Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΑΡΘΡΟ 49 ΠΑΡ.15 και 16 του Ν.4030/2011


Libby

Recommended Posts

Καλημέρα,

 

Είμαι ιδιοκτήτης ακινήτου (κατασκευής 74) και ενώ κατέθεσα την προηγούμενη εβδομάδα (Πέμπτη) συμβόλαια πώλησης στο υποθηκοφυλακείο δεν μου τα δέχτηκαν παρόλο που είχα συμπεριλάβει στον φάκελο ενεργειακό πιστοποιητικό και βεβαίωση μηχανικού περί μη αυθαιρέτων κατασκευών λόγο της τροποποίησης του νέου νόμου που πλέον ζητείται και τοπογραφικό διάγραμμα εξαρτημένο από το κρατικό σύστημα συντεταγμένων.

 

Από τον σύλλογο των συμβολαιογράφων έμαθα ότι έχουν προσφύγει στο αρμόδιο Υπουργείο και χωρίς να είναι επιβεβαιωμένο το ίδιο έχει πράξει και το τεε.

Σήμερα έμαθα ότι υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο να υπάρξει τροποποίηση του συγκεκριμένου άρθρου.

Γνωρίζει κάποιος κάτι περισσότερο για το συγκεκριμένο και που θα καταλήξει?

 

Οι τοπογράφοι εκδίδουν πλέον τέτοια τοπογραφικά για συμβόλαια πώλησης?

 

Ποιο εύκολα πλέον μαντεύουμε τους αριθμούς του Τζόκερ παρά το τι θα μας ξημερώσει την επομένη μέρα.

 

 

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας

Link to comment
Share on other sites

Και κάποια τροποποίηση να γίνει, θα χρειαστεί να δημοσιευθεί για να ισχύσει, οπότε θα πρέπει να περιμένεις ένα διάστημα...εδώ για να δημοσιευθεί την Παρασκευή η διόρθωση έκανε τόσες μέρες από την ανακοίνωσή της. Παράξενο πάντως που δεν δέχτηκαν τα χαρτιά την Πέμπτη, μιας και η δημοσίευση έγινε το βράδυ της Παρασκευής, οπότε από την Παρασκευή και μετά θα έπρεπε να μην δέχονται.

Link to comment
Share on other sites

δυστιχώς δεν τα δέχτηκαν και τώρα είμαι εγκλωβισμένος, οι συμβολαιογράφοι δεν έχουν ιδέα και οι τοπογράφοι /μηχανικοι μου λένε περίμενε

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή σου είπαν ότι αν είχες συμπεριλάβει τοπογραφικό κρατικού συστήματος συντεταγμένων θα στο δεχόντουσαν? Ή υπήρχε περίπτωση να σου πουν πάλι ότι δεν το δέχονται?

Edited by Zapa
Link to comment
Share on other sites

στο υποθυκοφυλάκιο δεν δεχτικαν την μεταβίβαση μεχρι ¨νεοτέρας¨ δεν ξαναρωτήσα με ποιές προυποθέσεις θα το δεχτουν (αν συμπεριλάβω τοπογραφικό κρατικού συστήματος συντεταγμένων δηλαδή). τώρα έχω κολήσει στο γεγονός οτι οι συμβολαιογραφοι με τον φόβο να τους θεωρήσουν άκυρο οποιοδηποτε συμβόλαιο , δεν το συντάσουν.Περιμένουν και αυτοί διευκρινιστικές απο τους φορείς τους. Φαντάζομαι οι τοπογράφοι θα δώσουν τις κατευθυντηριες για το ποιά τοπογραφικά χρειάζονται να προσκομιστούν,αλλά δύο απο αυτούς μου είπαν να περιμένω μήπως και δεν χρειαστεί για την περίπτωση μου.(που δεν έχω αυθαίρετες κατασκευές δηλαδή)

Link to comment
Share on other sites

Σωστά σου είπαν. Δε γίνεται τίποτα άλλο από το να περιμένεις. Δυστυχώς η κατάσταση είναι χαώδης. Αλλά αυτά παθαίνουμε όταν τοποθετούμε (αντί να τους στείλουμε στα σπίτια τους) κάποιους οι οποίοι έφεραν χάος στον τομέα τους, ως "σωτήρες" σε άλλον τομέα με τον οποίο δεν έχουν μάλιστα καμία σχέση...

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι το γιατί κατέθεσες εσύ στο υποθηκοφυλακείο...δουλειά του συμβολαιογράφου δεν είναι?

Το θέμα όμως είναι ότι και πάλι στην περίπτωσή σου δεν θα χρειαστεί άλλο τοπογραφικό, εφόσον έχει γίνει πληρωμή στην εφορία πριν τις 25 Νοεμβρίου.

Link to comment
Share on other sites

@Zapa Δεν πήγα ο ίδιος προφανώς , η συμβολαιογράφος πήγε και δεν τις τα δέχτηκαν. Ο φόρος μεταβίβασης πληρώθηκε την προηγουμένη.

Πέρα απο το τοπογραφικό που δεν εχουν καταλήξει αν το χρειάζομαι ή οχι και τι είδους θα είναι , θα πρεπει απο ότι διάβασα η βεβαίωση του μηχανικού να υποβληθεί στο Τεε ηλεκτρονικά απο το οποίο και θα λάβει εναν κωδικό αριθμό που θα αναφέρετε και στο συμβόλαιο.(άρα χρειάζομαι αλλαγές σ΄την σύνταξη του συμβολαίου). Είναι απίστευτη η ανακατοσούρα που μας υποβάλλουν πλέον και ας συναινώ στο ¨να μπεί επιτέλους μια τάξη¨

είδωμεν

Link to comment
Share on other sites

Το σύστημα του ΤΕΕ για τον αριθμό που χρειάζεται λειτουργεί ήδη από την Τρίτη κανονικά στο site του. Ο μηχανικός που αναλαμβάνει το τοπογραφικό σου δίνει και την βεβαίωση με τον αριθμό που αναφέρεις. Η σύνταξη του συμβολαίου είναι απλή υπόθεση από την άλλη...τα χρήματα για το τοπογραφικό είναι το πρόβλημα, αλλά το σημαντικότερο πρόβλημα είναι το τι γίνεται στην περίπτωση που τα τετραγωνικά μέτρα του οικοπέδου βγουν διαφορετικά από αυτά που είχες στο συμβόλαιο...εκεί δεν ξέρουν τι να κάνουν ακόμα οι συμβολαιογράφοι...

Edited by Zapa
Link to comment
Share on other sites

.......... αλλά το σημαντικότερο πρόβλημα είναι το τι γίνεται στην περίπτωση που τα τετραγωνικά μέτρα του οικοπέδου βγουν διαφορετικά από αυτά που είχες στο συμβόλαιο...εκεί δεν ξέρουν τι να κάνουν ακόμα οι συμβολαιογράφοι...

 

Σε πρόσφατο τοπογραφικό που συνέταξα και είχε απόκλιση μικρότερη από 1% του οικοπέδου,

δηλαδή 3,00 Μ2 στα 450,00 Μ2 του οικοπέδου, η συμβολαιογράφος

ήταν κάθετη "ούτε 1,00 Μ2 διαφορετικό από το συμβόλαιο αλλιώς ανασύσταση ποσοστών ιδιοκτησίας".

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.