει υποθηκοφύλακας που θα μεταγράψει συμβόλαιο βασιζόμενος σε μια απλή ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ. Από συνομιλία που είχα με συμβολαιογράφο με διαβεβαίωσε πως μέχρι να ψηφιστεί ο σχετικός νόμος ισχύει κανονικά η υποχρέωση εξαρτημένου τοπογραφικού και για τα εντός σχεδίου.

Edited by andyk
Link to comment
Share on other sites

Όπως γράφτηκε κάπου εδώ μέσα αναμένουμε τροπολογία τη Δευτέρα.

Με αυτήν την ανακοίνωση, όντως, δεν καλύπτονται οι συμβολαιογράφοι και κάνουν μεταβιβάσεις μόνο με εξαρτημένο.

Τώρα, όσοι θέλουν να μεταβιβάσουν ΑΜΕΣΑ... επωμίζονται το τοπογραφικό, ειδάλλως (όπως περίπτωσή μου) κλασσικά.... "περιμένουμε" !

 

Και όσοι αρνηθούν να πληρώσουν τοπογράφο που έχει κάνει ήδη το τοπογραφικό, τότε... ίσως καλύπτει το συμφωνητικό, αλλιώς... καλά ξεμπερδέματα!

Link to comment
Share on other sites

Για μια ακόμα φορά ΖΗΤΩ Η ΑΝΟΡΓΑΝΩΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ. Το ΥΠΕΚΑ έβγαλε μια ανακοίνωση και απολύτως καμία ισχύ. Μας δουλεύουν όλους μαζί "ψιλό γαζί". Οι συμβολαιογράφοι - υποθηκοφύλακες ...γελάνε!!!! Δεν προβλέπεται τη Δευτέρα να γίνει τίποτα!!!! Περιμένουμε για ένα ακόμα θέμα.

Link to comment
Share on other sites

άρχισε η στρογγυλοποίηση... συμβολαιογράφοι VS τοπογράφων σημειώσατε {1}

Edited by kontegr
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Για δήλωση ότι δεν έχει κτίσματα!

Ωραία όντως σήμερα άνοιξε το σύστημα. Βάζω όλα τα στοιχεία και στην περιγραφή βάζω "Αγροτεμάχιο αδόμητο" και στην τεχνική περιγραφή ότι είναι αδόμητο anyway. Δεν συμπληρώνω τίποτα άλλο (αυθαιρεσίες και τέτοια) και βγαίνει το πρόστιμο μηδέν. Μέχρι εδώ καλώς. Στα πρόσθετα στοιχεία έχει να συμπληρωθεί ένα πεδίο Α/Α πρωτοκόλλου t.gif Ηλεκτρονικός κωδικός t.gif Α/Α έργου του συστήματος αμοιβών . Τι είναι αυτό; Ο κωδικός της δήλωσης; Κάτω από αυτό έχει πεδίο για τη συμφωνηθείσα αμοιβή. Γενικότερα θα βγει κάποια αμοιβή για τη δήλωση; Πρέπει να πληρωθούν διάφορες κρατήσεις σύμφωνα με την αμοιβή;

Γενικότερα έχω χαθεί και με πιέζουν για να κάνουν τις μεταβιβάσεις μέχρι τέλος του έτους!!! Please HELP!!!!

Edited by zack
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.