Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Άδεια στέγης


starlet

Recommended Posts

vilma (αλλά απευθύνομαι και σε όλα τα μέλη),

 

Παρακαλώ να μην συμπεριλαμβάνετε στην ίδια δημοσίευση θέματα που ανήκουν σε περισσότερες από μία διαφορετικές κατηγορίες γιατί δημιουργείται πρόβλημα στην ταξινόμησή της.

Το παρόν νήμα για παράδειγμα ανήκει κατά το ήμισυ στις "Άδειες-Διαδικασίες-Δικαιολογητικά" και κατά το ήμισυ στις "Αμοιβές-Οικονομικά αδειών".

 

Αυτή τη φορά θα το αφήσω ως έχει αλλά στο εξής παρακαλώ η συζήτηση να αφορά μόνο το διαδικαστικό της υπόθεσης. Για οτιδήποτε σχετικά με αμοιβές, κάντε μια αναζήτηση στην κατηγορία "Αμοιβές-Οικονομικά αδειών" ή ανοίξτε νέο θέμα εκεί.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλημέρα συνάδελφοι,

Έχω υφισταμένη πολυκατοικία και θα ήθελα να μάθω τι χρειάζεται για την υποβολή φακέλου για άδεια στέγης νομίμου κτίσματος.

Υπάρχει οικ.αδεια για την πολυκατοικία με πλήρη δόμηση από το 1976.

Λόγω προβλημάτων στην ταράτσα θέλουν οι άνθρωποι να κάνουν στέγη.

Ποια τα απαραίτητα σχεδία, έντυπα κλπ που πρέπει να έχει ο φάκελος;

Link to comment
Share on other sites

1. Τοπογραφικό

2. Κατόψεις, όψεις, τομές (στέγης+υφισταμένου)

3. Δήλωση στατικής επάρκειας υφισταμένου (απ΄ότι θυμάμαι)

4. Στατικά στέγης δεν ζητούν, μπορεί να σου ζητήσουν όμως λεπτομέρεια καθορισμού διατομών ξύλων.

5. Από έντυπα κανονικά όλα ό,τι και για μία κανονική έκδοση αδείας.

 

Υ.Γ. Συνεννοήσου με Πολεοδομία αν θα πας με αναλυτικό, γιατί μπορεί να το δεχθούν να το περάσεις με τον προϋπολογισμό που βγαίνει από "αντικατάσταση στέγης" παρόλο που δεν είναι αντικατάσταση, για ευκολία.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Θα ήθελα να θέσω και γώ μια ερώτηση. Μου έχει ζητηθει άδεια σκεπής για κατοικία ισόγεια 80 τ.μ, κτίσμα του 65'. το προβλημά μου είναι πως στην άδεια φαίνεται η κατοικία 60τ.μ. υπάρχει δηλ. παράνομη προσθηκη. Εχω κάνει την αποτύπωση αλλα δεν ξέρω πως να συνεχίσω, πρέπει να γίνει πρωτα η νομημοποίηση του αυθ. τμηματος? Ο πελάτης φυσικα θέλει να πληρώσει τα λιγότερα.

Link to comment
Share on other sites

Κοιτάξτε την απάντηση της πολεοδομίας Λέσβου:

 

"Σε ότι αφορά το δεύτερο ερώτημα που έχει σχέση με τη δυνατότητα κατασκευής στέγης επί πλακός ισόγειας οικίας, σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 1 παρ. .3 δ 2 της οικ. 5219/03-02-2004 Απόφασης της Δ/νσης Ο.Κ.Κ. του ΥΠΕΧΩΔΕ, η κατασκευή στέγης σε νόμιμα υφιστάμενο κτίριο, μπορεί να θεωρηθεί ως εργασία δόμησης μικρής κλίμακας, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις του ανωτέρω άρθρου (συνολικό πλάτος στέγης 7,50μ και μέγιστο ύψος 2,00μ)."

 

Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητα και το επάγγελμα στο προφίλ σας. Ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

panky, ενδιαφέρον!

 

m_vasso, πρέπει να γίνει εξαίρεση από κατεδάφιση/νομιμοποίηση της πρσθήκης και μετά η προσθήκη στέγης. Διαφορετικά (αν δε δείξεις την προσθήκη) έχεις ευθύνη για ψευδή αποτύπωση.

Link to comment
Share on other sites

Άδεια επισκευής ή άδεια προσθήκης;

Η μεν άδεια επισκευής ανήκει στις εργασίες μικρής κλίμακας οπότε δεν τίθεται θέμα υπογραφής (υπογράφει ο ιδιοκτήτης) η δε άδεια προσθήκης εμπίπτει στις αρχιτεκτονικές εργασίες και αντιμετωπίζεται όπως όλες οι υπόλοιπες άδειες. Ήτοι διαχωρισμός κατά εργασία (αρχιτεκτονικά, στατικά, θερμομόνωση αν απαιτείται κλπ).

Link to comment
Share on other sites

Αρχιτέκτονες, Πολιτικοί Μηχανικοί (ΠΕ&ΤΕ). Αν έχει κάποιου είδους Η/Μ (όχι απλές εργασίες) εμπλέκονται αναγκαστικά και οι λοιπές ειδικότητες.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.